جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۴

سازمان هواپیمایی: بلیت ۱.۲میلیونی را تکذیب می‌کنم

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به هیچ عنوان فروش بلیت هواپیما رهاسازی نشده و شرکت های هواپیمایی سقف و کف قیمتی را رعایت می‌کنند.
کد خبر : ۴۶۸۶۵۸

مرتضی دهقان درباره اظهارات سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر «رهاسازی» قیمت بلیت هواپیما از سوی شرکت‌های هواپیمایی به جای «آزادسازی» تصریح کرد: بحث آزادسازی به عنوانی یکی از مهمترین زیرمجموعه‌های مقررات زدایی (Irregulation) باعث توسعه صنعت هوانوردی می‌شود.

به گزارش مهر وی افزود: مقررات زدایی به این معنی است که به دلیل وجود مقررات دست و پاگیر که مانع توسعه صنعت می‌شود، این مقررات باید حذف شود یا تغییر کند و به مقررات جدیدی که باعث توسعه صنعت می‌شود، تبدیل شود. یکی از مقرراتی که مانع توسعه صنعت هوانوردی در دنیا شده بود و کشورهای توسعه یافته این مشکل را حل کردند، بحث قیمت گذاری دولتی بود. اینکه فرد دیگری می‌خواهد سرمایه گذاری کند و می‌خواهد در بازار رقابتی کار کند، ولی دولت برای او نرخ تعیین کند، جلوی توسعه را می‌گیرد.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه حذف دستور قیمت گذاری بلیت هواپیما سبب رشد و توسعه صنعت هوانوردی و عرضه بیشتر صندلی هواپیما در همه دنیا شد، گفت: صنعت هوانوردی ایران نیز نمی‌تواند این موضوع را منتفی کند که آزادسازی در رشد این صنعت بی اثر بوده است.

وی ادامه داد: سال‌ها شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری موضوع لزوم آزادسازی قیمت بلیت هواپیما را پیگیری می‌کردند که نهایتاً به مجلس رفت و در جلسات متعدد بررسی آن در مجلس، نمایندگان به این نتیجه رسیدند که مقررات زدایی از صنعت هواپیمایی هم به معنی انحصار از شبکه پروازی و هم قیمت گذاری دولتی است و باید این دو مورد عملیاتی شود.

دهقان با بیان اینکه اجرای قانون آزادسازی در چند سال اخیر عامل توسعه صنعت هوانوردی شده است یادآور شد: در سال‌های قبل از آزادسازی بلیت هواپیما، مسافران چه در ایام Low Season (تقاضای کم پرواز) و چه در ایام High Season (تقاضای زیاد پرواز) باید یک قیمت را پرداخت می‌کردند اما در حال حاضر که قانون آزادسازی نرخ بلیت در حال اجراست، در ساعاتی از روز که تقاضای سفر کمتر است، نرخ بلیت پایین‌تر و در ساعاتی که تقاضای سفر بیشتر است، نرخ بلیت بالاتر می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بر این باشد که آزادسازی نرخ بلیت هواپیما سبب وارد آمدن خساراتی به مسافران در ایام پیک سال شود، باید آن سوی قضیه را هم بنگریم که عدم آزادسازی نرخ و ثابت بودن قیمت بلیت هواپیما هم سبب وارد آمدن خسارت به مسافران در ایام غیر پیک می‌شود؛ چون این امکان وجود داشت که مسافران با قیمت کمتری، بلیت خریداری می‌کردند. آیا این حق است که مسافران پولی را برای خرید بلیت ایام غیر پیک پرداخت کنند با نرخی که باید برای خرید بلیت ایام پیک بپردازند، یکی باشد؟

معاون سازمان هواپیمایی کشوری با رد این موضوع که نرخ بلیت هواپیما رهاسازی نشده، گفت: هزینه‌های تحمیلی به شرکت‌های هواپیمایی در یک سال و نیم اخیر که تلاطمات ارزی ایجاد شده، بسیار بالاست اما قیمت بلیت هواپیما افزایش چندانی نداشته است. این در حالی است که بسیاری از هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی شامل خرید هواپیما، تعمیرات آن، خرید قطعات، حقوق و دستمزد برخی از کروی پروازی، دوره‌های آموزشی برای خدمه پروازی و … به صورت ارزی است.

دهقان با اشاره به تعیین کف و سقف نرخ بلیت هواپیما از سوی خود ایرلاین‌ها در آذر سال گذشته افزود: شرکت‌های هواپیمایی در ایام Low Seson یک نرخ دارند و در ایام High Seson نرخ مشخصی دارند که این سقف و کف قیمتی همواره در این مدت رعایت شده است. در حالی که فروش بلیت در سقف قیمتی آن بسیار کم اتفاق افتاده و عمدتاً پایین‌تر از سقف قیمتی بوده است.

وی با اشاره به اظهارات سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر فروش بلیت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی از سوی ایران ایر، تأکید کرد: به هیچ عنوان در بلیت‌های اکونومی چنین قیمتی وجود ندارد این رقم، برای بلیت‌های بیزینس کلاس است که بلیت‌های بیزینس مشمول رعایت کف و سقف قیمتی نیست و این توافق ایرلاین‌ها صرفاً برای بلیت‌های اکونومی است. تعداد صندلی‌های بیزینس معدود است و همه هواپیماها صندلی بیزینس ندارند که نرخ خاص خود را دارد و کسی که می‌خواهد خدمات با کلاس بالاتر دریافت کند، باید هزینه آن را بپردازد.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری بیان داشت: اگر سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی شاهدی دارد که فردی بلیت اکونومی تهران مشهد ایران ایر را با قیمت بالاتر از یک میلیون تومان یا حتی ۹۰۰ هزار تومان خریداری کرده، به سازمان هواپیمایی معرفی کند؛ چرا تعزیرات به شکایت این فرد رسیدگی نمی‌کند؟ تا به امروز یک مورد نداشته‌ایم که فردی به ما مراجعه کند و بگوید بلیت اکونومی را یک میلیون تومان خریده‌ام.

دهقان با بیان اینکه ما منکر افزایش نرخ بلیت‌ها همزمان با افزایش هزینه‌های جاری شرکت‌های هواپیمایی نیستیم، گفت: باید تلاش کنیم تا صنعت هوانوردی روی پای خود بایستد. اگر بخواهیم به قیمت‌های تکلیفی برگردیم، همین تعداد ناوگان محدودی هم که داریم، از دسترس مردم خارج خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کف و سقف قیمت بلیت هواپیما فعلاً ماندگار است یا تغییر می‌کند؟، گفت: از شرکت‌های هواپیمایی خواسته‌ایم که این نرخ‌ها را فعلاً رعایت کنند. این در حالی است که حتی با سقف‌های قیمتی هم بلیت به مسافران ارائه نمی شود و عمدتاً پایین‌تر از سقف قیمتی بوده است به همین دلیل به عنوان نمونه، در ایام ولادت امام رضا (ع) که تقاضای سفر بسیار بالاست، به هیچ عنوان با کمبود تقاضا مواجه نبودیم.