پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳
از توقف نماد تا شروع مأیوس کننده

کلاف سر در گم بانک پارسیان

مطالبات این بانک از بانکها و مؤسسات اعتباری در اخرین صورتهای مالی افزایش داشته اما در مقابل بدهی این بانک،  اصلا قابل توجه نیست. چیزی که بسیار باعث نگرانی می شود کاهش هرچند اندک سرمایه گذاری در سهام و اوراق بهادار است که شاید قرمزی تابلوی این بانک ناشی از همین عملکرد باشد.
کد خبر : ۴۴۲۶۶۰

نماد بانک پارسیان پس از اینکه در 15 آبان 95 به دلیل عدم انتشار صورتهای مالی و برگزاری مجمع متوقف شده بود سرانجام در آبان 96 بازگشایی شد. اما دوره ی جدید فعالیت این بانک خیلی خوشایند نبود و اینطور به نظر می رسد که استراتژی مدونی برای وضعیت این بانک در بازار بورس وجود ندارد. نگاهی به فعالیتهای پارسیان در 9 ماهه ی گذشته مؤید همین موضوع است. کم شدن ارزش بازار این بانک و نیز جای خالی پر رنگ ارقام سبز در تابلوی تالار بورس نشان از اوضاع نابسمانی در این بانک دارد. پس از برگزاری مجمع و بررسی صورتهای مالی جهت تحقق سود و زیان مشخص گردید که این بانک در 9 ماهه ی منتهی به 30.09.96 به ازای هر سهم 291 ریال زیان را تجربه کرده که در مجموع زیان 6.915 هزار میلیارد ریالی این بانک محقق شده است.

بانک پارسیان که سرمایه ای برابر 26.760.000 هزار میلیارد دارد و از این حیث یکی از متمول ترین بانکهای کشور است اما برای گذر از بحرانی که در این بانک به وجود آمده چاره اندیشی نکرده و پیشنهاد افزایش سرمایه از محل مطالبات خود را مطرح کرده است. زیرا با بالا رفتن سرمایه بانک کفایت سرمایه نیز در وضعیت خوبی قرار می گیرد به اضافه ی اینکه در معادلات بورسی بسیار تعیین کننده خواهد بود. رقم این افزایش سرمایه 61.778.000.000.000 هزار میلیارد است که با این حساب به زودی باید در سرمایه ی ثبت شده ی پارسیان رقم قابل توجه 85.838.000.000.000 هزار میلیارد را ببینیم. تأمین محل این افزایش البته بسیار مورد تردید است آن هم وقتی صحبت از محل مطالبات می شود.

مطالبات این بانک از بانکها و مؤسسات اعتباری در اخرین صورتهای مالی افزایش داشته اما در مقابل بدهی این بانک،  اصلا قابل توجه نیست. چیزی که بسیار باعث نگرانی می شود کاهش هرچند اندک سرمایه گذاری در سهام و اوراق بهادار است که شاید قرمزی تابلوی این بانک ناشی از همین عملکرد باشد. در مقابل کاهش سرمایه گذاری روند اعطای تسهیلات در پارسیان افزایش داشته که البته امیدواریم اعطای این تسهیلات با در نظر گرفتن موازین بانکی صورت گرفته باشد.

این بانک با داشتن 10 شرکت زیر مجموعه که بسیاری از آنها بدهی های انباشته این بانک را رقم زده اند در امر بنگاهداری  بسیار قوی ظاهر شده اما باید اذعان کرد سرمایه گذاری در بخشهایی که نقدینگی بانک را از چهارچوب بانکداری خارج می کند اگرچه در نظام بانکی یک اپیدمی شده اما کاری به شدت قابل انتقاد است خصوصا وقتی همین تمرکز روی شرکتهای تابعه سبب غافل شدن از ارقام قابل تأمل در فراز و فرود بانک باشد.