زولبیا قبلا در کشور هند و مناطق جنوبی ایران به تنهایی پخته می شده و حتی در زبان فارسی دری به آن جلبی می گفته اند. با این که زولبیا قبلا هم وجود داشته است اما بامیه کاملا ایرانی است و در زمان ناصرالدین شاه پخته شده است. با توجه به نوشته های کتاب تاریخ ناصری، ناصرالدین شاه قاجار و شاهان بعد از او به قدری به زولبیا و بامیه علاقه مند بودند که در ماه مبارک رمضان هر روز برای آنان پخته می شده و به صورت تازه برای آنان سرو می شده است.
به گزارش فارس؛ گفتنی است این گزارش از یکی از شیرینی فروشی های زنجان تهیه شده است.
زولبیا و بامیه به روایت تصویر
امروزه زولبیا و بامیه در سراسر جهان و علی الخصوص در خاورمیانه، آفریقا و کشورهای جنوب آسیا، شیرینی بسیار محبوب مخصوصا در ماه رمضان است.