يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷

واکنش سعید جلیلی به تحریم ظریف توسط آمریکا

عضو شورای راهبردی سیاست خارجی گفت: مذاکره برای دشمن به معنای تحمیل تعهدات بیشتر تحت فشار تحریم‌ها است.
کد خبر : ۴۷۰۷۶۱

سعید جلیلی نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که پنجشنبه و جمعه هفته گذشته به استان همدان سفر کرده بود، جمعه شب با حضور در اجتماع پرشور مردم کبودرآهنگ در همایش یاد یاران به ایراد سخنرانی پرداخت.

جلیلی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جواد علیه السلام با اشاره به دشمنی‌های نظام سلطه در حق ملت ایران خاطرنشان کرد: دشمنی با جبهه حق همواره از طریق اعمال زور و فشار نبوده است؛ در بسیاری از موارد وقتی به پشت خیمه دشمن رسیده‌اید، او به یکباره پرچم فریب و تزویر را بلند می‌کند.

وی افزود: تزویر برای ایجاد شک در راهی که آمده‌اید ابزار دشمن است. او تمام تلاشش را کرده اما نتوانسته است موفق بشود؛ تمام قدرت نمایی‌اش را می‌کند ولی به محض آنکه پهپادش چند کیلومتر وارد آسمان شما شد، سرنگون می‌شود و او نمی‌تواند هیچ غلطی بکند. در همین اثناء دشمن ادعای مذاکره را مطرح می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش تصریح کرد: دشمنی که رسما اعلام می‌دارد که راهبرد من علیه ملت ایران فشار حداکثری است، به تعبیر مقام معظم رهبری ترفند به کار می‌برد و ادعای مذاکره می‌کند. مذاکره برای او به این معناست که تعهدات بیشتری را تحت فشار تحریم‌ها به ملت ایران تحمیل کند. می‌گوید برای آنکه نتایح فشار حداکثری را بدست آورم باید تعهدات بیشتری را از ایران بگیرم و اسمش را می‌گذارد گفتگو.

نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به درخواست مذاکره از سوی آمریکایی‌ها اظهار داشت: دشمن توقع دارد ایران در قبال فشار حداکثری هیچ اقدامی نکند و در حالیکه جنگ اقتصادی را به شما تحمیل کرده است می‌گوید ما به دنبال جنگ نیستیم! اینجاست که آن جمله شریفه که «الا و لایحمل هذاالعلم الا اهل البصر و الصیر والعلم بمواضع الحق» را باید سرلوحه قرار داد. باید پرسید که این گفتگو در کدام چهارچوب قرار می‌گیرد؟ در چهارچوبی که او فشار یک جانبه را وارد کند و در کسی در برابرش اقدامی نکند؟ هر چه او بگوید پذیرفته شود و اسمش بشود گفتگو؟

وی اضافه کرد: امروز باید علم به مواضع حق را بدانیم. پیشنهاد مکرون چیست؟ او به صراحت بیان می‌کند که ما هیچ اختلاف راهبردی با ترامپ نداریم و با او موافقیم که باید برای یک توافق جدید و موثر دیگر علاوه بر تعهدات جدید هسته‌ای، درخصوص مسائل موشکی و منطقه هم با ایران گفتگو کرده و از او تعهد بگیریم. البته مکرون اعلام می‌کند ما معتقدیم که باید در برابر ایران ژست‌های کوچک بگیریم تا بتوانیم رضایت او را برای مذاکره جلب کنیم؛ این همان تزویر است.

عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور درخصوص درخواست مذاکره غربی ها گفت: سخنان رئیس جمهور فرانسه جدید نیست؛ او می‌داند که ملت ایران اجازه نمی‌دهد که پهپاد متجاوز وارد آسمانش شود و نفتکش‌اش به ناحق توقیف گردد. این اقتدار را می‌خواهد از بین ببرد.

جلیلی افزود: تحریم های فلج کننده چه وقت می‌تواند موفق بشود؟ زمانیکه خدای ناکرده به موازات آن یک تحلیل قلج‌کننده در داخل کشور القاء شود.

جلیلی خاطرنشان کرد: حتما نباید هزینه داد که به تجربه رسید؛ امروز خوش‌ باورترین افراد به آمریکا اعتراف می‌کنند که دیگر نمی‌شود به آنها اعتماد کرد. انهم لا ایمان لهم؛ این باور قرآنی امروز تجربه ما شده است که آنها به عهدشان پایدار نخواهند بود.

نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی در ادامه سخنانش گفت: توافقی انجام شد؛ شما تعهدات خود را اجرا می‌کنید و او اجرا نمی‌کند. خود او 15 بار اعلام می‌کند که ایران تمام تعهداتش را به صورت کامل اجرا کرده است؛ چه می‌شود؟ تحریم همان گفتگوکننده‌ها و وزیر محترم خارجه. این آن رفتار استکباری و بدعهدی دشمن است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توضیح تجربه مذاکرات گذشته با طرف‌های غربی اظهار داشت: در روزهای آخر ریاست جمهوری آقای هاشمی همان دولت هایی که شش سال با آنها گفتگوی به اصطلاح انتقادی انجام شد، حکم جلب آقای هاشمی را صادر کردند. زمانی کسانی با شعار گفتگو تعابیر اغراق آمیزی نظیر شهید آبراهام لینکلن! را به کار می‌بردند؛ آمریکا به آنها چه پاسخ داد؟ او پاسخ داد ایران محور شرارت است؛ اینها تجارب ملت ماست.

وی در این‌باره افزود: اگر دشمن می‌گوید فشار اقتصادی، در کنار آن زوری که اعمال می‌کند چه چیز می‌تواند آن را تکمیل کند؟ تزویر؛ سراب را به جای آب نشان دادن. وعده‌‌های واهی مثل سازوکار اینستکس! یک ماه، دوماه، یکسال شما را معطل نگه می‌دارد و بعد معلوم می‌شود این همان ترجمه ژست ‌های کوچک است. ژست کوچک دشمن به معنای حقیقی کوچک و حقیر است؛ آنهم برای کشوری که خودشان می‌گویند رتبه هفدهم یا هجدهم اقتصاد دنیا را داراست.

جلیلی باورمندی توانایی کشور را باطل‌السحر مکر و تحریم دشمن خواند و افزود: عکس العمل درست در برابر این تزویر ها اینست که ما توانایی‌ها خود را بشناسیم و به آنها تکیه کنیم.

وی تصریح کرد: همچنانیکه در این چهل سال هر کجا با اتکا به توانمندی‌های ملی خود پیشرفت کردیم، اکنون نیز راهگشای مقابله با تحریم های دشمن اتکا به توانایی های داخلی است. نمونه‌ی این اتکا، شکستن تحریم در صنایع دفاعی بود. وقتی در زمان جنگ از همه امکانات نظامی حتی سیم خاردار تحریم شدیم، باورمندی نیروهای مخلص سبب شد که امروز دشمن نگران موشک های بالستیک ما شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تکمیل سخنان خود در انتها گفت: فرصت های متعددی نظیر نفت و گاز، معادن، شیلات، دریا، گردشگری و.. هر کدام اینها به مثابه یک لوکوموتیو برای قطار پیشرفت کشور است. در همین همدان روستاهایی نظیر ویان، لتگا و صالح آباد را بازدید کردیم که در آنجا به همت جوانان با نشاط همدانی چرخ اقتصاد کشور میچرخد و آمار بیکاری‌شان صفر است. در روستا 5000 نفری ویان بیش از 200 واحد تولیدی در حال فعالیت بودند و صبح امروز که روز تعطیل بود، جوانهایی 17-18 ساله با نشاط در کارگاه‌های تولیدی مشغول کار بودند. اینها غرور آفرین اند. اینها ظرفیت های واقعی ملت ایران است که باید با افتخار آن را به عنوان الگو به سایر مناطق کشور معرفی کرد.