جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷

افزایش حملات ملخ‌های صحرایی در 2 ماه آینده

افزایش حملات ملخ‌های صحرایی در 2 ماه آینده
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به پیش بینی های سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر افزایش حملات ملخ صحرایی در 2 ماه آینده و استانداران هشت استان درگیر باید به این حوزه توجه ویژه تری داشته باشند.
کد خبر : ۴۶۰۴۵۶

به گزارش فارس محمدرضا درگاهی روز سه شنبه در نشست ستاد مخاطرات بخش کشاورزی و مبارزه با ملخ صحرایی سستان و بلوچستان در زاهدان اظهار کرد: اول بهمن ماه سال گذشته نخستین هشدار و اخطار از سازمان فائو مبنی بر احتمال حمله ملخ صحرایی به کشور داده شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: بدین منطور اطلاع رسانی به استان های مورد تهدید و تشکیل ستاد بحران مورد توجه قرار گرفت.

وی گفت: نخستین حمله ملخ صحرایی را هفت روز بعد از این هشدار در بندر نخیلو استان هرمزگان داشتیم که بلافاصله اقدامات برای مبارزه با این آفت در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به حرکت دسته جات زیاد ملخ صحرایی از بالای دریای سرخ تاکنون ۱۳۸ریزش را به کشور داشتیم که هشت استان را درگیر کردند.

درگاهی ادامه داد: بیشترین درگیری با این آفت در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان گزارش شده است.

وی تاکید کرد: ملخ صحرایی به عنوان آفت خطرناک در دنیا شناخته شده است به طوریکه امنیت غذایی را مورد تهدید قرار می دهد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با تلاش های شبانه روزی همه دست اندرکاران این حوزه و حمایت استانداران هیچ گونه خسارتی از این نوع آفت خطرناک در عرصه های زراعی و باغی کشور گزارش نشده است.

وی افزود: با توجه به پیش بینی های سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر افزایش حملات ملخ صحرایی در 2 ماه آینده و استانداران هشت استان درگیر باید به این حوزه توجه ویژه تری داشته باشند تا بتوانیم با کنترل این آفت خسارتی را به عرصه امنیت غذایی کشور نداشته باشیم.

درگاهی تصریح کرد: امسال نخستین سالی نیست که بحث مبارزه با ملخ را داریم اما ملخ صحرایی خطرناک ترین گونه ملخ است که در صورت حمله تهاجمی پوست درختان را می خورد.

وی با بیان اینکه این سطح از هجوم ملخ در ایران بی سابقه بوده به کشاورزان توصیه کرد در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی و یا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور حمله ملخ صحرایی را درصورت عدم کنترل همانند سیل و زلزله خسارت زا برای کشور برآورد کرد.

به گزارش فارس، ملخ های صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف های هرز را می خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎ روز می‎ تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند، ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می تواند مهاجرت کند.

این نوع از ملخ ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه های مختلف ازجمله جنگل ها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

هر کیلومتر مربع از دسته پروازی متراکم می ‌تواند شامل ۵۰ میلیون ملخ باشد که روزانه قادرند ۱۰۰ تن از پوشش گیاهی را از بین ببرند.

دسته پروازی بسیار بزرگ می‌ تواند هزار کیلومتر مربع را پوشش دهد و قادر است روزانه 100 هزار تن پوشش گیاهی را به مصرف برساند.

همچنین ملخ صحرایی می تواند 6 تا 20 ساعت بدون وقفه با سرعت وزش باد 12 تا 120 کیلومتر برساعت پرواز کند.