شبکه العربیه امروز (سهشنبه) در گزارشی به گمانهزنی در خصوص محل اختفای احتمالی ابوبکر بغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش از طریق لباس وی و اطرافیانش در فیلمی که روز گذشته از او پخش شد، پرداخت.
پایگاه اینترنتی شبکه العربیه در این گزارش که با عنوان «آیا راز مسلسل و نقوش پشت بغدادی، جای او را فاش خواهد کرد» نوشت: ابوبکر بغدادی، سرکرده داعش پس از شکستهایی که در دوره اخیر به این گروه وارد شد، دست به اقدام غیرمنتظرهای زد. او پس از بیش از ۵ سال پنهان شدن که گاه شایعاتی در خصوص مرگ او و گاه در خصوص وخامت حالش افزایش مییافت، بار دیگر در برابر دوربین ظاهر شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران العربیه در ادامه با اشاره به نشانههایی که میتواند محل اختفای سرکرده داعش را لو دهد، نوشت: در ویدئویی که از سوی خبرگزاری داعشی فرقان، روز دوشنبه در تلگرام منتشر شد، برخی از این نشانهها وجود دارد. از جمله این نشانهها که بسیاری از تحلیلگران غربی به آن اشاره کردهاند، مسلسلی است که در پشت بغدادی وجود دارد. روزنامه اسپانیایی «کوریره دلا سرا» در مطلبی نوشت وجود کلاشنیکف در پشت بغدادی، یادآور تصویری از اسامه بن لادن، سرکرده القاعده بود.
در ادامه این گزارش آمده است: یکی از فعالان سوری در رقه میگوید ابوبکر بغدادی به همراه سه نفر نشان داده میشود که آنها صورتهای خود را پوشاندهاند؛ اما از نوعی چفیه استفاده کردهاند که در شرق سوریه و غرب عراق به شکل گستردهای استفاده میشود.
بغدادی همچنین بر روی تشکی عربی نشسته که فروش پارچه آن در «موصل» و شرق و شمال شرق سوریه رواج دارد. این نوع پارچه در ابتدا از حلب وارد میشد؛ اما کارگاههای دوخت آن در سال ۲۰۱۳ کار خود را متوقف کردند و شاید در نظر گرفتن این مسائل بتواند مکانی را که احتمالا بغدادی در آن حضور دارد محصورتر کرده و به دائرهای به قطر ۱۰۰ کیلومتر برساند.
از سوی دیگر، سرکرده داعش در این ویدئو از سقوط حکومت سودان سخن میگوید که این مسأله نشاندهنده آن است که این فیلم در دورهای مابین ۱۲ تا ۲۲ آوریل و نه پس از آن، تهیه شده است؛ چرا که اشاره به حملات سریلانکا به صورتی صوتی به فیلم اضافه شده است.
العربیه در ادامه گمانه زنی خود از محل اختفای سرکرده داعش نوشت: همچنین با توجه به نوع لباسی که بغدادی بر تن کرده (که به نوعی، لباس زمستانی است) نشان میدهد منطقه محل حضور او به هنگام فیلمبرداری، آب و هوایی سرد دارد. با توجه به این مسأله، دو منطقه بسیار سرد در این دوره وجود داشته که نخستین آن، منطقهای مابین تلعفر و کوههای سنجار بوده و دیگری صحرای شدادی در جنوب حسکه سوریه است. طبق اعلام «تیم رمضان» فعال سوری، حضور بغدادب در منطقه نخست (منطقه مابین تلعفر و کوههای سنجار) از احتمال بیشتری برخوردار است ولی حضور وی در منطقه دوم (صحرای شدادی در جنوب حسکه) بعید به نظر میرسد.
نقش جدید بغدادی
از سوی دیگر، شبکه العربیه به نقل از دکتر احمد شریفی، کارشناس راهبردی عراقی و پژوهشگر در امور گروههای مسلح نوشت: ظهور بغدادی در این زمان نشان از آن دارد که به زودی داعش، نقشی جدید را بازی خواهد کرد که شاید فراتر از منطقه بحرانها که محصور به عراق و سوریه است، باشد.
پشت پرده ظاهر شدن ابوبکر البغدادی
بعد از سال ها اختفاء، انتشار ویدئویی جدید از ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در فضای مجازی ، موجی از بحث های مختلف را در میان تحلیلگران دامن زده است ؛ بویژه آنکه ژست ضد صلیبی او با توجه به حوادث و اتفاقات اخیر مشکوک و قابل تامل است.
*چرا مشکوک؟
1- در این ویدئو بر خلاف گذشته ، او دشمن اصلی مسلمانان را بزعم خود ، از شیعه به مسیحیت تغییر داده و ژست ضد صلیبی گرفته است، در حالی که اگر بخاطر داشته باشیم، این گروه در جریان حملات خود به استان نینوا و اشغال موصل در 2014 میلادی، مسیحیان را هدف نگرفت و هیچ گزارشی درباره اعدام اتباع مسیحی وجود ندارد و در نهایت آنان را مکلف کرد که یا جزیه بپردازند یا منطقه را ترک کنند، اما برای شیعیان فقط فرمان مرگ صادر کرد، بطوری که درزندان بادوش در شمال موصل و پایگاه اسپایکر در استان صلاح الدین و از توابع تکریت ، هزاران شیعه توسط این گروه تکفیری ضد شیعه قتل عام شدند.
2- انتشار ویدئوی اخیر در شرایطی است که البغدادی مانند سال های قبل هیچ عرصه ای را در منطقه در اختیار ندارد و تقریبا گروه تحت امرش متلاشی شده یا به زیر زمین ها رفته اند و او اکنون برای اختفای خود با مشکل بیشتری روبه رو است و به همین دلیل، عقلانی نیست که اقدامی نماید تا رد او زده شود، حال آنکه در سال هایی که داعش بخش وسیعی از سرزمین های عراق و سوریه را تحت اشغال داشت، او بطور کامل در خفا بود و تاکتیک های حفاظتی را بطور کامل رعایت می کرد.
*البغدادی برای چه کسی کار می کند؟
گروه تروریستی داعش، گروهی است که از دل القاعده زاده شده که به لحاظ ایدئولوژیک با وهابیت حاکم بر عربستان سعودی نسبت مستقیم دارد و از نظر مالی هم وابسته به همین جریان است؛ این گروه از نظر نظامی فرزند سرویس اطلاعاتی ارتش پاکستان و از نظر سیاسی فرزند خوانده آمریکایی هایی است که بطور آشکارا در انتخابات 2016 میلادی به این موضوع اعتراف کردند.
اما درخصوص مصادیق این مناسبات و روابط هم باید یادآوی کرد که در طول جنگ عراقی ها با داعش از 2014 تا 2018 ، عراقی ها بارها کمک های ارتش آمریکا و ائتلاف تحت رهبری این کشور را به داعش رصد و حتی ثبت کردند.
یکی از مواردی که رابطه داعش با آمریکایی ها را نشان می دهد، بمباران های مستمر نیروهای عراقی و الحشدالشعبی در نوار اصلی نبرد رودرو با داعش است که آمریکایی ها همواره یا تکذیب کردند یا مدعی شدند که اشتباه شده است. این بمباران ها به حدی بود که نیروهای عراقی از بیم قرار گرفتن زیر بمباران نیروهای ائتلاف و آمریکا، عملیات پیشروی خود را متوقف می کردند.
شاید یکی از آشکارترین مداخلات آمریکایی ها به نفع داعش، مربوط به عملیات آزاد سازی تکریت باشد که تا ظهر 20 اسفند 93 (11 مارس 2015) نیروهای عراق متشکل از ارتش، پلیس فدرال و الحشدالشعبی به سرعت به نزدیکی های مرکز شهر رساندند، اما با فشار و تهدید آمریکایی ها تنها ساعاتی از ظهر گذشته، دستور عقب نشینی دریافت کردند و عملیات متوقف شد.
همان هنگام، در عراق مطرح شد که آمریکایی ها برای خارج کردن رهبران داعش و همچنین دختر صدام (رغد) این عملیات را ناکام گذاشتند و جالب اینکه تکریت در اواخر 31 مارس 2015 (11 فروردین 1394) با کمترین درگیری در اختیار نیروهای عراقی قرار گرفت و گفته می شد، داعش و بعثی ها این شهر را در فرصت 20 روزه ترک کرده اند.
دومین مورد، پرتاب کمک های تسلیحاتی و لجستیکی توسط هواپیماها و بالگردهای آمریکایی برای داعش در مناطق درگیری است؛ موضوعی که در سال های 2014 تا 2018 بارها به محل جدل و جنجال در عراق تبدیل شد و دولت وقت عراق تلاش می کرد برای حفظ روابط با واشنگتن از کنار این گزارش ها که بعضا از آن عکس و فیلم هم ثبت شده بود، عبور کند.
مورد سوم جابجایی نیروها و بخصوص فرماندهان ارشد داعش در مناطق عملیاتی در عراق بود، بطوری که همواره این گزارش از سوی نیروهای ارتش، الحشدالشعبی و پلیس فدرال به دولت مرکزی عراق ارائه شد، اما هرگز این گزارش ها پیگیری نشد و آمریکایی ها نیز مدام آن را تکذیب کردند.
اما عجیب ترین گزارش ، مربوط به ویدئویی بود که کردهای عراقی از حرکت 7 بالگرد آمریکایی به سمت الحویجه در جنوب کرکوک ثبت کردند، در 29 ژوئن 2017 که این یکی دیگر قابل تکذیب نبود. آمریکایی ها به مدت یک ساعت در الحویجه تحت کنترل داعش توقف کردند.
'رشید نوزاد' از فرماندهان نیروهای پیشمرگ در محور کرکوک که خود ناظر فرود بالگردهای آمریکایی بود، به خبرنگار ایرنا گفت: این بالگردها در ارتفاع بسیار پایین بر فراز نیروهای پیشمرگ پرواز کردند و به سوی مناطق تحت کنترل داعش رفتند و بعد از یک ساعت بار دیگر از همان مسیر بازگشتند.
وی افزود: ما اطلاع رسمی در خصوص هویت این بالگردها نداریم، اما از علائم و نمادهایی که بر روی آنها بود مشخص بود متعلق به آمریکایی هاست.
با این حال ، تعداد 7 فروند بالگرد در یک منطقه قطعا بدون هماهنگی با نیروهای آمریکایی ممکن نبود پرواز کنند، چرا که آسمان عراق در آن سال ها بطور کامل تحت پوشش جنگنده های آمریکایی و نیروهای همپیمان این کشور قرار داشت.
رشید نوزاد همچنین گفت که به اعتقاد ما آمریکایی ها در تلاش برای انتقال عناصر و سرکرده های داعش از حویجه هستند، چون بزودی عملیات آزادی این منطقه شروع می شود.
اکنون با گذشت 2 سال از آن روزها گروه تروریستی داعش بسیاری از نیروهای خود را از عراق و سوریه خارج کرده و به مناطق دیگر از جمله افغانستان و حتی کشورهای اروپایی انتقال داده است که بدون کمک قدرت های بین المللی این اقدام ممکن نیست.
*پشت پرده تحرکات داعش
اگر این احتمال را که ممکن است، پشت همه این تحرکات یک مافیای جهانی قرار داشته باشد که دنبال تحقق تئوری های هانتیگتونی در خصوص برخورد تمدن ها است، آنگاه رویدادهای اخیر کمی معنا نمی یابد؟، چرا هر حادثه تروریستی در جهان که رخ می دهد، عمدتا داعش به عنوان یک جریان اسلام گرا بر عهده می گیرد.
ماه جاری میلادی ، در نیوزلند، یک گروه دست به قتل عام مسلمانان زد و داعش بدون فوت وقت واکنش نشان داد و هفته گذشته همین گروه مسئولیت حادثه تروریستی در سریلانکا را بر عهده گرفت.
حالا اگر این احتمال را که ترامپ نماینده همان مافیای جهانی ثروت و جریان راستگرایی افراطی باشد، در نظر بگیریم و سوابق حمایت های نظامی و لجستیکی آمریکا از داعش را هم کنار آن قرار دهیم، آیا این نتیجه که داعش و سرکرده آن البغدادی هم اکنون در چارچوب یک طرح جهانی عمل می کند، مقرون به صحت نیست؟
در نهایت ، آیا می توان میان خشونت های جاری و همکاری آمریکا و داعش ارتباطی برقرار کردکه هدف آن براه انداختن یک جنگ صلیبی جدید است؟ قطعا آینده پاسخ خیلی از این سوالات را خواهد داد.
واکنش نخست وزیر عراق به فایل ویدئویی ابوبکر البغدادی
نخست وزیر عراق به موضع گیری درباره فایل ویدئویی پخش شده از ابوبکر البغدادی سرکرده داعش پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به موضع گیری درباره فایل ویدئویی پخش شده از ابوبکر البغدادی سرکرده داعش پرداخت.
وی افزود: توان داعش افول کرده است اما همچنان خطری محسوب میشود.
عادل عبدالمهدی بیان کرد: هدف از آفتابی شدن البغدادی و پخش ویدئو از وی تلاشی از سوی ابوبکر البغدادی برای حمایت از داعشی هاست.