جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۵

تلاش شبه رسانه بی‌بی‌سی برای صادرات تنهایی به ایران

بی‌بی‌سی فارسی در مطلبی به قلم «شیلا دیلون» و تیتر «هشت دلیل برای این که تنها غذا بخوریم» تلاش دارد با ضربه زدن به پیکره خانواده و سبک زندگی ایرانی، زندگی تنها را به فرهنگ عمومی بدل سازد.
کد خبر : ۴۴۷۱۸۲

در حالی که قریب به یک سال پیش «ترزا می» برای مقابله با تنهایی در انگلستان «وزارت امور تنهایی» را ابداع کرد، شبه رسانه بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی با عنوان «هشت دلیل برای این که تنها غذا بخوریم» تلاش به ترویج تنهایی که به گفته نخست وزیر انگلیس واقعیت تلخ زندگی مدرن است، دارد.

به گزارش جوان «شیلا دیلون» در این گزارش، با مفید و خوب خواندن غذا خوردن به تنهایی، هشت دلیل برای مدعای خود ذکر کرده است؛ او در مقدمه گزارش نوشته: «خانوار‌های تک‌نفره به سرعت در جهان رو به افزایش است: ۳۰۰ میلیون نفر در حال حاضر در جهان تنها زندگی می‌کنند. پس از آنجا که احتمال بسیار زیادی دارد که وعده‌های غذایی خود را به تنهایی صرف کنیم، بهتر است با این موضوع کنار بیاییم و آن را با روی باز بپذیریم.» هشت دلیل او برای انتخاب تنهایی عبارتند از: «هرچه دل‌تان بخواهد می‌توانید بخورید؛ مجبور نیستید غذای‌تان را با کسی تقسیم کنید؛ تنها غذا خوردن، سالم غذا خوردن را آسان‌تر می‌کند؛ می‌توانید با هر سرعتی که دوست دارید غذا بخورید؛ به شما امکان تمرکز بر مزه‌ و طعم غذا را می‌دهد؛ می‌توانید به رستوران بروید و از دنیای اطراف‌تان لذت ببرید؛ مجبور نیستید صدای جویدن و خوردن دیگران را تحمل کنید؛ می‌توانید هر زمان و هر جا که دوست دارید غذا بخورید.»

مشخص است این تجویز غیر عقلانی و غیر اخلاقی، درست در مقابل رسوم خانواده ایرانی و توصیه‌های دینی است و هدفی را جز ترویج تنهایی و زندگی‌های یک نفره در ایران دنبال نمی‌کند. به نظر می‌رسد سربازان ملکه به درستی فهمیده‌اند که یکی از نقاط قوت در فرهنگ ایرانی که باعث تقویت روحیه بردباری و نشاط در جامعه می‌گردد برجسته بودن جایگاه خانواده و اهمیت این نهاد و دورهمی‌های خانوادگی می‌باشد و برای ضربه زدن به فرهنگ ایرانی بایستی این نهاد دچار فروپاشی شود.

قابل توجه آن است که این تنها، راهی است که سربازان ملکه برای ایرانی‌ها تجویز می‌کنند چرا که سال گذشته نخست وزیر انگلستان برای مقابله با تنهایی به عنوان واقعیت تلخ زندگی مدرن «تریسی کروچ» را به عنوان وزیر امور تنهایی منصوب کرد تا راهبردی کلان برای مقابله با معضلات زندگی افراد تنها در انگلیس را به اجرا درآورد. صلیب سرخ انگلیس در پی ابداع این وزارت خانه تنهایی و انزواع را اپیدمی پنهان خواند و اعلام کرد بیش از 9 میلیون تن در این کشور همواره یا اغلب اوقات، تنها هستند.