چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۴
روایتی از گفت‌وگوی ناطق‌نوری با میرحسین موسوی

رئیس دولت اصلاحات گفت امکان تقلب وجود ندارد/ سفارتخانه‌ها؛ مامن فتنه‌گران

رئیس وقت کمیته ویژه «بررسی انتخابات ۸۸» در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب می‌گوید فتنه ۸۸ تمام نشده است و ادامه دارد. متاسفانه شاهدیم بعضی از دست اندرکاران و طراحان فتنه ۸۸، در تعداد محدودی از کرسی‌های مدیریتی قرار دارند و مشغول توطئه‌گری و پُر کردن قطعات پازل فتنه هستند. نسبت به این موضوع، نمی‌توان بی‌تفاوت بود.
کد خبر : ۴۴۶۵۶۹
 وَحَسِبُوا أَلَّا تَکُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُوا وَصَمُّوا ثُمَّ تَابَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ ثُمَّ عَمُوا وَصَمُّوا کَثِیرٌ مِنْهُمْ وَاللَّهُ بَصِیرٌ بِمَا یَعْمَلُونَ... و گمان کردند که بر آن‌ها فتنه و امتحانی نخواهد بود، پس (از دیدن و شنیدن امر خدا) کور و کر شدند، (و پس از آن همه اعمال زشت) باز خدا توبه آن‌ها را پذیرفت، اما باز هم بسیاری دیگر کور و کر شدند و خدا به هر چه می‌کنند آگاه است. (آیه ۷۱ سوره مائده).

مرحوم عبدالهادی حائری در کتاب وزین «نخستین رویارویی‌های اندیشه‌گران ایران با دو رویه تمدن بورژوازی غرب» به نقل از «ادوارد سعید» شرق‌شناس معروف می‌نویسد خاورشناسان [غربی]نمی‌خواسته‌اند که خاورزمین و جهان اسلام را همانگونه که واقعاً بوده و هست بشناسند بلکه در پژوهش‌های خود مطالبی تحویل خوانندگان خود می‌دادند که سود غرب در آن باشد. ص ۱۱۸.

سردمداران غربی در حالی دم از برابری و حقوق انسان‌ها می‌زنند و به سیاهه‌های افرادی همچون «شارل دو مونتسکیو» و «فرانسوا ماری آروئه» معروف به وُلتر و «توماس مالتوس» می‌نازند که خود برتربینی در آثار آن‌ها موج می‌زند و حتی بیانیه استقلال آمریکا که تصریح می‌کند «همه انسان‌ها برابر آفریده شده‌اند و آفرینده جهان به آن‌ها حقوقی انتقال‌ناپذیر بخشوده که از آن جمله زندگی٬ آزادی و جستجوی خوشبختی است»، ظاهرا کلام بی‌مسما برای یک عده سرمایه‌پرست بی‌هویت است.

جان کلام آنکه سخنگویان عصر روشنگری آنچه را که ضد فئودالیته و ضد کلیسا بود آزادی٬ قانون و پیشرقت نام نهادند و آن را در چارچوب سودگرایی‌های بورژوازی غرب پسندیدند، ولی به گاه سخن پیرامون خاور زمین و مردم سرزمین‌های واپس‌مانده٬ به روشنی بر استعمار و به بردگی کشیدن انسان‌های ستمکش مهر تائید گذاشتند. همان. ص۱۰۲.

اگر انقلاب اسلامی ایران متولد نمی‌شد و مقابل نظام سرمایه‌داری غرب، قد علم نمی‌کرد شاید هیچوقت ذات ناپاک تمدن پلشت بورژوزی غرب معلوم نمی‌شد. البته در این رهگذر حوادثی در حکم «اتمام حجت» هستند که سره از ناسره تمیز می‌کنند؛ البته برای آن‌هایی که خود را به خواب زده‌اند تاثیری ندارد چه آنکه نها مفتون «اضغاث احلام» هستند.

فتنه ۸۸ یکی از همین حوادثی است که به فرموده ناخدای باخدای انقلاب، کشور را واکسینه کرد؛ مردم را بر ضد میکروب‌های سیاسی و اجتماعی‌ای که می‌تواند اثر بگذارد، مجهز کرد؛ بصیرت مردم را بیشتر کرد. (۲۷ مهر ۱۳۸۹ در اجتماع بزرگ مردم قم).

تحریریه سیاسی خبرگزای میزان در آستانه چهل سالگی انقلاب و نهمین سالگرد حماسه ماندگار نهم دی، پای گفت‌وگو با یکی از کنشگران فعال سیاسی کشور نشست که از قضا در ایام فتنه ۸۸ ردای نمایندگی مردم پایتخت به تن داشت و مسئول کمیته رسیدگی به آن حوادث بود.

متن گفت‌وگوی حدود یک ساعته میزان با «پرویز سروری» رئیس وقت کمیته ویژه «بررسی انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۸۸» و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به قرار زیر است.
 
روایت سروی از گفت‌وگوی ناطق‌نوری با میرحسین موسوی
میزان: آقای سروری از این که وقت خودتان را در اختیار میزان قرار دادید سپاسگزارم. برای ورود به بحث، به صورت مختصر درباره ریشه‌های فتنه سال ۸۸ بفرمایید.
سروری: من هم خدمت شما و همکارانتان و همچنین مخاطبان خبرگزاری میزان، سلام و خداقوت عرض می‌کنم. با انتخابات ۸۸، نظام جمهوری اسلامی ایران توانست با اقدامات مردم‌گرایانه خود، یک رکورد ۸۰ درصدی مشارکت مردمی بزند و ۴۰ میلیون رای را درحدود ۳۰ سالگی جمهوری اسلامی به نمایش بگذارد. اما این یک شکست فاحش برای نظام سلطه بود. آن‌ها با همکاری اذناب داخلی، عده‌ای فریب خورده و ناآگاه دست به دست هم دادند و فرصت طلایی جمهوری اسلامی را به یک تهدید بزرگ تبدیل کردند. آن‌ها با ایجاد فتنه در کشور تلاش کردند آتش اختلاف، تشتت، نفاق و درگیری را در بین مردم ایجاد کنند. برای روشن شدن موضوع، خاطره‌ای نقل می‌کنم. در آن زمان که بنده در مجلس، مسئول پیگیری مباحث انتخابات ۸۸ بودم، جلسه‌ای با آقای ناطق نوری گذاشته شد. البته در آن جلسه من نبودم، اما دوستان نماینده بودند. د رآنجا آقای ناطق نوری یک مطلب مرتبطی را با این موضوع فرموده بودند. فکر می‌کنم بیست و سوم خرداد؛ یعنی یک روز بعد از انتخابات به آقای میر حسین موسوی زنگ زده و به ایشان گفته بود، من وزیرکشور و رئیس شورای امنیت کشور بودم، مسائل امنیتی را خوب می‌شناسم. اقدامات شما از شب گذشته و بعد از آن مصاحبه تاکنون، بوی خون می‌دهد. رفتارتان مردم را به خیابان‌ها کشانده و در مقابل هم قرار می‌دهد. زد و خورد می‌شود؛ اگر نیروی انتظامی هم مداخله کند، کار سخت‌تر می‌شود و کشور به هم می‌ریزد. آقای ناطق‌نوری گفته بودند: هر چقدر اصرار کردم که ایشان (آقای میرحسین موسوی) از فرآیند‌های قانونی موضوع را تعقیب کند، نپذیرفته بود تا اینکه ماجرا کاملا عمیق شد. رفته رفته شاهد این بودیم که آن انسجام، وحدت، همبستگی و همگرایی مردمی نیز لطمه خورد. همانطور که می‌دانیم، انتخابات مطلوب، باید دارای سه گزاره مشارکت، رقابت و شفافیت باشد. جمهوری اسلامی در انتخابات خود توانسته بود هر سه این عوامل را به حداکثر برساند. در انتخابات ۸۸ نیز شفافیت، رقابت و مشارکت در اوج بود. ما توانسته بودیم یک مدل بسیار موفق از انتخابات آن هم بعد از سی سال توطئه‌های مکرر دشمن (جنگ، ترور و تحریم) علیه جمهوری اسلامی، به دنیا نشان بدهیم. به همین دلیل دشمن، انسجام مردم را نشانه گرفت و فتنه ۸۸ نیز به همین دلیل شکل گرفت. بنابراین چرا می‌گوییم ۹ دی خیلی مهم است؟ برای اینکه با اقناع مردم توانست، تفرقه و تششتت دشمن را به وحدت ملی تبدیل کند. ۹ دی توانست، مردمی را که در مقابل هم قرار گرفته بودند، در کنار هم قرار دهد و آن اتفاق تلخ و ناگواری که در فتنه ۸۸ به وجود آ‌مده بود را جبران کند. بنابراین  حماسه ۹ دی، را بسیار مهم و مغتنم می‌دانیم و معتقد هستیم که نقطه عطف بی‌بدیلی در تاریخ انقلاب اسلامی وکشور است.
 
تلاش ناجوانمردانه عده‌ای برای تحریف فتنه
میزان: به حماسه ماندگار ۹ دی اشاره کردید. ۹ سال از این حماسه  می‌گذرد، اگر آن زمان باور فتنه برای برخی‌ها  سخت بود به نظر شما ۹ سال فرصت خوبی است تا خیلی موضوعات برای مردم روشن شود؟
سروری: به موضوع مهمی اشاره کردید. یک سوال اساسی که این روز‌ها به شدت از طرف دشمنان یا افراد نا آگاه مطرح می‌شود اینکه، ۹ سال از انتخابات ۸۸ می‌گذرد، بزرگداشت ۹ دی برای چیست؟ آن‌ها می‌خواهند اینگونه تبیین کنند که انتخابات ۸۸ و فتنه، یک رویداد تاریخی بوده و تمام شده است. پاسخ به این سوال خیلی مهم است؛ از این نظر که اگر به چنین سوالاتی پاسخ ندهیم، این بزرگداشت‌ها، کم‌اثر می‌شود. نکته‌اش همین است که عده‌ای تلاش می‌کنند فتنه ۸۸ را به شکل کاملا ناجوانمردانه‌ای تحریف کنند و تاریخ را برای آیندگان با آدرس‌های غلط منتقل کنند. فتنه ۸۸، یک عبرت بزرگ تاریخی برای ملت است.
 
طراحان فتنه در کرسی‌های مدیریت
میزان: پس فلسفه بزرگداشت حماسه ۹ دی جلوگیری از تحریف این حماسه ماندگار است؟
سروری: بله، زنده نگه داشتن ۹ دی، برای پاسخ به سوالات نسل‌هایی است که در طول تاریخ، این فتنه را ندیدند. اینکه بدانند چرا بعضی‌ها در حصر هستند؟ چرا هنوز دامنه‌های این موضوع جمع نشده است؟ ما می‌خواهیم فتنه ۸۸ تمام نشده است و ادامه دارد.
 
 ممکن است ماشین فتنه دوباره به حرکت دربیاید
میزان: پس طراحان فتنه همچنان مترصد فرصت ضربه هستند...
سروری: بله، هر روز تحلیل‌های غلطی از طرف دشمنان، فریب‌خوردگان و فتنه‌گران منتشر می‌شود، این خطر را به ما القا می‌کند که اگر واقعیت‌های مستند تاریخی و تحلیل‌های درست را به نسل‌های بعدی منتقل نکنیم، ممکن است ماشین فتنه دوباره به حرکت دربیاید و آتش اختلاف را در بین مردم جاری وساری کند. متاسفانه در دیماه سال گذشته نیز همان اتفاق و اتحاد نامقدس بین نظام سلطه، صهیونیست‌ها، منافقین و سلطنت‌طلب‌ها با عده‌ای از عوامل داخلی دیده شد. به همین دلیل ما نمی‌توانیم این موضوع را به عنوان یک حادثه تلقی کنیم و به نظر ما، یک روند در حال حرکت است و باید آن را با تبیین و تحلیل‌های درست، به مردم منتقل کنیم.
 
کشته‌سازی طراحی‌شده
میزان: گفتید ما نمی‌توانیم فتنه ۸۸ را به دلیل اتفاقاتی که افتاد فراموش کنیم. بعضا گفته می‌شود «خب یک انتخاباتی بود و تمام شد». واقعا این چنین است؟ چه اتفاقاتی رخ داده است که با استناد به آن نمی‌توانیم چنین فتنه‌ای را فراموش کنیم؟
سروری: آشوبگران از راه‌های مختلفی مانند کُشته‌سازی برای تاثیر بیشتر بر اذهان مردم استفاده می‌کردند. به عنوان مثال  فردی را کشته قلمداد کردند، سپس مصاحبه‌ای از او دیده می‌شود و اعلام می‌کند، من زنده هستم. چنانچه عاملین و رهبران فتنه هم در مجلس ختم آن فردشرکت کرده بودند و بعدها معلوم شد در این تابوت اصلا جنازه‌ای وجود نداشته است؛ این موجب شد که مردم نسبت به موضوع مشکوک شوند. یا مثال عینی دیگر اینکه خانم «ندا آقاسلطان» را با آن وضع دلخراش در یک طراحی از پیش ساخته شده، به قتل می‌رسانند و به نظام نسبت می‌دهند و بعد‌ها معلوم می‌شود که همسرش[کاسپین ماکان]، باعوامل سیا در ارتباط بوده و به اسرائیل می‌رود و همه چیز برای مردم مشخص می‌شود. خب اگر این اتفاق طبیعی بوده چطور می‌شود که از پیش برای آن در تظاهرات  فیلم تهیه کردند و  بعد از قتلش، فیلمبرداری حرفه‌ای صورت گرفته است؟ همین موضوع  نشان می‌دهد که طراحی‌های از پیش تعیین شده‌ای وجود داشته است که می‌خواستند با ایجاد اطلاعات و آدرس‌های غلط، مردم را از نظام جدا کنند.
 
در فتنه ۷۸ هم کشته‌سازی کردند
میزان: بهره‌گیری از چنین روش‌هایی برای ایجاد آشوب در کشور سابقه هم دارد؟
سروری: بله، آنها در فتنه ۷۸ هم کشته‌سازی کردند، مراسم ختم گرفتند. بعدها معلوم شد اساسا کسی در آن دانشگاه و در سال ۷۸، کشته نشده است. مردم سابقه فتنه ۷۸ و دروغ‌های آن را داشتند. اما در فتنه سال ۸۸  اقدامات‌شان به‌صورت حرفه‌ای و تعیین کننده‌تر می‌شود. چرا که امور از بیرون مدل‌سازی و در داخل توسط اذناب آنها، اجرایی و رسانه‌ای می‌شد. همچنین امواج بسیار نگران کننده‌ای هم از خارج شکل می‌گرفت و کمک می‌شد.
 
سفارتخانه‌ها؛ مامن فتنه‌گران
میزان: شاید یکی از نتایج گذشت زمان درباره فتنه ۸۸، برملا کردن ردپاهایی بود که در آن ایام به راحتی دیده نمی‌شد. یکی از این موضوعات به نقش کشورهای خارجی از جمله رژیم آمریکا بر می‌گردد که اتفاقا این روزها شهد هویچ را کنار گذاشته و از سایه چماق حرف می‌زنند. درباره نقش کشورها و سفارتخانه‌ها بفرمایید.
سروری: هنوز یادمان نرفته است که کنگره آمریکا آنقدر گستاخ شده بود سقوط جمهوری اسلامی را قطعی می‌دانست که مبلغ ۵۵ میلیون دلار بودجه برای اسقاط جمهوری اسلامی تصویب کرد و در اختیار سازمان سیا گذاشت تا آنها با تقویت رسانه‌های معاند و هماهنگی با جریان تروریستی، جمهوری اسلامی را به زانو در بیاورند. در همان موقع می‌بینیم، سفارت‌خانه‌های غربی نیز به صورت آشکار و شفاف مدیریت صحنه را به دست گرفته و خرج‌های هنگفتی می‌کردند.حتی سفارتخانه‌ها مامن و پناهگاهی برای فتنه‌گران شده بودند. یک جریان کاملا به هم پیوسته‌ای شکل گرفته بود تاجمهوری اسلامی را ساقط کنند؛ یک شرکت سهامی فتنه از اذناب داخلی، نظام سلطه، نظام صهیونیست، منافقین و سلطنت طلب‌ها شکل گرفته بود. همه این‌ها دست به دست هم داده بودند که کار را تمام بکنند.
 
خسارت ۲۲۲ هزار میلیارد تومانی فتنه‌گران به ملت ایران
میزان: از حرف‌های شما وام می‌گیرم و از اطلاح «شرکت سهامی فتنه» استفاده می‌کنم. این شرکت بعد از ۸ ماه فتنه‌گری در داخل کشور در حماسه ۹ دی ۸۸ با حضور گسترده مردم ایران اسلامی به بن‌بست رسید، ولی این به منزله پایان کار نبود و از مجرای دیگر وارد شد کما اینکه فرمودید فتنه همچنان ادامه دارد. با گذشت حدود ۶ ماه از حماسه نهم دی - دقیقا روز چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۸۰ یکی از مهمترین قطعنامه‌های ضدحقوق بشری یعنی قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ملت ایران صادر شد و به اذعان خودشان بنا داشت ایران را فلج کند. درباره نقش فتنه‌گران در تحریم ملت ایران بفرمایید.
سروری: اخیرا، مطلبی می‌خواندم خواندم مبنی بر اینکه فتنه سال ۸۸، رقمی معادل ۲۲۲ هزار میلیارد تومان به ایران خسارت زد. انتخاباتی که با مشارکت  ۸۰ درصدی مردم و با ۴۰ میلیون رای می‌توانست ذخیره پایان‌ناپذیری برای جمهوری اسلامی در میز مذاکره برای استیفای حقوق‌مان باشد و در مذاکرات با ۱+۵ با دست پر وارد شویم، از دست رفت. چون دشمن هم امیدوار شده بود که نظام زخمی شده و اگر ادامه بدهد، می‌تواند نظام را از پای درآورد. به‌همین دلیل آنها دست به تحریم‌هایی، به‌تعبیر خودشان فلج‌کننده زدند و دیواری را به دور جمهوری اسلامی کشیدند. آنها از همه ابزار بین‌المللی حتی سازمان ملل، دستگاه‌های تابع آن استفاده کردند و آژانس را به استخدام گرفتند. به‎طوری‌که سخت‌ترین تحریم‌ها و فشارخا را اعمال کردند و حتی خود آمریکایی‌ها گفتند این حجم فشار و تحریم بر یک کشور سابقه نداشته است. این‌ تحریم و فشارها را بر ملت ما تحمیل کردند زیرا امیدوار شده بودند که می‌توانند از این زخمی که به نام فتنه به جمهوری اسلامی زدند استفاده کنند.

لانه در مناصب در صورت منتشر نشدن اسناد
میزان: یکی از روسیاهی‌های فتنه‌گران درخواست تحریم ملت ایران است. آقای حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم، ۲۸ مرداد ۹۴ در نطق میان دستور مجلس به نامه‌ای اشاره کرد که «مایکل لدین مشاور وقت شورای امنیت ملی آمریکا و دستیار رامسفلد وزیر دفاع وقت رژیم آمریکا» افشاگر کرده است. اسامی طراحان نامه جریان فتنه به هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا مشخص است؟
سروری: از اسامی اطلاعی ندارم. امروز دیگر زمان کتمان نیست؛ من از همه افرادی که دسترسی به این اسناد دارند، درخواست می‌کنم برای مستندسازی تاریخ و برای اینکه آیندگان کشور در جریان ظلم بزرگی که به نظام و مردم شد، قرار بگیرند همه این اسناد را در منظر مردم و تاریخ قرار دهند. امسال  همین کتاب «تغلب فتنه» که منتشر شد به شفافیت موضوع و مستند کردن مسئله بسیار کمک کرد. من فکر می‌کنم از این دست اسناد هرچقدر بیشتر منتشر شود و در دسترس نخبگان و مردم قرار بگیرد، می‌تواند در تبیین موضوع و جلوگیری از تحلیل‌های غلط کمک کند. عدم واگویه این مطالب باعث می‌شود، بعضی‌ها گستاخ شوند و در مناصب جمهور اسلامی لانه کنند و از آنجا فریاد اختلاف افکنی‌شان رادوباره بین مردم مطرح کنند.
 
مزدوران فارسی‌زبان در ناوهای آمریکایی
میزان: از دیگر موضوعاتی که درباره فتنه‌ها - چه فتنه ۸۸، چه فتنه زمستان ۹۶ و چه فتنه اقتصادی - مطرح میشود پادویی گروهک تروریستی منافقین است. این گروهک که اتفاقا امروز در فرانسه - مثلا مهد دموکراسی - می‌چرد چه نقشی در فتنه‌ها دارد؟
سروری: منافقین در داخل کشور هیچ جایگاهی ندارند، آنها خودشان را به نظام سلطه فروخته‌اند و مزدوران خط عملیات دشمن هستند. طبیعی است که دشمن از داشتن چنین مزدورانی که به فارسی صحبت می‌کنند و در داخل کشور خانواده‌هایی دارند، می‌تواند اطلاعات دقیقی را کسب کند. چنانچه در جنگ تحمیلی، منافقین به سپاه بعث ملحق شدند و ابزار جاسوسی آنها شدند؛ از این هیچ ابا و خجالتی هم ندارند که علیه ملت‌شان، به کسانی که به خاک آن‌ها تجاوز کردند، خدمات رسانی کنند. آنها هشت سال تمام به‌عنوان سربازان بی‌جیره و مواجب حزب بعث بودند و علیه ملت جاسوسی کردند. بعد از آن دوباره منافقین در اختیار صدام قرار می‌گیرند و اقداماتی می کنند که هنوزعراقی‌ها ازآنها نفرت دارند. امروزه نیر  کسانی که در ناوهای آمریکایی به زبان فارسی صحبت می‌کنند، همین مزدوران خود فروخته منافقین هستند و برنامه‌های آن‌ها را پیش می‌برند. هم اکنون می‌بینیم منافقین به عنوان نیرو‌های نفوذ و جاسوسی دشمن و حتی عربستانی‌ها وارد عرصه شده‌اند. یعنی منافقین نگاه می‌کنند کدام کشور، گروه و جریان علیه ملت ایران اقداماتی را انجام می‌دهند که با آن‌ها وارد  همکاری شوند، حال آن گروه داعش، طالبان و یا مجموعه‌های مختلف تروریستی باشد. امروزه حجم سنگینی از حمایت‌های مالی منافقین  از سوی عربستان تامین می‌شود. بنابراین چنین مجموعه‌ خائن و خدمتگزاری برای آنها بسیار ارزشمند  و تعیین کننده است چرا که خط نفوذ و جاسوسی را از طریق آن‌ها به خوبی انجام می‌دهند. منافقین مزدوران گوش به فرمان دشمنان انقلاب اسلامی هستند.
 
خواص، بیکار؛ مردم؛ با بصیرت
میزان: فتنه زمانی مطرح می‌شود که مرز بین حق و باطل - که اتفاقا باریک است - خلط شود. حال خواص نقش مهمی در زدودن غبار فتنه دارند. اگر خواس سکوت کنند با استناد به اصل «بی‌طرفی یعنی حمایت» به فتنه‌گر کمک می‌کنند. درباره نقش خواص و اصحاب سکوت در فتنه بفرمایید.
سروری: برای پاسخ به این سوال، یک مقایسه تاریخی می‌کنم. در زمان امیرالمومنین خواص و  مردمی حضور داشتند که خواص کم‌کار و مردم بدکار بودند، امیرالمومنین(ع) به این مردم می‌گوید «زنان مرد نما». همچنین می‌فرماید«کاش یک نفر از شما را[که پای اصول حقیق خود ثابت قدم نیستید]می‌دادم و ده نفر از افراد معاویه را[که پای کار اصول خود ولو غلط بودند] می‌گرفتم، خداوند من را از شما بگیرد و شما را از من و آن‌ها را مورد لعن قرار می‌دهد. یعنی امیرالمومنین(ع) از مردم راضی نبود. زیرا آنها به وظیفه خود عمل نکردند و خواص هم کوتاهی‌های جدی در تبیین و اقناع‌سازی مردم داشتند. به زمان فعلی برمی‌گردیم؛ امام راحل چه می‌فرماید؟ می‌گوید: می‌بینم که ملت الهی شده است، نمونه  این ملت در صدر اسلام مشاهده نمی‌شود. رهبر معظم انقلاب نیر می‌فرمایند:« من نه تنها یک بار بلکه هزار بار باید از این ملت تشکر کنم» یعنی تفاوتی که در زمان امیرالمومنین(ع) و حال حاضر وجود دارد، همین است که در اینجا به نظر من خواص نه کم کار که بیکار هستند یا به صورت غلط  عمل می‌کنند، اما مردم به صورت تعجب آور و معجزه گونه‌ای خواص را پشت پا می‌زنند. به اصطلاح مردم بی‌اعتنا به خواص، مستقیم از رهبری فرمان می‌گیرند و همه توطئه‌ها را خنثی می‌کنند.
 
خواص در دوران فتنه عملا نقش عوام را گرفتند
میزان: اتفاقا سوال بعدی من درباره همین بصیرت مردم بود که هر وقت احساس کردند نیاز به حضور هست حضور حماسی داشتند چه در دی ۸۸ که فتنه را جمع کردند چه دی ۹۶ که آشوب را جمع کردند چه ۲۲ بهمن تماشایی و ...
سروری: مردم در زمان فتنه ۸۸ خواصی را که فکر می‌کردند فرمان هدایت مردم دست آنهاست، ناامید کردند.  مردم وقتی دیدند، خواص از رهبری فاصله گرفتند این خواص را کنار زدند و مستقیما به رهبری متصل شدند و اطلاعات‌شان را از ایشان گرفتند و به تعبیری، ملت توانست جای خواص بنشینند. خواص در دوران فتنه عملا نقش عوام را گرفتند و مردم نقش خواص را به خودشان گرفتند و توانستند یک حادثه بی بدیل تاریخی را به وجود بیاورند. مردم توانستند آن نقشی که همیشه خواص در انحراف یا هدایت تاریخ داشتند را کنار بزنند و خودشان هدایت جریان را بر عهده بگیرند و در این حادثه پیروز شوند. پس باید ما بدانیم که خواص به مسئولیت‌های خودشان عمل نکردند.
 
رئیس اصلاحات گفت تقلب در جمهوری اسلامی امکان‌پذیر نیست
میزان: این خواصی که از آنها سخن گفتید به کوتاهی و عقب‌ماندگی خود از مردم اذعان کردند؟
سروری: در جلسه‌ای که با رئیس دولت اصلاحات داشتیم، به همه گفت که من به عنوان کسی که دو دوره رئیس جمهور بودم به شما اعلام می‌کنم، تقلب در جمهوری اسلامی امکان پذیر نیست. بعد هم گفت که من با موسوی صحبت کردم به ایشان گفتم که من با رهبر انقلاب کار کردم و ایشان را  می‌شناسم؛ بجای این کار‌ها بیایید یک نامه‌ای بنویسید و از رهبری بخواهید که یک گروهی را تشکیل دهد و به موضوع شما را رسیدگی کند، من به شما قول می‌دهم که این کار را خواهد کرد. اما اگر بخواهید بایستید، با روحیه‌ای که از ایشان سراغ دارم موضع می‌گیرند و کار از دست‌تان خارج خواهد شد. گفت، من یک ساعت با ایشان صحبت کردم، اما نپذیرفت، ببینید. از ایشان به عنوان یکی از خواص جامعه، خواستیم که با رسانه‌ها مصاحبه کنند و همین مواضع و نتایج بحث هایشان را با رسانه‌ها مطرح کنند، اما این کار را نکرد. رئیس دولت اصلاحات در جمع‌های مکرری این حرف را زده است که من می‌دانم تقلب امکانپذیر نیست، اما تخلف در همه انتخابات صورت می‌گیرد، اما تقلب تاثیر گذار در سرنوشت انتخابات آن هم با ۱۱ میلیون رای امکان پذیر نیست. اکنون شرط بازگشت به شرایط قبل از فتنه این است که ایشان بیاید و همین مطالب را به مردم بگوید، اما متاسفانه حاضر نبستند از خودشان هزینه کنند. حتی در جلسه‌ای که با مرحوم هاشمی رفسنجانی داشتیم، ایشان فرمودند «من و رهبر معظم انقلاب مباحثات و جلسات زیاد و مختلفی با هم داریم. اگر دو طرف در بحثی قانع نشدیم، روش من این است که من می‌گویم رهبر انقلاب، ولی فقیه است و من با اینکه قانع نشدم، اما از نظر رهبر معظم انقلاب تبعیت می‌کنم». خب این سوال برای ما مطرح بود که شما که نظرتان را با رهبری همسو و هماهنگ می‌کنید، چرا در زمان فتنه این کار را نکردید؟ اگر فتنه گران بیایند و رسما اعلام کنند که تقلب امکانپذیر نیست، خیلی از موضوعات حل می‌شود. ما عده معدودی از خواص هم بودند که خودشان را هزینه کرده و در مقابل آماج تیر‌های مسموم جریان فتنه قرار گرفتند، پای رهبر معظم انقلاب ایستادند؛لشکر خواص یا ساکتین فتنه باید در محضر خداوند و ملت ایران پاسخگوی این کوتاهی تاریخی شان باشند.
 
ادعاهای حقارت‌آمیز از حلقوم فتنه‌گران
میزان: البته هنوز هم هستند که باز نامه می‌نویسند و در خواست تحریم ملت می‌کنند...
سروری: بله، امروز می‌بینیم هر نظری که علیه نظام و ملت است، از حلقوم کسانی درمی‌آید که آن روز فریاد فتنه، سر می‌دادند. رأفت نظام در برخورد  باخودشان را از موضع ضعف آن تحلیل می‌کنند، به همین دلیل امروزه نیز آن رفتار‌های غلط خودشان را به صورت جدی‌تری درباره مذاکره بر سر قدرت موشکی و اقتدار منطقه ای، وادادگی در برابر غرب و مبادله نفت در برابر غذا مطرح می‌کنند. امروز می‌بینیم نکاتی گفته می‌شود که با روح انقلاب اسلامی در تضاد جدی است. یک عده در کمال وقاحت و بی‌شرمی اعلام می‌کنند با ترامپی که برجام را پاره کرده به ملت ایران نسبت‌های بسیار ناروایی داده است، مذاکره کنیم و هرامتیازی که ندادیم و مانده را هم بدهیم. حالا که در برجام تمام ظرفیت‌های هسته‌ای را دادیم، ظرفیت‌ و امتیازات موشکی و منطقه‌ای‌مان را هم بدهیم و جمهوری اسلامی را کاملا خلع سلاح کنیم و مردم را در مقابل تهاجمات دشمن بی‌سلاح و بی‌دفاع کنیم. آن موقع زانوی ذلت را در مقابل همه قدرت‌ها تحمل کنیم. اینها همان ادعاهای حقارت آمیزی است که از حلقوم همان فتنه گرانی که در سال ۸۸ فرصت جمهوری اسلامی را از بین بردند، داده می‌شود.
 
کم‌کاری داریم...
میزان: به نظر شما اقدامات کافی برای شناساندن چهره فتنه‌گران و بصیرت مردم در برچیدن بساط فتنه‌ها، شده است؟
سروری: متاسفانه جریان فتنه نه تنها کمرنگ نشده است بلکه هر روز در حال خلق عرصه‌های جدید برای توطئه آفرینی و فتنه انگیزی است. نقش همگرایی جریان ضد انقلاب و گروه‌های فریب خورده را به شکل جدی‌تری به خود گرفته است. آنها در تلاش هستند که جریان فتنه را در بستر تاریخ استمرار ببخشند. هیچ راهی جز زنده نگه داشتن ۹ دی، نیست. باید سریال‌ها، فیلم‌ها و کتاب‌های مختلفی را می‌نوشتیم. در این زمینه کم‌کاری داریم. هنرمندان متعهد کشور باید در این زمینه احساس وظیفه کنند. صداو سیما هنوز نقشی را که می‌توانست در این عرصه ایفا کند را با همه اقدامات خوبی که انجام داده است به آن نقطه کمالی نرسانده است. وزارت ارشاد نیز باید زمینه فعالیت کسانی که می‌توانند در این زمینه اقدام کنند را فراهم کند. متاسفانه شاهد محصولات تاثیرگذار فرهنگی و رسانه‌ای در حوزه معرفی حماسه  ۹ دی نیستیم. «حماسه ۹ دی» آن شمشیر با صلابت اقناع سازی و تبیین درست ملت ایران است. از همه هنرمندان، شعرا، نویسندگان و دست اندرکاران فرهنگی و هنری کشور می‌خواهیم که در این زمینه نقش مهم خود را ایفاکنند.
 
مدیریت زبانزد
میزان: مایلم درباره نقش ناخدای باخدای کشتی انقلاب هم در نجات کشور از ورطه فتنه بفرمایید که علی‌رغم‌ها پیچ‌های متعدد، کشور را هدایت می‌کنند
سروری: در ابتدا این نکته را عرض کنم که مدیریت رهبر معظم انقلاب که در تاریخ زبانزد است باعث شد تا از این آتش درحال شعله‌ور شدن به سلامت عبور کنیم. آن زمان که موضوع فتنه را از طرف مجلس پیگیری می‌کردیم و شورای عالی امنیت ملی نیز در رابطه با کهریزک، کارگروهی را تشکیل داده بود، رهبر معظم انقلاب تذکر می‌دادند که نباید بین مردم خط کش گذاشت و آنها را به این‌وری و آن‌وری تقسیم کرد، مردم همه یکپارچه و مجاهدانه در انتخابات شرکت کردند هر کدام به گزینه خودشان رای دادند. حالا بعضی از مردم امروز ابهام، اعتراض و سوال دارند که باید به ابهام، اعتراض و سوال آن‌ها پاسخ داده شود. ایشان می‌فرمودند با تبیین  صحیح موضوعات، اقناع‌سازی کنید تا آن گروه اندک فتنه‌گری که طراح این موضوع هستند را از مردم جدا کنیم؛ این روش خیلی موثر بود. چنانچه شاهد بودیم در «نهم دی» کسانی در راهپیمایی شرکت کردند که از طیف های مختلف سیاسی بودند.
 
مردم؛ مهمترین عنصر حیات انقلاب
میزان: مایلم در بخش پایانی گفت‌وگو، به سالگرد چهل سالگی انقلاب اشاره کنم که در آستانه این مهم هستیم. دباره این مهم و رمز موفقیت انقلاب اسلامی بفرمایید.
سروری: چهل سالگی نماد پختگی و کمال است. اگر بخواهیم تبیین درستی از این ۴۰ سال انقلاب اسلامی کنیم، باید بگوییم که نظام جمهوری اسلامی، یک نظام مردم‌سالار است که با مدل جدید مشارکت حداکثری مردم در همه عرصه‌ها توانسته از تمام بحران‌ها و فتنه‌های مختلف عبور کند و دشمن را برای براندازی ناامید کند. مهمترین عنصر حیات جمهوری اسلامی، مردم هستند. مردم مهمترین نقش را در پازل جمهوری اسلامی ایفا می‌کنند. واقعیت این است که دشمن از ابتدا تصمیم گرفت، انقلاب را با جنگ سخت از مردم بگیرد. آنها در حمله نظامی و با استفاده از تروریسم گسترده، قصد براندازی نظام را داشتند اما نقش مردم بود که بساط طراحی‌های دشمن را به هم ریخت. همچنین با حمایت مردم بود که توانستیم تروریسم کور منافقین را مدیریت کنیم. با مشارکت مردم توانستیم در جنگ ۸ ساله پیروز شویم و برنامه هسته‌ای را جلو ببریم و یا در جهت آفرینش مدیریت مردم پایه، مدل‌هایی را خلق کنیم. در این مدل‌، مردم خودشان می‌توانند درمقابل نظام سلطه صف آرایی کنند و امروزه شاهد پیروز‌ی‌های مکرر مقاومت در مقابل به اصطلاح خط سازش هستیم. دشمنان نظام بعد از اینکه در جنگ سخت از مردم ایران شکست خوردند، تلاش کردند تا با استفاده از جنگ نیمه سخت که همان ماجرای نفوذ بود، بین مردم و مسئولان فاصله بیندازند و با اقدامات ایذایی مردم را نسبت به نظام بدبین کند. امروز می‌بینیم که از آن مرحله هم عبور کردند و وارد جنگ نرم شدند. فتنه ۸۸، اوج طراحی دشمن در جنگ نرم بود. آنها در این مدل تلاش دارند، مردم از نظام بگیرند. در این روش، دشمنان با ایجاد اختلاف و چنددستگی می‌خواهند به منویات و مطالبات خود برسند.
 
نفوذ فتنه در جریان مدیریت امور
میزان: به عنوان سوال پایانی درباره ریشه مشکلات فعلی و چاره برون رفت آن بفرمایید.
سروری: ما در عرصه جنگ سخت توانسته‌ایم قدرت بازدارندگی ایجاد کنیم. آنچه در سیاست و استراتژی نظامی جمهوری اسلامی قرار دارد، تولید قدرت بازدارندگی است. یعنی قدرتی را تولید کنیم که بتواند مانع از طمع دشمن به جمهوری اسلامی شود؛ یعنی به دشمنان این پیام را بدهیم که در صورتی‌ که ضربه‌ای به ما بزنند، واکنش مان برایشان به‌شدت خسارت‌آفرین خواهد بود. ایران  با استراتژی مقاومت توانسته‌در همه جبهه‌ها، استکبار را به عقب نشینی وادار کند. در سوریه، در عراق، یمن، لبنان و هر عرصه‌ای که آمریکایی‌ها با ما هم‌آوردی کردند، شکست خورده‌اند. این نشان می‌دهد که ما راه درستی را انتخاب کردیم. مردم باید بدانند که این اقدامات برای امنیت جمهوری اسلامی بوده است یعنی بیش از آنچه بدهیم را گرفته‌ایم. نکته دوم در رابطه با جنگ نرم دشمن است. در این زمینه کمی مشکلات داریم که باید آنها را رفع کنیم. مشکل از اینجا بروز کرده است که امکان نفوذ عناصر فتنه‌گر، به داخل جریان مدیریت انقلاب  را داده‌ایم. آن‌ها بعضا در جایگاه‌های مدیریتی نفوذ کردند. این خیلی دردآور است. در جنگ نرم باید ظرفیت‌های خود را بسیج کنیم؛ مهم‌ترین موضوعی که رهبرمعظم انقلاب در این زمینه بر آن تاکید دارد، این است که بتوانیم در مقابل جنگ رسانه‌ای که دشمن شروع کرده، یک قدرت رسانه‌ای اغناکننده ایجاد کنیم. اگر بتوانیم نقشه‌های دشمن را در جنگ رسانه‌ای خنثی کنیم، می‌توانیم به پیروز‌های جدی‌تری دست پیدا کنیم. با همین سلاح اقناع‌سازی و تبیین درست بود که توانستیم ۹ دی را به وجود بیاوریم و فتنه‌های رنگارنگ دشمن را خنثی کنیم.
 
 
 
نظرات بینندگان
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۲ دی ۱۳۹۷
۰
۰
جان مادرتان خجالت بکشین مردم اوسکول کردین با این فتنه و . . .
مردم رو به بیچاره گی .... انداختین .
به ولله دوره خاتمی و هاشمی (ره) تو بهشت بودیم ..........
جوابتون با خدا