کیومرث کلانتری در جلسه کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران، اظهار داشت: به تهران یا نمیشود مانند یک استان و یا یک شهر نگاه کرد بلکه تهران فراتر از یک استان است.
به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه بزرگترین چالشمان در تهران ترافیک و آلودگی هوا است،گفت: ما تا مادامی که نتوانیم مشکل ترافیک را حل کنیم به جد با آلودگی هوا مواجه خواهیم شد و این آلودگی محصول ترافیک است.
مدیرکل محیط زیست استان تهران افزود: با برداشتن طرح ترافیک در روزهای پنجشنبه آلودگی هوا در تهران در این روز بیشتر شده است و ترافیک نیز افزایش یافته که ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا دارد.
کلانتری بیان داشت: اگر میخواهیم ترافیک را کم کنیم به توسعه حمل و نقل عمومی نیز توجه داشته باشیم و مادامی که برای حمل و نقل عمومی سرمایه گذاری نکنیم با این مشکلات مواجهایم.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 100 روز ناسالم در تهران داشتهایم و امروز نسبت به سال گذشته با اجرای قانون هوای پاک و اقدامات بخشها و ناپایداری جو و همینطور سختگیری معاینه فنی، گازسوز کردن واحدهای صنعتی را در دستور کار داشتهایم و امروز 32 روز هوای سالم نسبت به سال گذشته بیشتر داشتهایم.
کلانتری گفت: درخصوص هوای پاک نیز سال گذشته 12 روز هوای پاک داشتهایم ولی امسال تاکنون 18 روز هوای پاک ثبت شده است که بخش عظیمی از کاهش آلودگی هوا را مدیون ناپایداری هوا هستیم و بخشی هم اقدامات صورت گرفته است.
مدیرکل محیط زیست استان تهران افزود: قانون هوای پاک در سال 96 تصویب شد و امروز یک قانون مدون، جدید و به روز در این خصوص داریم که میتوانیم آن را قانون نفس بنامیم.
کلانتری گفت: بزرگترین مشکل ما ترافیک وآلودگی هوا است که باید در این خصوص اقدامات لازم از سوی شهرداری و دیگر دستگاههای ذیربط صورت بگیرد.
وی بیان داشت: در سطح استان تهران 11 هزار تن و در سطح شهر تهران حدودا 8 هزار تن روزانه پسماند تولید میشود که این پسماندها به آرادکوه میرود و در آنجا تلمبار میشود. این چه مدیریت پسماندی است.
مدیرکل محیط زیست استان تهران افزود: مگر قانون مدیریت پسماند تفکیک از مبدا نیست چرا اقدام نمیکنیم و هرازچندگاهی پایلوت آن در چند منطقه اتفاق میافتد.
کلانتری بیان داشت: قطعا پسماند آرادکوه را نمیتوان به کمپوست تبدیل کرد تا زمانی که زبانهها را از مبدا تفکیک کنیم.
وی یادآور شد: ما قانون جامع مدیریت پسماند نداریم و هر بار میگوییم قرار است قراردادی در این خصوص منعقد شود.
مدیرکل محیط زیست استان تهران به موضوع فاضلاب در شهر تهران ا شاره کرد و گفت: موضوع فاضلاب تهران قطعا به عمر ما قد نمیدهد و این مشکل همچنان ادامه دارد.
وی افزود: سالی 220 هزار نفر به جمیعت تهران اضافه میشود که اکثر در شهر تهران مستقر میشوند و مکانهایی که ریههای تنفسی تهران بودند به این ترتیب عرصههای تهران تنگ میشود و اگر مدیریت نشود وضعیت محیط زیست بدتر خواهد شد.
وی گفت: 50 درصد تاکسیها و 70 درصد اتوبوسها فرسودهاند و تا کی باید سوار این قراضهها شویم. وضعیت محیط زیست چگونه باید خوب شود.
کلانتری افزود: باید در حوزه محیط زیست هزینههای بیشتری صورت بگیرد تا مشکلات نیز کاهش یابد.