پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۶

اروپا در قضیه برجام در حال وقت‌کشی است

عضو هیئت رئیسه مجلس در واکنش به نظریه‌ای مبنی بر اینکه سازوکار مالی اروپا نفت در برابر غذا و داروست، گفت: برخی از کشور‌های اروپایی از طریق مذاکراتی که با آمریکایی‌ها داشتند، چنین مجوز‌هایی را از آمریکا گرفتند که فقط دارو و بعضا برخی از اقلام خوراکی را بتوانند در مبادلات بانکی خود ثبت کنند.
کد خبر : ۴۴۷۹۴۳
بحث ما با اروپایی‌ها مربوط به فروش نفت در برابر غذا و دارو نبود/ با همکاری کشور‌های همسایه هم می‌توانیم نیاز‌های غذایی و دارویی را تأمین کنیماحمد امیرآبادی‌فراهانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به سرنوشت ایجاد سازوکار مالی اروپا (اس. پی. وی)، گفت: ما در زمان مذاکرات تأکید کردیم که باید از طرف‌های مذاکره تضمین‌های عینی و عملی گرفته و مشخص شود که در ازای امتیازاتی که می‌دهیم، آنان چه امتیازی به ما می‌دهند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه هزینه‌های عملی از طرف‌های مذاکره اتخاذ نشد، تصریح کرد: در زمان مذاکرات برجام، حتی این مسئله مطرح شده بود که اگر ما مقداری از اورانیوم خود را اکسید کنیم، آنان هم بخشی از تحریم‌ها را بردارند و تصمیماتی در این باره اتخاذ کنند، اما این تضمین‌ها اتخاذ نشد.ایران هزینه‌های برجام را داده است، اما آمریکایی‌ها هیچ هزینه‌ای برای برجام نداده‌اند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما همه اقدامات لازم در راستای برجام را انجام دادیم، اما طرف‌های مقابل اقدامات خود را انجام ندادند،بیان داشت: اقتصاد اروپایی‌ها بسیار وابسته به آمریکاست و اکثر سرمایه گذاران و هیئت مدیره‌های شرکت‌های بزرگ اروپایی و در نتیجه تصمیم گیرندگان اصلی اقتصاد اروپا، آمریکایی هستند.

وی افزود: از سوی دیگر اقتصاد اروپا آزاد است و در نتیجه آن طور که باید و شاید دولت‌های اروپا تصمیم گیرنده اقتصادی نیستند و در نتیجه توجهی به خواسته‌های دولتمردان خود نمی‌کنند و منافع اقتصادی خود را در نظر دارند و بنابراین به اقدامات اروپا برای ادامه برجام خوشبین نیستم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هدف ما از مذاکرات، اختلاف افکنی بین اروپا و آمریکا نبود و این امر، نتیجه و فایده‌ای برای ملت ایران ندارد، بلکه هدف ما از مذاکرات آن بود که با برجام مشکلات اقتصادی کشور حل و تحریم‌ها رفع شود.

امیرآبادی فراهانی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید در برابر آمریکا ایستادگی کنیم، افزود: اروپایی‌ها هم باید تکلیف را روشن کنند و تضمین عملی دهند که بالاخره می‌خواهند برای ادامه برجام چه اقداماتی انجام دهند، اما آنان وقت‌کشی می‌کنند و نباید اجازه این کار را به آنان دهیم.

وی در واکنش به نظریه‌ای مبنی بر اینکه سازوکار مالی اروپا نفت در برابر غذا و داروست، گفت: برخی از کشور‌های اروپایی از طریق مذاکراتی که با آمریکایی‌ها داشتند، چنین مجوز‌هایی را از آمریکا گرفتند که فقط دارو و بعضا برخی از اقلام خوراکی را بتوانند در مبادلات بانکی خود ثبت کنند و آمریکایی‌ها هم چنین اجازه‌هایی را به آنان داده‌اند، اما بحث ما با اروپایی‌ها در مذاکرات برجام صرفا این مسئله نبوده است و حتی در نهایت برجام، بحث صادرات اسلحه را هم داشته‌ایم که مشخصا در برجام آمده است.

امیرآبادی با بیان اینکه ما از طریق همکاری با کشور‌های همسایه و منطقه هم می‌توانیم نیاز‌های غذایی و دارویی را تأمین کنیم و نیازی به اروپا نداریم، خاطرنشان کرد: ما با کشور‌های همسایه روابط استراتژیک داریم و از طریق تقویت روابط با آنان می‌توانیم این بخش از مشکلات مردم را حل کنیم.