جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۲

تعیین تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تا پایان هفته

نماینده شورای اقتصادی سران قوا با بیان اینکه روز پنج شنبه ستاد اقتصادی سران سه قوه به‌منظور تعیین تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰تومانی تشکیل جلسه می‌دهد، گفت: در این باره دو سناریو مطرح است.
کد خبر : ۴۶۵۴۵۶

نماینده شورای اقتصادی سران قوا با بیان اینکه روز پنج شنبه ستاد اقتصادی سران سه قوه به‌منظور تعیین تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰تومانی تشکیل جلسه می‌دهد، گفت: در این باره دو سناریو مطرح است.

به گزارش تسنیم امیر باقری در ششمین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات با اشاره به انتقال مباحث مطرح‌شده در خصوص تغییرات سیاست‌های ارزی کشور به نهاوندیان، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه و تدوین دو سناریوی ارزی برای کشور اظهار کرد: بر اساس مباحث مطرح‌شده در جلسات گذشته دو سناریو برای جلسه روز پنج شنبه آینده مطرح شده است که در جلسه ستاد اقتصادی دولت با نظر رئیس‌جمهور یکی از این سناریوها انتخاب شود. وی ادامه داد: در سناریوی اول این پیشنهاد مطرح شده تا ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان باقی بماند، ولی به تعداد معدودی از کالاها تعلق گیرد، یعنی به‌جز چهار قلم کالای حذف‌شده از لیست کالاهای مشمول ارز دولتی، اقلام دیگری هم از این لیست خارج شود.

نماینده شورای اقتصادی سران قوا گفت: همچنین در این پیشنهاد آمده که حدود ۵۰ درصد از ارز پتروشیمی و صادرات در سامانه نیما عرضه شود و مابقی صادرکنندگان بتوانند ارزشان را در فرآیند واردات در برابر صادرات کشور بازگردانند. به‌گفته باقری در این سناریو قرار است نرخ ارز نیما نیز به‌صورت آرام به‌سمت نرخ واردات در برابر صادرات حرکت کند. وی درخصوص سناریوی دوم نیز گفت: در این سناریو عملاً یک بازار ارزی بیشتر نخواهیم داشت و ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد. باقری افزود: در جلسه پنج شنبه ستاد اقتصادی قرار است با حضور رئیس‌جمهور یکی از این دو سناریو به‌عنوان سناریوی اصلی کشور انتخاب شود، ولی با توجه به دغدغه رئیس‌جمهور پیش‌بینی ما این است که سناریوی اول به خواسته‌های رئیس‌جمهور نزدیک‌تر است.

نماینده شورای اقتصادی سران قوا در پایان خاطرنشان کرد: در حقیقت سناریوی اول طبق وضعیت موجود و حرکت به‌سمت کمتر شدن سهم ارز نیمایی است و سناریوی دوم حذف کامل ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی است. به‌دنبال اظهارات باقری، تعدادی از حاضران در این جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و تأکید داشتند که سناریوی اول تکرار شدن تجربه یک سال گذشته خواهد بود و خواستار انتخاب سناریوی دوم بودند.