جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱

پرداخت رشوه و استخدام فرزندان مسئولان توسط گروه جهانبانی

پرداخت رشوه و استخدام فرزندان مسئولان توسط گروه جهانبانی
قاضی مسعودی‌مقام خطاب به جهانبانی گفت: شما به فرزندان مسئولان کشور وجوه غیرقانونی می‌دادید و فرزندان مسئولان را وارد شرکت‌های خود می‌کردید تا از آن‌ها سوءاستفاده کنید اگر سوءنیتی نداشتید چرا افراد دیگر را در شرکت‌ها به کار نمی‌گرفتید.
کد خبر : ۴۷۲۹۷۷

محمدرضا جهانبانی صبح امروز دوشنبه در دومین جلسه محاکمه خود پس از اعلام رسمیت جلسه از سوی قاضی مسعودی مقام رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی به ارائه ادامه دفاعیات خود پرداخت.

به گزارش تسنیم این بدهکار کلان بانک سرمایه در ابتدای دفاعیات خود آیه ۵۳ سوره فصلت، حکمت ۳۲۴ نهج البلاغه و فرازی از نامه ۵۳ نهج‌البلاغه را قرائت کرد و افزود: در جلسه قبل نماینده دادستان سوالاتی را مطرح کرد که در این جلسه پیش از بیان دفاعیات به آن سوالات پاسخ می‌دهم. نماینده دادستان در سوالی که مطرح کرد خواستار توضیح درباره پرداختی‌ها به محمدرضا اللهیاری شد. الهیاری برادر همسرم و دانشجو است. به عنوان مدیرعامل شرکت آرمان‌اندیش میثاق در تاریخ‌های ۷ تیر و ۱۰ شهریور ۹۱ بابت خرید برنج از این شرکت پرداختی‌هایی داشتیم و تمام پرداختی‌ها در چارچوب مراودات کاری بوده است.

جهانبانی همچنین درباره تأسیس دفاتر در دوبی و آلمان گفت: شرایط تحریم باعث شده بود هزینه‌ها برای تجار افزایش یابد و این افزایش بین ۱۲ تا ۲۵ درصد بهای اولیه کالا‌های وارداتی بود که در همین راستا و برای جلوگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی دفتری در دوبی و برای ساماندهی امور و اجتناب از تبعات تحریم‌ها دفتری در آلمان تأسیس کردیم.

وی همچنین درباره خرید سهام موسسه مالی و اعتباری ملل نیز گفت: بخش عمده سهام در تاریخ اول مهر سال ۹۰ یعنی قبل از دریافت تسهیلات از بانک سرمایه خریداری شده و بخشی دیگر از سهام نیز به نام برادرزاده‌های من است که البته از آن‌ها وکالت گرفتم و عملا به نام من محسوب می‌شود.

این متهم همچنین درباره ارزیابی پروژه مشکین شهر گفت: این ملک درسال ۹۶ به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شد و یکی از پروژه‌های بی‌نظیر گردشگری در خاورمیانه و از افتخارات ۴۰ ساله نظام محسوب می‌شود و موجب رونق اقتصادی در منطقه خواهد شد. متأسفانه در سال ۹۸ در کارشناسی‌های صورت گرفته فقط اسناد رسمی ۶ دانگ را کارشناسی کرده‌اند و سند‌های قولنامه‌ای کارشناسی نشده است که اگر آن‌ها هم با دستور دادگاه ارزیابی شود رقم این پروژه بسیار بیشتر خواهد بود.

در ادامه جلسه قاضی مسعودی مقام با تذکر به متهم مبنی بر ارائه دفاعیات در چارچوب کیفرخواست و پرهیز از پرداختن به حواشی و توضیح در خصوص اخذ تسهیلات از بانک سرمایه گفت: طبق استعلام صورت گرفته از بانک مرکزی و پاسخ واصله از این بانک شما ۴۸۹ فقره تسهیلات برای ۶ شرکت دریافت کردید که ۱۱۹ فقره معوق باقی مانده و مابقی تسهیلات نیز از محل دریافت تسهیلات دیگر تسویه شده است و طبق ردیابی‌ها تسهیلات دریافتی از این شرکت به آن شرکت جابجا شده و رقم ناچیزی از این تسهیلات صرف واردات شده است که نشان می‌دهد بسیاری از این تسهیلات اساسا صرف واردات نشده است.

متهم پاسخ داد: یک هزار و ۴۹۰ میلیارد توان کالای اساسی با برگ سبز گمرک وارد کردم که اسناد آن وجود دارد.

قاضی خطاب به متهم گفت: اگر این مقدار واردات داشتید چرا بدهی‌های خود به بانک‌ها را تسویه نکردید؟ پول‌ها را چکار می‌کردید؟

متهم گفت: از دادگاه تقاضا دارم یک کارشناس تعیین کند تا ۱۷۳ فقره برگ سبز گمرکی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.

قاضی خطاب به متهم گفت: شما برای دریافت تسهیلات، به بانک سرمایه لشکرکشی می‌کردید و از طریق ارتباطاتی که در آن زمان داشتید پیش آقای بخشایش می‌رفتید تا او را برای دادن وام مجاب کنید. شما اگر وارد کننده بودید مسیر قانونی را طی می‌کردید وگرنه این ساختمان‌سازی‌ها و خرید سهام‌ها چه ارتباطی به واردات دارد.

رئیس دادگاه در ادامه خطاب به متهم گفت: شما به فرزندان مسئولان کشور وجوه غیرقانونی می‌دادید و فرزندان مسئولان را وارد شرکت‌های خود می‌کردید تا از آن‌ها سوءاستفاده کنید اگر سوءنیتی نداشتید چرا افراد دیگر را در شرکت‌ها به کار نمی‌گرفتید.

در ادامه متهم در پاسخ به اظهارات قاضی گفت: ۴۸۹ فقره قراردادی که می‌فرمایید قرارداد‌های ۵ میلیارد تومانی است.

قاضی جواب داد: شما ۶۰۴ میلیارد تومان از بانک سرمایه تسهیلات دریافت کردید تا کالا‌های اساسی وارد کنید، اما نمی‌دانم چطور این مبالغ از جیب این و آن سردرآورد است. همسر شما چگونه برای تمام متهمان این پرونده در عرض ۵ دقیقه وثیقه نقدی آورده است. اگر دارید چرا پول بانک‌ها را نمی‌دهید؟

متهم پاسخ داد: ۳۲ ماه در زندان بودم، چکار می‌توانستم انجام بدهم.

قاضی خطاب به متهم گفت: چرا وثیقه نمی‌سپارید، شما اموالتان را به نام این و آن کرده و پنهان کردید.

متهم در پاسخ گفت: خدارا شاهد می‌گیرم که که اگر هرچه اموال به نام من همسرم و بستگانم پیدا کردید که پنهان شده است، وکالت می‌دهم تا واگذار شود. من مهریه زنم را وثیقه بانک گذاشتم.

قاضی خطاب به متهم گفت: پس چگونه همسر شما در کمتر از ۱۰ دقیقه برای تمام متهمان این پرونده وثیقه نقدی آورده است.

متهم پاسخ داد: مگر تمام این وثیقه‌ها چقدر شده است؟ چیزی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان شده است.

در ادامه قاضی مسعودی مقام از متهم جهانبانی خواست فقط در رابطه با اخذ تسهیلات از بانک سرمایه بین سال ۹۲ تا ۹۴ توضیح دهد و از پرداختن به حواشی اجتناب کند.