شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۶

انتقاد از بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سال ۱۳۹۸

وزیر ارتباطات با انتقاد از رقم پیشنهادی بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سال ۱۳۹۸، گفت: امسال اعداد خوبی برای حمایت از پژوهش در بودجه این وزارتخانه در نظر گرفته شده است.
کد خبر : ۴۴۵۷۰۳

محمد جواد آذری جهرمی، در نشست تخصصی اساتید دانشگاه علم و صنعت در مورد توسعه تعاملات دانشگاه در حوزه فناوری، گفت: براساس سیاست های ما و مجموعه وزارت ارتباطات از پژوهشگاه خواسته ایم که بیشتر به مدیریت پژوهش بپردازد تا اینکه به طور مستقیم وارد این عرصه شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی افزود: در همین راستا امسال نیز اعداد خوبی برای حمایت از پژوهش در بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده است. هر چند در مجموع نسبت به بودجه وزارتخانه کم لطفی‌هایی شده است.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید بار دیگر با انتقاد از بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سال ۱۳۹۸ گفت: ما موضع می‌گیریم و منتقد بودجه پیشنهادی هستیم که نشان از آن دارد بی کار ننشسته‌ایم و همچنان تلاش می‌کنیم سهم خود را از بودجه سال آینده دریافت کنیم.

آذری جهرمی با اشاره به حمایت های وزارت ارتباطات از دانشگاه علم و صنعت در زمینه پروژه‌های تحقیقاتی گفت: بودجه تخصیص یافته به دانشگاه علم و صنعت در سال گذشته در مجموع ۲ میلیارد تومان بود که به غیر از حوزه ماهواره در حوزه‌های دیگر از جمله ICT  از آن حمایت کردیم. اما این پژوهش ها در حوزه صنعت مورد استفاده قرار نگرفته است. یعنی خوب روی آنها تبلیغ نشده است، روی سایت قرار گرفته اما کسی که باید استفاده کند، نمی‌داند واقعا چنین پروژه ای وجود دارد و کاری به این مهمی در این دانشگاه انجام گرفته است.

عضو کابینه دولت دوازدهم با انتقاد از پروژه‌هایی که امکان ورود به عرصه صنعت را پیدا نکرده است گفت: آنچه امروز ما شاهد بودیم پروژه‌هایی بودند که روی ارایه آنها به بازار کار تبلیغاتی و بازاریابی مناسبی نشده است. ضروری است روی تبلیغات هوشمند، آگاهی‌بخشی و بازاریابی  کار بیشتری صورت گیرد.

آذری جهرمی ادامه داد: این پروژه ها طبیعتا تبدیل می شوند به محصولاتی که می آیند و می مانند. ما هم منابع حمایتی را داده ایم و پژوهش‌گر هم دانش خود را به کار برده و محصول را ساخته است اما لذت بهره‌برداری را نمی‌برد.

وزیر دولت تدبیر و امید با تاکید بر قطب سازی دانشگاه ها در راستای تحول دیجیتال گفت: ما علاقه مندیم که دانشگاه‌های کشور را در راستای تحول دیجیتال هر کدام را به قطب های مختلف دسته بندی کنیم. مثلا در حوزه اینترنت اشیا (IOT) قرار شد که با دانشگاه امیر کبیر همکاری کنیم. روی حوزه داده های بزرگ (Big Data) با دانشگاه تهران در حال کار هستیم با دانشگاه شریف روی هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) کارهایی را آغاز کرده ایم و در حال قطب سازی روی موضوعات مرتبط با تحول و اقتصاد دیجیتال در این دانشگاه هستیم.

وی افزود: تلاش داریم هر کدام از دانشگاه ها بر اساس توانمندی هایی که دارند ظرفیت ها پژوهشی را به سمت آنها هدایت کنیم تا به صورت متمرکز بودجه ها تخصیص پیدا کند تا به این ترتیب دستاورهای مشخصی داشته باشیم؛ به جای آنکه منابع را خرد کنیم و به تعداد زیادی از دانشگاه تخصیص دهیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به بازدیدی که از پروژه های تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت داشت،گفت: واقعیت این است که در این بازدید اصلا دست من نیامد که دانشگاه علم و صنعت روی کدام حوزه و موضوع می تواند برای ما موثر باشد. این نکته‌ای است که خودتان باید جمع بندی داشته باشید. چون دانشگاه علم صنعت دارای ظرفیت زیادی است.

آذری جهرمی ادامه داد: در این دانشگاه روی حوزه پردازش اطلاعات کارهای خوبی شده است اما باز نیاز است که بنشینیم و بررسی کنیم که وزن پژوهشی دانشگاه علم و صنعت در حوزه تحول دیجیتال و قطبیتی که می تواند داشته باشد در چه حوزه‌ای است. ضروری است دانشگاه روی حوزه تخصصی که در آن ارشدیت دارد متمرکز شود و به نوعی بر اساس آن شناخته شود و نقشی را ایفا کند.

وزیر ارتباطات درباره پیشنهاد محمد خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انتخاب دانشگاه علم صنعت به عنوان قطب 5G گفت: البته مهمترین نکته در ارتباط با 5G این است که نیازمند سازگاری و پژوهش هایی در زمینه حوزه سازگاری 5G با سایر بخش ها هستیم.

وی افزود: بعد از یک توقف 12 ساله 3G، 4G وارد کشور شد اما بسیاری از زیر ساخت های ما آمادگی پذیرش آنها را نداشت و این توسعه برای کشور یک چالش به وجود آورد.

آذری جهرمی تصریح کرد: ما الان می دانیم مثلا ظرف 10 سال آینده چیزی به نام 5G در کشور مستقر خواهد شد و خیلی از حوزه‌ها می توانند از ظرفیت سرعت بالای این تحول دیجیتال برخوردار شوند. بنابراین ضروری است بدانیم چه زیر ساخت هایی را باید از امروز آماده کنیم. اگر جاده می کشیم این جاده چه مشخصاتی داشته باشد. یا اگر خودرو سازی می کنیم این خودرو چه استانداری باید داشته باشد.

وی تاکید کرد: در هر حال باید دوستان در دانشگاه علم و صنعت به همراه دکتر خوانسازی ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه در راستای تحول دیجیتال را استخراج کنند تا از ظرفیت دانشگاه و نقش آفرینی آن در تحول دیجیتال بهتر استفاده کنیم .

وزیر ارتباطات با بیان اینکه حضور و فعالیت شما در عرصه پژوهش و تحقیقات در راستای تقویت ما است گفت: منتهی مهم این است که پرژه ها را باید دسته بندی کنیم و پرژوه‌هایی که نگاهشان به سمت بازار باشد و به اشتغال زایی کمک می‌کنند از منابع اشتغال‌زایی مورد حمایت قرارخواهند گرفت. منتهی مسئله این است که محصول نهایی را به گونه‌ای بسازید که امکان ورود به بازار و عرضه داشته باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این چهارشنبه برای دومین بار به دانشگاه علم و صنعت رفت تا علاوه بر حضور در نشست تخصصی اساتید دانشگاه علم و صنعت در خصوص توسعه تعاملات دانشگاه در حوزه فناوری از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای علمی تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه قرار گیرد.

آذری جهرمی هفته گذشته را به بازدید از دستاوردهای فضایی دانشگاه علم و صنعت اختصاص داد و در همان جلسه وعده داده بود که بار دیگر با حضور در دانشگاه از سایر دستاوردهای علمی بازدید خواهد کرد و امروز به وعده خود جامه عمل پوشاند.