فرید عبادی آذرفرد معاون بهداشت علوم پزشکی ایران درباره خواباندن گوشت در نوشابه برای سنگینتر کردن آن اظهار کرد: از گذشته برخی از سودجویان در حوزه فروش مواد غذایی، روشهای مختلفی را برای تقلب در فروش استفاده میکنند؛ این روشها در موارد مختلفی صورت میگیرد اما برخی شایعات غلط و باورناپذیر همواره در سطح جامعه وجود دارد که متاسفانه بیش از حد معمول بزرگنمایی میشوند؛ مثل خواباندن گوشت در نوشابه برای افزایش وزن آنکه اخیراً در فضای مجازی مطرح شده است.
وی ادامه داد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره در حال بررسی مراکز تامین مواد غذایی و نمونهگیری از آنها است؛ حتی اگر به وجود تخلفی در فرایند فروش و توزیع یک واحد صنفی شک داشته باشیم ممکن است به آن واحد اخطار دهیم یا با آنها به صورت جدی برخورد کنیم؛ پس از دریافت جواب نمونه گیری، قطعاً در صورت وجود تخلف، فعالیت واحد صنفی متوقف میشود.
تغییر ساختار در گوشت دستکاری شده، قابل تشخیص است
عبادی آذرفرد با اشاره به اینکه قرار دادن گوشت در نوشابه برای مدت طولانی ساختار آن را تغییر میدهد و این تغییرات قابل تشخیص خواهد بود؛ گفت: لازم به ذکر است تمامی آزمایشگاههای انجام تست سلامت مواد غذایی، زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند و جای شک و شبههای در پاسخ این آزمایشگاهها وجود ندارد؛ در گذشته انجام آزمایش و تایید سلامت مواد غذایی به بخش خصوصی سپرده میشد اما مدتی است، با توجه به اهمیت این دست موضوعات و حاکمیتی بودن آنها اقدام به تاسیس آزمایشگاه در دانشگاه کردیم تا تمامی مواد غذایی از نظر سطح میکروب، مواد افزودنی و غیره زیر نظر مسئولان بررسی شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تشریح کرد: علاوه بر نظارتهایی که بر مراکز اصلی تولید و توزیع گوشت و مرغ داریم، همواره به صورت موردی به گزارشات دریافت شده از طرف مردم رسیدگی میشود و تا به امروز نه در مراکز اصلی تولید و توزیع دام و طیور و نه در واحدهای خرده فروشی این اقلام، گزارشی مبنی بر خواباندن گوشت در نوشابه دریافت نکردهایم.
وی تاکید کرد: نظارت کامل و دقیقی بر توزیع و فروش گوشت دام و طیور در سطح کشور وجود دارد؛ مردم میتوانند از سلامت گوشتهای موجود در واحدهای فروش اطمینان داشته باشند؛ فروش گوشت به خصوص گوشتهای وارداتی تحت کنترل ارگانهای نظارتی سطح کشور است.