پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

به روزرسانی گردان‌های بلیات ارتش

فرمانده کل ارتش گفت: تمام توانمان را در ارتش جمهوری اسلامی ایران از فرمانده تا سرباز پای کار آوردیم و تا جایی که مسئولان استانی لازم بدانند ما به وظیفه خودمان ادامه خواهیم داد.
کد خبر : ۴۵۶۲۵۸

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به تشریح اقدامات ارتش در استان های سیل زده کشور به ویژه استان خوزستان پرداخت.

به گزارش فارس وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به بازدید هوایی که از منطقه خوزستان داشتید وضعیت منطقه را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: دو کار کلی باید در منطقه انجام می‌شد که نخست کنترل و مدیریت آب ها، سدها و آن چیزهایی که به مردم متوجه می‌شده است.

امیر موسوی افزود: آنچه که من متوجه شدم این است که کار مدیریت آب ها و سدها به خوبی انجام گرفته و کار بسیار دقیق و علمی بوده و از مدت ها پیش شروع شده که اگر یک جایی سستی و اشتباهی صورت می گرفت معلوم نبود ما با چه فجایعی ای روبرو می شدیم، بنابراین من به عنوان یک شهروند و یک ایرانی خودم را مکلف می دانم که از همه مسئولان استان تشکر کنم.

فرمانده کل ارتش بیان کرد: موضوع دیگر هم این بود که همه دست به دست هم بدهند و کمک کنند تا مردم تلفاتی را متحمل نشوند و ما جان انسانی را از دست ندهیم.

وی در همین رابطه اضافه کرد: باید روستاها و شهرها تخلیه و مردم جا به جا می شدند، اردوگاه ها ساخته و در برخی جاها نیز سد زده می‌شد تا آب وارد شهرها نشود، کانال های انحرافی احداث، دستگاه های مهندسی، خودروها و پزشکان وارد می شدند و نفرات پیاده کمک می‌کردند که تا حد بسیار زیاد این کارها انجام شده است.

امیر موسوی تاکید کرد: در ارتش جمهوری اسلامی ایران ما تمام توانمان را از فرمانده تا سرباز پای کار آوردیم و از شمالی ترین نقطه کشور یعنی استان گلستان، شهرهای آق قلا و گمیشان شروع کردیم و تا پایان هم یعنی تا جایی که مسئولان استانی لازم بدانند ما به وظیفه خودمان ادامه خواهیم داد.

وی گفت: البته وظیفه اصلی ارتش جمهوری اسلامی ایران حفظ و ارتقا توان رزمی برای تهدیدات احتمالی است اما همزمان با آن هر کاری که لازم باشد برای کمک به مردم صورت بگیرد انجام خواهیم داد.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این پرسش که باتوجه به ساماندهی گردان بلیات در یگان‌های ارتش عملکرد این گردان‌ها را در آماده سازی نیروها در بحران سیل اخیر چقدر موثر می‌دانید، گفت: از قدیم هم در ارتش موضوع مقابله با بحران‌ها و حوادث غیر مترقبه یک شاخه کاری و مأموریتی بوده است.

وی افزود: بعد از حادثه زلزله سرپل ذهاب تمامی گردان های بلیات به روز شدند و به سراسر یکان‌های ارتش در کلیه کشور دستورالعملی صادر شد که در صورت بروز هرگونه حادثه غیر مترقبه احتمالی برای آن سناریو نویسی کنند و بر اساس آن سناریو پیش‌بینی کرده که چه کارهایی را باید انجام دهند و هر زمانی که فرصت کردند، تمرین کنند.

امیر موسوی با بیان اینکه گردان بلیات در یکان‌های ارتش از قبل سازماندهی شدند، تصریح کرد: نیروهای ارتشی وظایف خود را در خصوص حوادث غیر مترقبه به خوبی می‌دانند حتی برخی‌ها شرح وظایف خود را در جیبشان گذاشته‌اند.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: حتی تا رده سرباز نیز توجیه شدند که اگر اتفاقی مانند سیل آتش سوزی و زلزله در کشور عزیزمان ایران رخ دهد چه باید بکند بنابراین این گردان ها کار خود را انجام می‌دهند و بسیار موفق هم‌بوده‌اند.

وی با بیان اینکه به همرزمان ارتشی خود در سراسر کشور و خوزستان قلبا و زباناً دست مریزاد می‌گویم، خاطرنشان کرد: من از جبران این زحمات همرزمان ارتشی خود عاجز هستم یعنی نمی توانم قدردانی ام را خوب بیان کنم چرا که آنها بدون ادعا و بدون اینکه کسی در صحنه باشد چه ببیند و چه نبینند به مردم سیل زده کشورمان امدادرسانی می‌کنند.

امیر موسوی تصریح کرد: در استان خوزستان ما "امیر دریادار سیاری" را که صاحب تجربه طولانی در موضوع مدیریت بحران ها در طول این ۲۰ الی ۳۰ سال اخیر در کشور هستند را به دلیل وضعیت، توجه و اهمیت ویژه ای که استان خوزستان برای ما داشت از یک هفته پیش به عنوان فرماندهی عملیات مقابله با بحران از سوی ارتش منصوب کردیم تا کار خود را انجام دهد.

فرمانده کل ارتش با بیان اینکه مسئولان محلی نیز در استان خوزستان از اول پای کار بودند، کار خود را خوب انجام می دهند و ما هیچ نقصی در کار آنها نمی‌بینیم، گفت: چون لازم بود یکی از اعضای هیئت رئیسه ارتش در کنار این مسئولان محلی باشد، "امیر دریادار سیاری" به خوزستان آمدند و من هم بیشتر برای خدا قوت به منطقه آمده و تصویر کلی از وضعیت داشته باشم و ببینم کار ها تا کجا پیش رفته است.