سهیلا انصاری پور در آستانه برگزاری سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران در ارتباط با پزشکی شخص محور یا پزشکی شخصی در نازایی و IVF اظهارداشت: «فارماکوژنومیکس» یک روش نوید بخش و نوین در حوزه پزشکی امروزی است و در واقع این شیوه تحول عظیم در حوزه جنبههای مختلف سلامت شامل پیشگیری، تشخیص و درمان بر اساس یافتههای مولکولی ژنتیکی هر فرد است.
وی افزود: این رویکرد تحت عنوان پزشکی ژنومی نیز گفته میشود و در این روش افراد، سرویس پزشکی متناسب با ژنتیک خود دریافت میکنند. همچنین یکی از مهمترین زمینههای ورود پزشکی شخصی در نازایی در واقع اشتراک و عبور آن از آزمایشگاه IVF به منظور پیشگیری از بسیاری از بیماریهای ژنتیکی به کمک تکنیک PGDاست؛ اگرچه امروزه انجام IVF کمتر بدین منظور بکار می رود.
دبیر علمی بخش زنان، نازایی و ناباروری سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران خاطرنشان کرد: کاربرد دیگر پزشکی شخصی در نازایی، سعی در شناسایی پلی مورفیسم های مختلف ژنی رسپتور گنادوتروپینی در احتمال پاسخ های ضعیف و یا شدید تخمدان به تحریک هورمونی است.
انصاریپور افزود: علاوه بر انتخاب جنین سالم بر اساس تست های ژنتیکی، دیگر روش های مولکولی مانند تست های پروتئومیکس، متابولومیکس محیط کشت جنین در انتخاب جنین سالم کمک میکند. هتروژنی یا ناهمگونی بیماران نشان از بر هم کنش فاکتورهای مختلف ژنتیکی و محیطی در تظاهرات بیماری می کند و لذا بیماران را به گروههای مختلف جهت انتخاب مناسبترین و بهترین درمان، تقسیم میکنند.
وی بیان داشت: انتخاب دوز داروهای تحریک تخمک گذاری، تعداد انتقال جنین مناسب برای هر بیمار، انتخاب روش انتقال جنین و انتقال فریز برای همه یا خیر و یا جنین بلاستوسیست برای همه یا خیر و دیگر روش های انتخابی در تست های تشخیصی و درمانی است.
دبیر علمی بخش زنان، نازایی و ناباروری سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران گفت: در سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی (۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه ۹۷) سعی بر آن داریم تا با حضور اساتید و فرهیختگان خارجی و داخلی مطالب روز این حوزه را به بحث و بررسی بپردازیم.
سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران توسط مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و با همکاری سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور با محوریت سرطان، بیماریهای قلب و عروق، نازایی و ناباروری ۲۴ تا ۲۶ بهمن در مرکز همایش های بین المللی صدرا برگزار می شود.