شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۲

توصیه‌های نوروزی استاد قرائتی برای متولیان نماز

توصیه‌های نوروزی استاد قرائتی برای متولیان نماز
در بخشی از توصیه‌های نوروزی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی برای متولیان نماز آمده است: ممکن است در میان بستگان افرادی نسبت به نماز تارک یا کاهل یا جاهل باشند، از این فرصت با آموزش و تذکرات استفاده و رابطه آن‌ها را با خدا تقویت کنید.
کد خبر : ۴۵۳۷۵۱

در بخشی از توصیه‌های نوروزی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی برای متولیان نماز آمده است: ممکن است در میان بستگان افرادی نسبت به نماز تارک یا کاهل یا جاهل باشند، از این فرصت با آموزش و تذکرات استفاده و رابطه آن‌ها را با خدا تقویت کنید.
توصیه‌های نوروزی استاد قرائتی برای متولیان نماز

به گزارش فارس به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز باستانی ۱۳۹۸، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز توصیه‌هایی را خطاب به متولیان امر اقامه نماز صادر کرد که متن آن در ادامه می‌آید:

بسم الله الرحمن الرحیم

نامه‌ای غیر اداری از همکار و دوست شما

سلام علیکم

ایام عید و همه اعیاد بر شما مبارک باد

افرادی هستند که از همه فرصت‌ها استفاده می‌کنند و افرادی که فرصت‌ها را از دست می‌دهند، ما از کدام هستیم؟

عید نوروز، هوای مطلوب، تعطیلات، مهمانی، صله رحم، لباس نو، سفر و سیاحت، فرصت‌های مهمی است.

شما همکار عزیز در طول سال به کارهای تربیتی رسمی و شناخته شده مشغولید، می‌توانید از این فرصت‌ها کارهای غیر رسمی ولی گاهی عمیق‌تر از رسمی در لابه لای تفریح و دید و بازدید انجام دهیم، از جمله:

۱- از افراد محبوب و متمکن فامیل بخواهیم دور از چشم دیگران جلسه‌ای خصوصی برگزار و بعضی از مشکلات فامیل را حل کنیم و برای آنان اگر می‌توانید به نوعی ایجاد اشتغال کنید و اگر در میان آنان کسی زندان است برای آزادی او تدبیری کنید.

۲- نوجوانانی که در درس ضعیف و نگران امتحانات دو ماه دیگر آنان هستیم را خصوصی دعوت کنیم و تحصیل‌کردگان فامیل (فرهنگیان – دانشجویان) لحظاتی دروس مشکل آنان را کمک و برای امتحانات آنان را از نگرانی بیرون آوریم.

۳- اگر در میان فامیل کدورتی است و افرادی با یکدیگر قهر هستند از طریق افراد محبوب یا مهمانی ویژه و یا هر راهی که می شود تلاش کنیم که آنان را آشتی دهیم.

۴- در لابلای دید و بازدیدها برای افراد بی‌همسر تدبیر و مشورتی شود که بهترین واسطه‌گری در اسلام واسطه‌گری در امر ازدواج است.

۵- در بسیاری از جلسات به اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است انتقاداتی وارد شود که ما باید اولاً دقت کنیم که انتقاد نابجاست یا بجا، اگر انتقاد صحیح است اشکالات را توجیه نکنیم، زیرا توجیه لغزش‌ها حماقت است.

ولی وجود اشکال هم دلیلی بر کنارگیری از مسئولیت‌ها نیست، زیرا انقلاب ما کودتای گروهی خاص نبوده بلکه قیام صدها هزار شهید و جانباز و اسیر بوده و نادیده گرفتن این همه سرمایه خیانت است و وظیفه ما است که از ضعف‌ها بکاهیم و نارسایی‌ها را تکمیل کنیم، کوتاه سخن اینکه:

توجیه اشتباه حماقت است.

تضعیف خیانت است.

تکمیل رسالت است.

۶- در دید و بازدیدها به منکراتی می‌رسیم که افراد صاحب نفوذ باید رسالت خود را انجام دهند.

۷- در دید و بازدیدها ممکن است به سئوالاتی برسیم که می‌توانیم آن سئوال یا اشکال را یادداشت کنیم و بعداً با تماس با فرهیختگان پاسخ را دریافت و شبهه پیش آمده را حل کنیم.

۸- ممکن است در میان بستگان افرادی نسبت به نماز تارک یا کاهل یا جاهل باشند، از این فرصت با آموزش و تذکرات رابطه آن‌ها را با خدا تقویت کنید.

۹- در میان صدها هزار سفر سعی کنیم به مسافرین، در راه مانده (ابن سبیل) کمک کنیم و گاهی از خادمین در جاده (پلیس – هلال احمر – اورژانس و …) حتی المقدور اگر می شود با کلمه‌ای تشکر کنید.

۱۰- در میان این دید و بازدیدها به بستگان ضعیف و گمنام توجه بیشتری کنیم و حتی می‌توان کمک‌های خود را به اسم عیدی به آن‌ها برسانیم.

همکار عزیز ده‌ها نمونه کار مفید را می‌توان در لابلای دید و بازدیدها انجام داد و چون انجام این کار براساس بخشنامه و اجبار و شرح وظیفه نیست و فقط برای خداست، حتماً از نصرت‌ها و امدادهای الهی بهره‌مند خواهیم شد، زیرا خداوند وعده داده که «ان تنصرو الله ینصرکم و یثبت اقدامکم» و یقین بدانیم که وعده الهی حتمی است.

دوست و ارادتمند و همکار شما

محسن قرائتی

اسفند ماه ۱۳۹۷