«تعجب بازیگر لبنانی از وضعیت حجاب» چند روزی است که فیلمی با این عنوان در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.
فیلمی که در آن دارین حمزه بازیگر لبنانی که در فیلمهای ایرانی بسیاری مثل تولدی دیگر (عباس رافعی) کتاب قانون (مازیار میری)، سی و سه روز و فیلمهای ایرانی دیگری را بازی کرده، خاطرات عجیبی را از دوران حضورش در ایران تعریف می کند.
او در این مصاحبه جنجالی که در شبکه MTV لبنان هم پخش شده، می گوید: «کارگردان ایرانی من را برای شام به خانهاش دعوت کرد، منم با حجاب کامل از بالا تا پایین آنجا رفتم. ولی دیدم زن کارگردان لباس کوتاه پوشیده و همه بیحجاب و عادی انگار که اینجاست، موسیقی و مشروب و همه چی بود. در داخل خانه هر دلشان میخواهند میپوشند، حکومت به داخل خانهها کاری ندارد. در کل مهمانی من تنها مثل پیرزنها لباس پوشیده بودم و آنها همه لخت بودند.»
تعجب این بازیگر در حالیست که او سابقه بازی در فیلمی مستهجن را در کارنامه دارد که حتی در لبنان اجازه پخش نگرفت!
«آیا واقعا در هم نشینی های سینمای ایران به قول دارین حمزه همه لخت هستند؟» خبرنگار صراط این سوال را از «دکتر صادق کوشکی» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و فعال فرهنگی پرسید، پاسخ او به این سوال این بود: « بخش عمده ای از محیط سینما ایران به این فضا آلوده است و سینماگران و بازیگران همواره تمایل خودشان به رعایت نکردن شریعت و احترام نذاشتن به قوانین موجود کشور را در مجامع عمومی نشان داده اند.»
وی با اشاره به مهمانی خارج از عرف کارگردان ایرانی برای این بازیگر لبنانی افزود: اعمال و رفتار افراد در چهاردیواری خویش امری شخصی تلقی شده و گناه این رفتار متوجه فرد خاطی می شود؛ اما مشکل از جایی شروع میشود که فیلم سازان برای جامعه خوراک فکری تهیه کرده و اگر این افراد به گناه و حرام آلوده باشند خوراک جامعه نیز به افکار و اندیشه های حرام آلوه می شود و در نتیجه این امر تبدیل به اقدامات فاسد فرهنگی شده که ذهن جوانان و مردم را درگیر کرده و بازتاب این رفتار در جامعه در مدت زمان کوتاهی خود را نشان می دهد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: همانطور که دولت می کوشد تا افرادی که مواد غذایی تهیه می کنند، محصول سلامتی تولید کرده تا جسم مردم به خطر نیفتد قطعا افرادی که کالای فرهنگی به منظور غذای روح را تامین می کند باید پایش کرده تا غذای فاسد نباشد و توسط افراد سالم تهیه و تولید شود.
کوشکی در خصوص حضور پر رنگ بازیگران خارجی باسابقه حضور در فیلم های خارج از عرف در فیلم های اخیر سینمای کشور گفت: این اشکال به بازیگر خارجی بر نمی گردد چراکه این فرد معیارهای خاص خود را دارد اما مشکل از جایی شروع می شود که کارگردانان و فیلمسازان ما برای کسب درآمد بیشتر و فروش بالا در گیشه از ستاره های ابتذال سینمای خارج از کشور دعوت می کنند که حقه ایی کثیف و غیر اخلاقی است و باید تاسف خورد برای وزارت ارشادی که به چنین افرادی پول پرستی که ننگ جامعه هنری هستند اجازه حضور و فعالیت می دهد.
کوشکی در خصوص اظهارات اخیر بازیگران زن ایرانی در خصوص پیشنهادات خارج از عرف فیلم سازان و شروط ویژه برای استفاده از بازیگران زن در فیلم های سینمایی مطرح کرد: آنچه در ظاهر دیده می شود این است که بخشی از بدنه سینمای ایران از فیلمسازن و کارگردانان گرفته تا بازیگران دچار این فساد شده اند و این افراد بارها عدم پایبندی به اخلاق و رعایت قوانین الهی و کشور را در صفحات مجازی خود نشر داده اند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال خبرنگار صراط درباره مسئول رسیدگی به عملکرد سینماگران و وزارت ارشاد کیست اینگونه پاسخ داد: بازخواست و پرسش از دولت وظیفه مجلس شورای اسلامی است اما متاسفانه بخش زیادی از نمایندگان ما که امروز به لیست تکرار معروف هستند پیرو و حامی افکار غلط و نامتعارف افراد فاسد بخش هنر و سینمای کشور هستند.
کوشکی در واکنش به این پرسش که شما چه نمره اعتقادی به وضعیت کنونی سینمای ایران می دهید گفت: از جمع 80 میلیون ایرانی کمتر از دو میلیون پا به سینما می گذارند و این نشان دهنده این است که اکثریت قالب ملت دل خوشی از سینمای حال حاضر کشور ندارند.