پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۹

بازتاب گسترده استعفای ظریف در رسانه‌های انگلیس

خبر استعفای 'محمدجواد ظریف' از وزارت امور خارجه ایران از دوشنبه شب گذشته بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های انگلیسی داشته است.
کد خبر : ۴۵۳۳۵۵

خبر استعفای 'محمدجواد ظریف' از وزارت امور خارجه ایران از دوشنبه شب گذشته بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های انگلیسی داشته است.

به گزارش ایرنا نشریه تایمز چاپ لندن روز سه‌شنبه در گزارشی به بررسی احتمالات درباره علت استعفای وزیر خارجه ایران پرداخت و نوشت: این احتمال وجود دارد که ظریف فدای اعتبار روحانی شد که به دلیل مشکلات اقتصادی و شکست ظاهری برجام تحت‌ فشار زیادی قرار دارد.
این نشریه می‌افزاید: یک تئوری این است حسن روحانی و محمدجواد ظریف با استفاده از محبوبیت ظریف نشان دادند که خروج آن‌ها از دولت در شرایطی که نارضایتی‌ها نسبت به حکومت بالاگرفته نتیجه معکوس خواهد داشت.
تایمز ادامه داد: روحانی و ظریف از زمان مذاکرات هسته‌ای و به‌ویژه پس از خروج آمریکا از برجام هدف تندروها در داخل کشور بودند. ایران به تعهداتش در برجام پایبند مانده و امیدوار است که اتحادیه اروپا بتواند راهی را برای دور زدن تحریم‌ها آمریکا پیدا کند که تجارت با ایران به حیاتش ادامه دهد.
این نشریه درعین‌حال عنوان کرد که برخی در داخل ایران از استعفای وزیر امور خارجه ابراز خرسندی کرده‌اند.' یکی از این افراد گفته است که ظریف از رویارویی با آمریکا فرار کرده است. دیگری گفته که او بایستی ممنوع‌الخروج شود تا درباره احتمال حضور جاسوس در میان اطرافیان او تحقیق شود. '
تایمز بابیان اینکه ظریف درگذشته هم استعفا داده موفقیت‌آمیز نبود ادامه داد: اما اینکه تصمیم گرفته تا دلیل استعفای خود را علنی اعلام کند نشان‌دهنده شکاف در داخل حکومت و یا نارضایتی درباره سطح حمایتی است که از سوی رئیس‌جمهوری و یا رهبری دریافت می‌کند.
این نشریه افزود: اسفندیار باتمانقلیچ مؤسس انجمن ایران و اروپا می‌گوید ظریف یکی از سیاستمداران محبوب در داخل کشور است که خروج او برای حکومت دشوار خواهد بود. وی افزود: به نظر من ظریف می‌ماند و درنهایت قدرت بیشتری به دست خواهد گرفت.
این نشریه انگلیسی افزود که استعفای ظریف، یکی از متحدان اصلی روحانی برای مذاکره بیشتر با غرب را از او می‌گیرد.
گاردین ادامه داد: ظریف که بر زبان انگلیسی مسلط است، به‌عنوان چهره مقبول دیپلماسی ایران در غرب دیده می‌شود و به همین خاطر از سوی تندروها در داخل ایران هدف قرارگرفته است.
این نشریه افزود: دیپلمات‌های کشورهای اروپایی از استعفای ظریف مبهوت مانده‌اند، چون به‌این‌ترتیب طرف مذاکره‌کننده خود را از دست می‌دهند و به همین خاطر آمریکا را به دلیل اینکه ایران را به زاویه کشانده محکوم کرده‌اند. اروپا مدت‌هاست هشدار داده که تحریم‌های فلج‌کننده تنها اصلاح‌طلبان را تضعیف می‌کند و موجب تحقق انقلابی که تیم ترامپ به دنبال مهندسی آن هستند نمی‌شود.
سایر رسانه‌ها و مطبوعات انگلیسی ازجمله فایننشال تایمز، اسکای نیوز و بی.بی.سی نیز استعفای ظریف را به افزایش فشارها از سوی آنچه جریان تندرو در داخل ایران خواندند نسبت داده‌اند.
هم‌زمان حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس با انتشار پیامی در توییتر به استعفای ظریف واکنش نشان داد و نوشت: با توجه به شرایط حساس کشور، از عزیزان درخواست می‌شود از انتشار هرگونه اخبار منتشره از منابع مجهول به‌اصطلاح آگاه در خصوص مسائل پیرامون استعفای آقای دکتر ظریف خودداری فرمایند و فقط اخبار رسمی از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه را موردتوجه قرار دهند.