جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲

خطیب نماز جمعه: زود رنجها از قطار انقلاب پیاده شدند

خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت: زودرنج نباشید و اگر کار اشتباهی کردید آن را بپذیرید. خیلی ها در انقلاب به دلیل برخوردهایی که امام و مقام معظم رهبری با آنها داشتند و رنجیدند و از قطار انقلاب پیاده شدند.
کد خبر : ۴۷۱۲۷۴

آیت الله موحدی کرمانی در خطبه های نماز عبادی_سیاسی جمعه این هفته تهران ضمن سفارش خود و دیگران به رعایت تقوا، اظهار کرد: یاد خدا به برکت تقوا در انسان ثابت و جایگزین می شود و به محض اینکه انسان با وسوسه ای از شیطان روبرو شود با یاد خدا از آن دور می‌شود. در ابتدای دهه فجر هستیم و خداوند به این دهه قسم می خورد. دو شب و روز که در کمال عظمت و بزرگی هستند روبروی ما قرار دارند. شب عرفه و روز عرفه و عید قربان که باید قدر بدانیم. شب و روز عرفه اختصاص به دعا دارد. این روز به قدری عظمت دارد که گفته شده اگر کسی در ماه رمضان آمرزیده نشده است، منتظر روز عرفه باشد که می تواند آن گناه بزرگ را از بین ببرد.

خطیب نماز جمعه تهران عنوان کرد: خداوند گفته از من بخواهید و من جوابتان را می‌دهم. این دعایی که این همه به آن سفارش شده و روح بندگی هم این دعا است، چیست؟ دعا یعنی خواندن خدا و خواستن از خدا و لاغیر. در این خواستن مشرک نشویم و از غیر خدا نخواهیم. اگر کسی امید دارد که فلانی مشکل او را حل کند هرچه دعا کند، دعا نیست زیرا دل خوش است به آدمی که مشکل او را حل کند. باید از همه ببُرد و از همه جا منقطع شود و باور کند کار دست خدا است و باید از خدا بخواهد. اگر خدا نخواهد هیچ کس نمی تواند هیچ کاری انجام بدهد. این اولین شرط دعا است.

موحدی کرمانی تصریح کرد: البته باید به برنامه های الهی هم امیدوار باشد. این همان خواستن خدا است و شرط است سنت الهی را رعایت کند. امید فقط باید به خدا باشد. خداوند جواب مضطر یعنی کسی که امیدش از همه جا قطع شده است را می دهد. به ما می گویند این دعا را بخوان که "خدایا من دلیلی ندارد پیش غیر از تو بروم اما من یک آدم رو سیاه هستم. من با این افراط و تفرط و گناهان چطور روی آمدن پیش تو را داشته باشم؟ از طرف دیگر چطور از تو دل بکنم؟" خدایا تو بدون تضرع رحم می کنی حالا من به غیر تو تضرع کنم؟

خطیب این هفته نماز جمعه تهران با تسلیت شهادت حضرت باقرالعلوم(ع) بیان کرد: دعا مسأله بسیار مهمی است و دعا باید از عشق و کشش به سوی خدا و دریافت علم به نعم خدا منبعث باشد. امام حسین(ع) می فرماید خدایا چه اثری از تو در این نظام هستی ظاهرتر است؟ امام باقر( ع) می فرماید دو صفت می تواند در انسان پیدا شود که آن دو صفت تنبلی و زودرنجی است که باید از آن حذر کند. گاهی انسان با فرمان خدا روبرو می شود و آن را انجام نمی دهد و این تنبلی خیلی خطرناک است. این ماه ماه مناجات موسی(ع) با خدا است خدا نکند که تنبلی کند و در این ساعات مهم خواب باشد واز نماز شب خواندن غافل باشد. دعا در سحر شب جمعه مستجاب می شود.

وی افزود: قدر ساعات را بدانیم. وقت نزول باران، وقت وزش باد، وقت ریخته شدن خون شهید مسلمان، وقت ظهر، وقت دعا است. تنبلی موجب می شود امر واجب و حیاتی را ترک کنید. زودرنج هم نباشید و اگر کار اشتباهی کردید آن را بپذیرید. خیلی ها در انقلاب به دلیل برخوردهایی که امام و مقام معظم رهبری با آنها داشتند رنجیدند و از قطار انقلاب پیاده شدند. خدا به همه ما توفیق دهد تا به نصایح اهل بیت گوش دهیم و عمل کنیم.
موحدی کرمانی گفت: امام باقر (ع)به فرزندشان فرمود مقداری از دارایی اش را وقف کند تا در منا 10 سال برایش دعا کنند. بیدار کردن مردم با این وصیت صورت گرفت تا مردم بیدار شوند و جنایت کاران را بشناسند. روایت دیگری هست که امام باقر(ع) دفن شد و از همان شب امام صادق(ع) دستور دادند نگذراند اتاق پدرشان تاریک بماند. رمز مطلب این است که بچه ها همیشه بیدار می شدند و اتاق پدر را روشن می دیدند و طاقت نمی آورند اتاق را به یکباره تاریک ببینند.