پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱

بررسی مقصران احتمالی سیل‌های اخیر در مجلس

بررسی مقصران احتمالی سیل‌های اخیر در مجلس
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه) بررسی سیل‌های اخیر کشور با حضور مسوولین مربوطه را دردستورکار دارند.
کد خبر : ۴۵۷۴۴۴

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه) بررسی سیل‌های اخیر کشور با حضور مسوولین مربوطه را دردستورکار دارند.

به گزارش ایسنا جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

بررسی موضوع بارندگی‌های اخیر کشور با حضور مسوولین مربوطه در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار دارد.

تاکنون وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، رییس سازمان مدیریت بحران، رییس سازمان هواشناسی و رییس جمعیت هلال احمر در جلسه مجلس حضور یافته اند.

رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، طرح اصلاح ماده سه و الحاق یک ماده به قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معدنی و وصول و هزینه‌کرد حقوق دولتی در استان‌های همدان، مرکزی، کرمان، یزد و آذربایجان غربی و سایر استان‌های دارای منابع معدنی از دیگر دستور کار‌های مجلس در جلسه علنی امروز است.

نمایندگان همچنین طرح اصلاح ماده ۶۰ قانون برنامه ششم توسعه و لایحه موافقت‌نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری بین ایران و دوک‌نشین اعظم لوکزامبورگ را مورد بررسی قرار می‌دهند.

هواشناسی: سیل اخیر ناشی از تغییر اقلیم بود/کشور هنوز تحت تاثیر خشکسالی است

رییس سازمان هواشناسی با تشریح عملکرد این سازمان در سیل اخیر کشور این حوادث را ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی دانست.

به گزارش ایسنا، سحر تاج بخش در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد این سازمان در سیل اخیر، اظهار کرد: طی سال زراعی ۹۷ ــ ۹۸ مجموع کل بارش کشور ۲۰۴ میلی متر بود که در مقایسه با بلند مدت ۲۲ درصد افزایش یافته است. همچنین میزان بارش در زمستان ۱۱۹ میلی متر بود که نسبت به بلند مدت ۱۳ درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: از نظر خشکسالی تقریبا برای بازه یک ساله ۶۵ درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی هستند و در بازه ۱۰ ساله ۹۴ درصد از کشور تحت تاثیر خشکسالی قرار دارند؛ بنابراین به نظر می‌رسد کشور هنوز تحت تاثیر خشکسالی است و دوره ترسالی نشده است و سیلاب‌های اخیر هم ناشی از پیامد‌های تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی بوده است.

تاج بخش با اشاره به پیش‌بینی‌های این سازمان در مورد بارندگی در جلسه شورای عالی آب که بهمن ماه سال ۹۷ برگزار شده بود، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های وضع هوا در سه بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه می‌شود و اساس آن عدم قطعیت است. ما ۷۲ ساعت قبل از وقوع هر رخداد اطلاعیه صادر می‌کنیم و ۴۸ ساعت قبل پیش‌بینی خود را اعلام می‌کنیم که در سیلاب اخیر هم به همین منوال اعلام شد.

رییس سازمان هواشناسی با بیان این که این سازمان توان پیش‌بینی در بازه ۱۵ روزه را دارد، در این باره خاطرنشان کرد: آن چه که اهمیت دارد این است که هر چه از زمان یک رخداد دورتر می‌شویم صحت آن هم کمتر می‌شود و نزدیک رخداد اطلاعات بهتری داریم. در مورد بارش‌ها ما از ۱۵ روز قبل اعلام نمی‌کنیم، زیرا صحت آن قابل اعتماد نیست. به خصوص در بهار که تغییرات زیادی اتفاق می‌افتد.

وی در پایان صحبت‌های خود، گفت که سازمان هواشناسی ۱۵۰ اطلاعیه، ۹۰ اخطاریه به دستگاه‌های اجرایی و ۱۹۵۰ گزارش رادیویی و تلویزیونی در شرایط مخاطره آمیز داشته است.

به گزارش تسنیم، داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به وقوع سیل اخیر در برخی مناطق روستایی و شهری استان‌های غربی، جنوبی و جنوب‌غربی کشور، گفت: امدادرسانی به مردم مناطق سیل‌زده باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گیرد، اما متأسفانه در برخی موارد شاهد کوتاهی‌هایی هستیم.

وی با بیان اینکه شکایاتی از سوی مردم مناطق سیل‌زده از طریق نمایندگانشان به کمیسیون اصل نود مجلس ارسال شده است، اظهار داشت: قالب این شکایات مربوط به سهل‌انگاری‌های احتمالی از سوی برخی دستگاه‌هاست در جریان سیل اخیر است که در کمیسیون اصل نود به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در پایان ضمن تأکید بر برخورد جدی و قاطع با مقصران سیل‌های اخیر، خاطرنشان کرد: پس از بررسی‌های لازم در کمیسیون اصل نود مجلس، گزارشی از شکایات مردمی که بر سهل‌انگاری‌هایی از سوی برخی دستگاه‌ها دلالت دارد، تهیه و آن را تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس خواهیم کرد.