حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت، خاطر نشان کرد: در زلزله سال قبل کرمانشاه بسیاری از ساختمانها و زیربناهای شهر تخریب شد، اما با بازسازیهایی که انجام شده بود با زلزلهای که امسال رخ داد، آنچه که از پارسال ساخته شده بود، در برابر زلزله هیچگونه آسیبی ندیده و مقاومت کرده است و امروز باید در اقتصاد نیز راهی را در پیش بگیریم که با زلزله تحریم و فشار دشمنان، آسیبی نبیند و در این راستا هر آنچه لازم باشد در دولت و سایر قوا و شورای هماهنگی، تصمیمگیری خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا رئیس جمهور با اشاره به اینکه به رغم شرایط سخت فشار و تحریم خارجی، توانستیم بودجه را در زمان معین بررسی و آماده تقدیم به مجلس شورای اسلامی کنیم، اظهارداشت: حتی چند روز قبل از 15 آذر که زمان معین برای ارایه لایحه بودجه بود، دولت آن را آماده کرده بود، در همان ایام، نکاتی نیز مورد نظر مقام معظم رهبری بود که آنها را هم در اسرع وقت مد نظر قرار داده و در لایحه اعمال کردیم.
روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه در هدف اول بهبود معیشت و زندگی مردم را مورد توجه جدی قرار داده است، گفت: باید تلاش کنیم که رنج مردم در فشار تحریم کاسته شود. البته تا زمانی که تحریم برقرار است، نمیتوان به طور صد در صد مشکلات آن را برطرف کرد، اما با اقدامات خود میتوانیم تبعات ناشی از فشار تحریم را کاهش دهیم و این کاری است که دولت با هماهنگی سایر قوا، فعالان اقتصادی و مردم میتواند انجام دهد.
رئیس جمهور اضافه کرد: باید تلاش کنیم قیمت اجناسی که در اختیار مردم قرار میگیرد، کاهش یابد و در حد لازم کنترل صورت بگیرد و در این راستا همه دستگاهها از جمله ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات فعال تر باشد و آییننامهها و چارچوبهایی که در دولت تصویب میشود این موارد مورد توجه قرار بگیرد.
روحانی خطاب به مردم اظهار داشت: دولت تلاش خواهد کرد که یارانهای که در خدمات وجود دارد یا کاهش ندهد و یا مقدار کاهش آن اندک باشد. دولت در بخش آب، برق، نفت، بنزین، گازوئیل ، خدمات آموزشی و بهداشتی، یارانههای بسیار بالایی پرداخت میکند و قصد ندارد آنها را حذف کند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: 900 هزار میلیارد تومان مبلغ یارانهها است و برای سال آینده برای کالاهای اساسی 60 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهیم کرد البته بایستی در بلندمدت به گونهای مدیریت شود که یارانهها به صورت حساب شده و هدفمند پرداخت گردد.
روحانی لزوم تقویت دولت الکترونیک را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز در این حوزه ضعیف هستیم و اطلاعات دقیق در خصوص دهکهای پایین جامعه وجود ندارد. البته بر روی کاغذ تقسیمبندیهایی در این زمینه وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد که آمار و ارقام آن نمیتواند دقیق باشد، لذا یکی از وظایف مهم وزارت رفاه توجه به این موضوع میباشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: یارانه همیشه باید پرداخت شود، منتها بایستی این یارانهها، هدفمند، مشروط و موقت باشند. برای سال آینده شرایط بهداشت و درمان و تحول سلامت را ادامه داده و حقوق کارکنان، شاغلین، مستمریبگیران و بازنشستگان را حدود 20 درصد افزایش خواهیم داد.
روحانی وزرا و مسئولین را به ارایه گزارش شفاف از اقدامات و فعالیتهای خود به مردم توصیه کرد و گفت: وزرا بایستی اقداماتی را که قصد دارند در حوزههای مختلف مسئولیت خود در سال آینده انجام دهند ، با شفافیت و وضوح و طی هفتههای آتی به مردم گزارش دهند. از جمله وزارت دفاع اعلام کرده که در بسیاری از زمینهها میتواند مشکل خودروسازان را برطرف کند و کشورمان را بینیاز سازد. لازم است اینگونه موارد هم عملیاتی شده و به مردم گفته شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: مردم باید با دیدن اقدامات و خدماتی که در کشور انجام میشود، احساس امید به آینده و نشاط داشته باشند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه باید در سیاست خارجی گامهای مهمی برداشته شود، اظهار داشت: در این راستا همه وزارتخانههایی که از ارتباط و تبادلات خارجی برخوردار هستند، باید وارد عرصه شوند و روابط خارجی را هر چه بیشتر گسترش دهند چرا که روابط خارجی غیر از سیاست خارجی است و در عرصه سیاست خارجی نیز وزارت خارجه سیاستگذاریهای لازم را انجام میدهند.
رئیس جمهور تصریح کرد: در شرایط فعلی باید اولویت را به برقراری روابط نزدیک و راهبردی با همسایگان قایل شویم و در این زمینه ظرفیتهای خوبی وجود دارد و اگر روابط صمیمی و گستردهای با کشورهای همسایه برقرار کنیم به راحتی میتوانیم از مشکلات عبور کنیم.
روحانی اظهار داشت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید تلاشها را مضاعف و ارتباطات خود را صمیمیتر کنیم.
رئیس جمهور لزوم تقویت بخش خصوصی و واگذار امور به آنها را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت سهام و مالکیتهای فراوانی در اختیار دارد که باید به مردم واگذار شود و در این راستا بانکها و وزارتخانههای مختلف باید پیشقدم باشند.
روحانی خاطر نشان کرد: باید با تلاش مضاعف و هماهنگی با مردم عزیز سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را با نشاط و سرافرازی برگزار کنیم و به فضل الهی سال آینده نیز، سال خوبی برای مردم خواهد بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت رحلت آیتالله هاشمی شاهرودی گفت: ایشان از فقها و علمای نواندیش و از شاگردان نزدیک شهید آیتالله صدر بود که ایشان جزو علمای نوآور در تفکر اسلامی، مسایل فلسفی و اقتصادی بشمار میرفت و از جمله مبارزین در برابر رژیم استبدادی صدام محسوب میشد که در نهایت جان خود را در این مسیر فدا کرد و برادران آیتالله شاهرودی نیز از یاران و دوستان شهید صدر بودند و چه بسا اگر آیتالله شاهرودی نیز از عراق خارج نمیشد برای ایشان هم خطر جانی وجود داشت.
روحانی خاطر نشان کرد: آیتالله شاهرودی تلاشهای فراوانی در حوزه علمیه قم و در حوزه فقه و اصول، تحقیقات بسیار ارزشمندی دارند و فهرست بسیار مهمی را در کتاب بسیار مهم جواهر نگاشته است به نحوی که مورد استفاده فقها، مدرسان و محققان قرار میگرفت. آیتالله شاهرودی در کارهای اجرایی و مدیریتی از جمله خبرگان رهبری، قوه قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هماهنگی بین قوای سهگانه تلاشهای فراوانی داشتند و ارتحال ایشان را به خانواده محترم، شاگردان، دوستداران و مردم ایران تسلیت می گویم.
رئیس جمهور در ادامه حادثه واژگونی اتوبوس در واحد مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی را بسیار دلخراش و متأثرکننده توصیف کرد و گفت: کمتر تصور میشود که بخاطر اهمال و بیاحتیاطی در داخل دانشگاه جان جوانان دانشجو به خطر بیفتد. این حادثه را به همه خانواده عزیزان دانشجو تسلیت گفته و برای مصدومان شفای عاجل مسألت دارم. اینگونه مسایل از موضوعاتی است که حتماً باید مورد رسیدگی قرار بگیرد و نباید بگذاریم که چنین حوادثی تکرار شود.
روحانی تصریح کرد: آنهایی که در این حادثه قصور و تقصیری داشتند باید مشخص و به مردم اعلام شود چرا که حادثه بسیار دردناکی برای همه مردم بویژه دانشگاهیان بود و به همه اعلام میکنیم که در غم و درد آنها شریک هستیم و دولت به سهم خود تلاش میکند که این قبیل حوادث اتفاق نیفتد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک ایام میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و آغاز سال جدید میلادی طی روزهای آتی، گفت: حضرت عیسی مسیح(ع) به تحمل، صبر، ایثار، ازخودگذشتگی، مهربانی و محبت و همزیستی مسالمتآمیز در میان مردم معروف بودند و این روز را به همه علاقمندان که راه و رسم پیامبران الهی و همه آنهایی که در پی صلح و همزیستی و مهر و محبت هستند تبریک میگویم.
روحانی تصریح کرد: امروز روزی است که همه جهان بیش از گذشته نیاز دارد که از چنین راه و رسمی پیروی کند و شرایط در سطح منطقه و جهان به گونهای است که بدون تحمل، صبر و بردباری و روابط دوستانه، ادامه زندگی دشوار است، لذا باید در مسیر صلح و ثبات حرکت کنیم.