به گزارش صراط به نقل از آی دی جی، RFID با استفاده از ارتباطات مبتنی بر فرکانس های رادیویی امکان شناسایی خودکار ، ردیابی و مدیریت اشیاء ، انسان و حیوانات را فراهم می نماید .
عملکرد RFID وابسته به دو دستگاه تگ و کدخوان است که جهت برقراری ارتباط بین یکدیگر از امواج رادیویی استفاده می نمایند . قرائت بارکد کالاهای مختلف و محاسبه قیمت آنها ساده ترین کاربرد این فناوری است که به طور گسترده کاربرد پیدا کرده است.
RFID متشکل از یک ریزتراشه همراه با مدار چاپی و یک آنتن بوده و بخش دوم این سیستم هم یک دستگاه رمزخوان (Reader) است که امواج رادیویی را در یک فرکانس مشخص (مثل سیستم قفل از راه دور اتومبیلها) برای RFID ارسال میکند.
در واقع میکروچیپ در این حالت بیدار میشود و حضور و هویت خودش را برای دستگاه رمزخوان اعلام میکند. آنچه رمزگذاری میشود به یک کامپیوتر میزبان انتقال داده میشود و هویت مربوطه سپس در پایگاه دادهرسانی، اسکن و شناسایی میشود.
داستان این اختراع به سال 1973 بازمی گردد. در آن زمان والتون توانست با این فناوری برای اولین بار باز و بسته کردن قفل درها را بدون استفاده از کلید و روش های سنتی ممکن کند.
وی کارتی را طراحی کرد که قادر به ارسال و دریافت امواج رادیویی برای دستگاه رمزخوانی بود که در قفل های درها کار گذاشته شده بود.
امروزه دامنه استفاده از این اختراع کاربردهای گسترده ای پیدا کرده که از جمله آنها می توان به کاربردهای امنیتی، نظامی، خرید، شناسایی هویت و ... اشاره کرد و حتی بلیتهای مسابقات فوتبال دو جام جهانی اخیر هم با فناوری RFID تجهیز شد.
رمزگذاری بلیتهای مسابقات جام جهانی با این هدف صورت گرفت تا این اطمینان به وجود آید که تماشاچیان از ورودیهای خودشان وارد ورزشگاهها میشوند و در جاهای خاص خودشان هم مستقر میشوند و از بوفههای مربوط به قسمت خودشان استفاده میکنند.
لاوه بر این، کاربرد RFID در بلیتهای مسابقات فوتبال جام جهانی یک فایده دیگر هم داشت و آن جلوگیری از جعل بلیتها است.