پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۸

چون در تهران زندگی می‌کنید باید هزینه‌های آن‌را هم بپردازید!

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه الان متاسفانه مترو تهران قیمت واقعی بلیط را ندارد گفت: من فکر می‌کنم بر اساس آنچه در دنیا مرسوم است قیمت واقعی بلیط مترو در تهران در حدود ۱۰ هزار تومان تمام می‌شود.
کد خبر : ۴۴۵۱۰۷
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران گفت: طبق قانون باید یک سوم هزینه تمام شده بلیط مترو را مصرف کننده، یک سوم دیگر را شهرداری و یک سوم را دولت تامین کند. 

به گزارش دانا وی در خصوص تامین هزینه‌های توسعه حمل و نقل و قیمت واقعی بلیط مترو گفت: با توجه به تخصیص یارانه بلیط برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل، میبایست قیمت تمام شده بلیط محاسبه شود و مابه التفاوت آن با قیمت تعیین شده بلیط مترو توسط دولت به حساب شهرداری برگردد که متاسفانه در این سال‌ها کسی سراغ آن نرفته است.

میرلوحی با بیان اینکه مترو تهران قیمت واقعی بلیط را ندارد افزود: در حال حاضر تنها با توجه به هزینه‌های بهره برداری و آن هم تنها هزینه‌های جاری عدد اعلامی ۲۳۰۰ تومان است که بر اساس آنچه در دنیا مرسوم است قیمت بلیط در تهران چیزی در حدود ۱۰ هزار تومان تمام می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با اظهار اینکه هیچ جای دنیا در حمل و نقل اینطور عمل نمی‌شود اعلام کرد: این روشی که شهرداری پیاده می‌کند نتیجه اش ۵۶ هزار میلیارد تومان بدهی است که البته در این مدت ۵ تا ۶ هزار میلیارد آن را پرداختیم وگرنه این رقم الان بیشتر از این بود و این شیوه قابل دوام نیست.

وی تاکید کرد: قرار بود ۳۰ درصد بار حمل و نقل امروز تهران با مترو باشد، اما الان حدود ۱۱ درصد است و در اتوبوس رانی هم همینطور. اگر مشارکت بخش خصوصی عملی شده بود الان مترو تهران ۳ هزار واگن داشت به جای هزار واگن و به جای ۲ میلیون نفری که الان جابجا می‌شود می‌توانستیم ۷ میلیون مسافر را جابجا کنیم.

میرلوحی با اعلام اینکه الان ۴ میلیون خودرو در تهران در حال تردد است و روزانه حدود یک چهارم بنزین مصرفی کشور یعنی در حدود ۲۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود گفت: اگر نصف این عدد را بتوانیم صرفه جویی کنیم همه این مشکلات حل می‌شود.

وی با گلایه از اینکه ما نمی‌گوییم زندگی در تهران باید گران بشود افزود: باید کسی که در تهران زندگی می‌کند هزینه‌های زندگی در تهران را بپردازد وحمل و نقل عمومی همزمان با این حجم خودرو و مصرف روزانه بنزین خودرو‌های شخصی که اتفاق نمی‌افتد.

عضو شورای شهر تهران گفت: اگر ما امروز سرمایه گذاری کنیم و ۲ هزار واگن یکسال بعد آمد روی ریل‌ها قرار گرفت، آن وقت می‌شود طرح زوج و فرد را تا درب خانه‌ها گسترش داد و یا همین ۲۵ میلیون لیتر بنزین مصرفی را با نرخ متفاوت با شهر‌های دیگر فروخت و برای اینکه مردم از مترو استفاده کنند، عوارض خاص سوخت شهر تهران را برقرار کرد تا مردم ماشین شخصی تک سرنشین استفاده نکنند.

میرلوحی درباره نقش دولت در گسترش زیرساخت‌های حمل و نقل شهری اظهار کرد: خب دولت دارد شرایط را می‌بینید و می‌داند اگر این کار‌ها انجام بشود به نفع وزارت نفت است. البته الان شرایط هماهنگی شورا و دولت و مجلس وجود دارد.

وی بحث حمل و نقل و زیرساخت‌های آن را یک بسته بهم پیوسته دانست و گفت: اگر این‌ها تامین بشود آن وقت می‌شود سراغ محدودیت‌های تردد رفت. آن وقت پارکینگ‌های حاشیه خیابان‌ها منظم می‌شود و وقتی هزینه ش. را بالا ببرند، آن وقت دیگر روزی که بارانی است کسی نمی‌گوید که امروز اگر خودروی خودم را نبرم نمی‌شود.