محمد مهدی تندگویان امروز در نشست با جمعی از خیرین ازدواج کشور با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در حوزه ازدواج گفت: همه ما اذعان داریم که بخش بزرگی از موضوع ازدواج فرهنگی است. امروز جوانان زیادی داریم که علی رغم تمکن مالی و اشتغال زیر بار تعهد ازدواج نمی روند.
به گزارش مهر وی ادامه داد: تغییر نگرش فرهنگی در این حوزه رخ داده که همه ما باید بخشی از فرهنگ سازی این حوزه را بر عهده بگیریم.
معاون امور جوانان گفت: در موضوع آسیب های اجتماعی بارها گفته ام که نباید منتظر کسی یا نهادی باشیم و باید خودمان ورود کنیم. آسیب های اجتماعی موضوع همه ماست. اگر در خانه خود با آسیب مواجه شویم آیا منتظر کسی می مانیم؟ یا خودمان دست بکار می شویم؟
وی همچنین با تاکید بر ساده سازی ازدواج گفت: باید با بیان خاطرات ازدواج های ساده برای جوانان این فرهنگ سازی را آغاز کنیم. بنده زمان ازدواج خودم هیچ امکانات و مسکن و ثروتی نداشتم اما با خدا معامله کردم. می خواهم بگویم اگر اعتقاد و باور به کمک خداوند باشد خودش زندگی را درست می کند.
تندگویان با اشاره به کار داوطلبانه و خیرخواهانه خیرین, افزود: معامله اول خیرین با خداست که اگر واقعی باشد پاداشی خواهد داد که باور کردنی نیست.
وی اظهار داشت: باید فرهنگ سازی کنیم که می توان با کمترین امکانات زندگی را شروع کرد و گام به گام در کنار هم و با توکل به خدا زندگی را ساخت.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: برای اولین بار یک سال و نیم پیش ایده تشکیل مجمع خیرین ازدواج با دیدن نمایشگاه ملزومات ازدواج در استان گلستان به ذهنم رسید و معتقدیم اگر یک کار ملی و کشوری و با وحدت رویه باشد و مجمع ملی شکل بگیرد خیلی از مشکلات در این حوزه حل خواهد شد.
وی تصریح کرد: موضوعات مانند اخذ تسهیلات, معافیت های مالیاتی و عوارض ساخت و ساز , عرضه کالا و... می تواند در داخل مجمع و با درخواست مجمع ملی صورت بگیرد. حتی می توان با درخواست مجمع ملی خیرین ازدواج قوانین مناسب از مجلس شورای اسلامی گرفت.
تندگویان اظهار داشت: تاکید ما کمک خیرین برای شکل گیری مجمع ملی خیرین ازدواج است. مجامع استانی خیرین ازدواج شاخه های اصلی مجمع ملی هستند که باید تشکیل مجامع استانی را به تصویب ستاد ملی ساماندهی امور جوانان برسانیم تا برخی استانها که با مشکل در این زمینه مواجه هستند موظف به تشکیل مجمع خیرین ازدواج شوند.
وی به قانون تسهیل ازدواج جوانان اشاره کرد و افزود: ایجاد مسکن موقت برای جوانان جزء قانون تسهیل ازدواج است که متاسفانه گامی در این خصوص برداشته نشده است.
وی تصریح کرد: باید هر چه می توان در زمینه در اختیار گذاشتن زمین رایگان برای ساخت مسکن توسط خیرین و معافیت های مالیاتی و ساخت و ساز مسکن ارزان گام برداریم که همه این موضوعات با تشکیل مجمع ملی خیرین ازدواج قابل حل است.
تندگدیان با بیان اینکه در قانون تسهیل ازدواج هیچ مسئولیتی بر عهده وزارت ورزش و جوانان گذاشته نشده است, افزود: ولی بر اساس رصدی که از مشکلات جوانان داریم به حوزه ازدواج ورود کرده ایم.اگر صندوق اندوخته ازدواج در دولت نهم شکل گرفته بود ۸۰ درصد مشکلات امروز را نداشتیم.
معاون امور جوانان با تاکید بر اینکه کار ازدواج جوانان با وام درست نمی شود, افزود: جوانان نیازمند شغل ایمن و مسکن ارزان هستند. در خواست ما از مجلس بازنگری قانون تسهیل ازدواج و ابلاغ صریح آن است.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی ازدواج تصریح کرد: ورود به موضوعات فرهنگی درخواست ما از خیرین ازدواج است. باید بپذیریم که در این خصوص حتما جدی تر وارد شویم.
وی ادامه داد:کار فرهنگی را با تاسیس و توسعه دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده شروع کرده ایم. این دفاتر با بهره گیری از مشاوران زبده به صورت تخصصی جوانان را آموزش می دهند و در جهت شکل گیری ازدواج مناسب و جلوگیری از تشکیل زندگی نا مناسب گام بر می دارند.
تندگویان تاکید کرد: خیرین ازدواج در زمینه توسعه دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده تا دل روستاها و همچنین برنامه سازی های حوزه ازدواج کمک کنند. گاهی تولید یک تیزر تاثیر گذار تر از خیلی کارها خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری اولین جشنواره فیلم ازدواج گفت: امسال جشنواره فیلم هفته ازدواج را برای اولین بار برگزار کردیم. تغییر نگرش به حوزه ازدواج در برنامه های سینما, تلویزیون و برنامه های مختلف را بررسی می کنیم. سنتها و آیین های ازدواج ساده فراموش شده و تجمل گرایی در برنامه های سینما و تلویزیون جای آن را گرفته است که به این موضوع ورود کردیم.
معاون امور جوانان در پایان گفت: امسال تحول خوبی در برنامه های هفته ازدواج به همت دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در کل کشور رخ داد و همه برنامه ها توسط جوانان سمنها با همکاری نهادهای استانی و با کمترین هزینه انجام شد که به سهم خودم از آنها تشکر می کنم.