عبدالرحیم قاسمی با اشاره به اینکه به دلیل کمبود دام شاهد افزایش نرخ گوشت قرمز هستیم، اظهار کرد: در فصل زمستان به دلیل نبود فضای مناسب برای نگهداری دام و مقرون به صرفه نبودن خرید خوراک، دامپروران دامهای خود را میفروشند. همین عامل باعث میشود در فصل زمستان کمبود دام به وجود بیاید.
به گزارش ایسنا رئیس سابق اتحادیه قصابان مرکز استان با اشاره به اینکه چالش مهم دیگر در کمبود دام در مازندران و افزایش نرخ گوشت قرمز، قاچاق دام به کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای عربنشین است، تصریح کرد: فروش دام به دلیل پایین بودن قیمت ریال در کشور مقرون به صرفه نیست، اما با خارج کردن دام از مرز و فروش آن به دلار سود سرشاری نصیب قاچاقچیان خواهدشد.
وی افزود:با توجه به اینکه کشور ظرفیت دامی ضعیفی دارد چنانچه مشکل قاچاق حل نشود همچنان با کمبود دام مواجه خواهیم بود.
قاسمی در خصوص کیفیت گوشت در مازندران نیز خاطرنشان کرد: در استان به دلیل نداشتن مراتع آزاد مناسب دام سبکی که ۲ درصد کشتار کشتارگاه ها را تامین کند وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه مراتع پایین دست استان مربوط به کشاورزی و باغداری بوده و مراتع بالادست نیز تنها برای فصل تابستان مناسب است،تصریح کرد:با توجه به طرح خروج دام از جنگل نیز علوفه کافی برای خوراک دام در استان وجود ندارد و خرید غذای آن ها در زمستان نیز مقرون به صرفه نبوده در نتیجه کشتارهای ما بیشتر از استان هایی مانند خراسان تامین میشود.
وی گفت:این استان ها هم بیشتر دامهای زاد و ولدی را برای کشتار به مازندران ارسال میکنند که شاید کیفیت گوشت بره را نداشته باشد.
قاسمی افزود:در حال حاضر ۸۰ درصد بز و میش و تنها ۲۰ درصد بره در کشتارگاه ها کشتار می شود.