غلامحسین محمدی با اشاره به شرایط شرکت در پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها گفت: براساس قانون، افرادی که در تاریخ 1380/05/04 و پس از آن متولد شدهاند و به عبارتی 18 سال تمام دارند، می توانند با در دست داشتن کارت ملی با شناسنامه یا شماره ملی در انتخابات شرکت کنند.
وی اظهار کرد: همچنین، برای اطلاع شهروندان در کلیه شعب اخذ رای به تفکیک محلات اسامی داوطلبان به همراه کد انتخاباتی نمایش داده خواهد شد. در هر حوزه رایگیری نیز پوسترهای مربوط به نحوه رایگیری الکترونیک و چگونگی استفاده از صندوق رای الکترونیک داخل حوزه نصب میشود.
محمدی با تاکید بر اینکه روسای هیات های اجرایی در هر منطقه باید اماکن اخذ رای را با استفاده از تابلوهای همسان در آدرس های مشخص اعلام کنند، گفت: از میان 13 نفری که بالاترین رای را کسب کرده اند به ترتیب آرا، 9 نفر اول به عنوان اعضای اصلی و 4 نفر بعدی به عنوان اعضای علی البدل معرفی می شوند.
وی اضافه کرد: در صورت کسب رای مساوی، انتخاب نهایی براساس مدرک تحصیلی صورت می گیرد و در صورت هم سطح بودن مدرک تحصیلی، انتخاب براساس قرعه کشی در حضور داوطلبین و توسط ستاد انجام می شود.
محمدی با اشاره به اینکه نتایج اولیه انتخابات 2 ساعت پس از پایان زمان رای گیری و نتیجه قطعی از سوی هیات نظارت پس از بررسی نهایی اعلام می شود، تصریح کرد: در صورتی که هیات نظارت مرکزی انتخابات را در یک یا چند محله متوقف یا باطل اعلام کند، انتخابات بعدی حداکثر دو ماه بعد از صدور رای توقف یا ابطال توسط ستاد برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به تایید صلاحیت مشروط برخی نامزدها به دلیل نقصان مدارک این افراد در صورت کسب رای لازم زمانی قانونا به عضویت شورا انتخاب میشوند که هیات نظارت مرکزی صلاحیت قطعی آنان را تایید نماید.
رییس کمیته اطلاع رسانی پنجمین دوره انتخابات انجمن های شورایاری محلات شهر تهران عنوان کرد: در صورتی که شورایاری هر محله به علل گوناگون از جمله فوت، استعفا یا سلب عضویت اعضای اصلی و علی البدل به حد نصاب برای تشکیل جلسه نرسد و همزمان بیش از 18 ماه به پایان دوره مانده باشد، ستاد موظف است حداکثر ظرف مدت دو ماه انتخابات میان دوره ای را برای تکمیل تعداد اعضای اصلی و علی البدل و ادامه فعالیت شورایاری برگزار کند. البته، فرآیند برگزاری انتخابات میان دوره ای با تصویب ستاد هیات اجرایی امکان پذیر است.