جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۲

اژه‌ای: وظیفه اصلی قوه قضاییه برقراری عدالت است

اژه‌ای: وظیفه اصلی قوه قضاییه برقراری عدالت است
معاون اول قوه قضاییه گفت: وظیفه اصلی قوه قضاییه برقراری عدالت است.
کد خبر : ۴۵۹۴۰۱

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید معاونت حقوقی قوه قضاییه اظهار کرد: جلسه امروز برای تکریم دو مدیر دلسوز در قوه قضاییه تشکیل شده است و بنده می‌دانم که تمام مدیران در دستگاه قضایی مسئولیت پذیر هستند و زیر بار مسئولیت هر کاری می‌روند و سعی می‌کنند در کارشان نقاط قوت را تقویت و نواقص را رفع کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران وی گفت: در طول این سال‌ها تمام افرادی که در معاونت حقوقی کار کردند، تلاش کردند و دستاورد‌هایی داشتند و آقای خداییان نیز فرد مدیر و آشنا به قوانین حقوقی هستند و زحمات و تلاش‌های خودشان و همکارانشان نتیجه بخش بوده است.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: آقای مصدق معاون جدید حقوقی قوه قضاییه اهل قلم و مدیری مدبر و دارای روابط حسنه با همکاران هستند و امیدواریم در دوره مسئولیت ایشان معاونت حقوقی دچار تحول شود و نواقص تکمیل شود و قوانین مطابق با دین داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای گفت: وظیفه اصلی قوه قضاییه برقراری عدالت است که برای تحقق آن نیاز به قانون و قاضی خوب برای اجرای قانون داریم که اگر این دو محقق شود، عدالت اجرا می‌شود.

وی گفت: امروز آقای مصدق مسئول این شد که در نظام اسلامی قانون را گسترش دهد و بداند که مسئولیت سنگینی را عهده‌دار شده است و اگر تا امروز ۱۲ ساعت کار می‌کرد، اکنون باید بیشتر کار کند.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای بیان کرد: ما در گام دوم انقلاب هستیم و گام دوم شرایطی دارد و هر دستگاهی باید مسئولیت خود را در گام دوم به نحو احسن انجام دهد.

معاون اول قوه قضاییه خطاب به معاون جدید حقوقی قوه قضاییه گفت: باتوجه به گام دوم انقلاب و تاکیدات رهبری و اقتضای جامعه و تهدید‌های فضای مجازی که جامعه را تهدید می‌کند و تمام مسائل مطرح شده لازم است از تمام اساتید و حقوقدان‌ها و پژوهشگران استفاده کنید تا قوانین نوشته شده پایدار و قابل اجرا باشد و لازم نباشد به سرعت آن‌ها را تغییر دهیم.

وی گفت: لازم است قوانینی برپایه حق و پاسخ گو به مسائل جامعه نوشته و به دولت و مجلس برده شود و با همکاری دولت و مجلس آنچه که در قوه قضاییه نوشته شده است، بدون تغییر و یا با کمترین تغییر تصویب شود.

معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز می‌خواهیم قانون موثر و منطبق با قوانین اسلامی داشته باشیم و نمی‌خواهیم مترجم قانون بیرون از کشور باشیم، زیرا کشور ما اسلامی است و نیاز به قوانین اسلامی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ما نیازمند این هستیم قانون صریح، شفاف و اثرگذار باشد.

وی گفت: معاون حقوقی اعلام کرده بیش از ۱۱ هزار نظر مشورتی داده است که این نشان می‌دهد، قوانین ما مبهم است و باید قوانینی نوشته شود که قانون مبهم نباشد، زیرا همین ابهام باعث اطاله دادرسی می‌شود و قانون گریزان از آن سوء استفاده می‌کنند، در نتیجه قانون باید شفاف باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در امور کیفری تغییرات زیادی داشتیم و درخواست دارم بررسی شود، آیا آسیبی بوده که این همه تغییر داشتیم و یا اقتضائات زمان بوده است.

وی افزود: همه اعتقاد داریم مجازات‌ها باید بازدارنده باشند و باید بررسی شود اگر متناسب نبوده علت آن چه بوده است و بررسی کنند که اشکال از کجا است.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: اگر بخواهیم قانون بازدارنده باشد، باید قانون و مجازات برای مردم شفاف مطرح شود و اگر در دادگاه‌های علنی پخش می‌شد و مردم در جریان مجازات‌ها به صورت روشن قرار می‌گرفتند هم بازداندگی بیشتر می‌شد و و هم برای قوه قضاییه برای آسیب شناسی‌ها بهتر بود.

وی افزود: اکنون می‌گوییم که انتشار پرونده‌ها تا قبل از صدور حکم قطعی قابل اجرا نیست و لازم است حداقل همین قانون را آن چنان بین مردم توضیح دهیم که دیگر برای شخصی جای سوال نباشد.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: برای شفافیت قانون لازم است از ظرفیت مردمی و نخبگان هم استفاده کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: معتقد هستم که برای اجرای متناسب قانون، باید مجازات‌های جایگزین حبس اجرا شود و همه اعتقاد داریم که هرچقدر حبس کمتر باشد بهتر است، اما باز هم می‌بینیم که مجازات‌های جایگزین بازدارنده نیست.

وی افزود: امروز برخی از امور جرم انگاری نشده مانند مفاسد که مردم از آن رنج می‌برند، اما قانون در رابطه با آن شفاف نیست.

معاون اول قوه قضاییه گفت: برخی مسائل هم بی مورد جرم تلقی می‌شود که باید برای آن‌ها قضازدایی شود و لازم است برخی قوانین حتما اصلاح شوند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای تصریح کرد: هفته گذشته آقای اسماعیلی حکمی برای بنده ارسال کرد و متهم به پرداخت ده هزار ریال معادل هزار تومان محکوم شده بود و ما از این دست قوانین زیاد داریم که لازم است این قوانین اصلاح شود.

گفتنی است؛ حجت الاسلام و المسلمین مصدق با حکم رئیس قوه قضاییه به عنوان معاون حقوقی قوه قضاییه جایگزین ذبیح الله خداییان شد.

در این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور، الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور و حجت الاسلام و المسلمین بهرامی رئیس دیوان عدالت اداری و رییس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح جمعی از مسئولان قضایی حضور داشتند.