جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۹

آیا فامیل بازی در تیم ملی وجود دارد؟

حضور تیم ملی پارا اسکی در رقابت‌های کاپ آسیا و جام جهانی امارات با حاشیه‌هایی همراه و شایعاتی مبنی بر خویشاوند سالاری در تیم ملی منتشر شد.
کد خبر : ۴۴۲۵۶۷

تیم ملی پارااسکی کشورمان با هدایت عیسی ساوه شمشکی برای حضور در کمپ تمرینی و رقابت‌های کاپ آسیا و جام جهانی در 2 بخش پارااسنوبرد و پاراآلپاین راهی کشور امارات شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در نهایت تیم ملی کشورمان در بخش پارااسنوبرد از کسب مدال بازماندند و 3 ملی پوش ما به جایگاه هشتم و دهم و دوازدهم رضایت دادند، اما ورزشکاران ایران در بخش پاراآلپاین موفق به کسب ۲ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ نشان برنز شدند. 

ماجرای خویشاوند سالاری از اسکی تا پارااسکی/ملی پوشان در خانواده اسکی یا خانوادگی در تیم ملی اسکی؟

شاگردان شمشکی برخلاف انتظار در بخش پارااسنوبرد نتوانستند آن طور که باید نتیجه لازم را کسب کنند و ملی پوشان ما از کسب مدال باز ماندند و در روز‌های اخیر انتقاد‌هایی به عملکرد عیسی ساوه شمشکی سرمربی این تیم صورت گرفت که واکنش‌هایی را هم از سوی او در پی داشت.

عیسی ساوه شمشکی پیش از این در فدراسیون اسکی نیز فعالیت داشت و به دلیل بازنشستگی کار در این فدراسیون را کنار گذاشت و از سال 93 بنا به درخواست کمیته ملی پاراالمپیک انجمن پارا اسکی را راه اندازی کرد و با گذشت 4 سال توانست تیم ملی ایران را از یک تا دو نفر ورزشکار به بیش از 20 ورزشکار ارتقا دهد و تا جایی که پس از سال ها در پارالمپیک رشته های زمستانی ایران توانست با 5 ملی پوش راهی رقابت ها شود.

اما مدتی است که صحبت هایی مبنی بر خویشاوندسالاری این سرمربی در تیم ملی و انجمن پارا اسکی مطرح شده است و گفته می شود این سرمربی از افراد خانواده و اقوام خود در این تیم استفاده می کند و صحبت هایی که در زمان حضور او در قدراسیون اسکی بود در پارا اسکی نیز مطرح شد. به همین دلیل نگاهی به لیست نفرات دعوت شده به تیم ملی کردیم و در طی 4 سال گذشته تا کنون ابوالفضل خطیبی(مازندران)، مهدی حسین زاده (آذربایجان غربی)،مریم حاجی لو، غلامرضا پناهی، علی محمدی، محمد رضایی، عرفان نوری، الهه قلی فلاح(زنجان)، حسین سولقانی،جواد سولقانی،سید احمد جعفری (البرز)،مریم قاسمی( تهران)، مهرداد مهدی زاده، پوریا خلیل تاش، صدیقه روزبهانی نفراتی بودند که به عنوان ملی پوشان پارا اسکی ایران در ماده های پارا اسنوبرد، پارا آلپاین و پارا صحرانوردی در رقابت های مختلف بین المللی حاضر شدند و در رقابت های امارات در ماده پارا آلپاین توانستند 6 مدال رنگارنگ را کسب کنند و حضور ملی پوشان از استان های مختلف کشور نشان می دهد در رشته پارا اسکی در تیم ملی افرادی که توانستند در رقابت های استعدادیابی عملکرد لازم را داشته باشند در تیم ملی حضور پیدا کردند.

در انجمن پارا اسکی و تیم ملی بحث خویشاوندسالاری وجود ندارد

مسعود اشرفی دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک درباره خویشاوند سالاری در تیم پارا اسکی بیان کرد: در دنیا در ۲ رشته ورزشی کوهنوردی و اسکی مردم کوهپایه نشین بهترین عملکرد را نسبت به سایر نفرات دارند و بیشتر اسکی بازان موفق از مردم و اهالی همان منطقه هستند و این خیلی طبیعی است که مردم شمشک، دیزین، دربند سر بدنه اصلی تیم‌های ملی اسکی و پارا اسکی ایران را تشکیل بدهند چرا که این افراد با کوه و ورزش‌های زمستانی آشنایی بیشتری دارند و فرصت بهتری برای حضور در پیست‌ها را دارند.

او ادامه داد: در تیم ملی پارا اسکی ایران در حال حاضر از سراسر کشور ملی پوش حضور دارد و ما فقط به منطقه شمشک اکتفا نکردیم و حتی از استان فارس نیز ورزشکار داریم. در انجمن پارا اسکی و تیم ملی بحث خویشاوندسالاری وجود ندارد.

ماجرای خویشاوند سالاری از اسکی تا پارااسکی/ملی پوشان در خانواده اسکی یا خانوادگی در تیم ملی اسکی؟

اشرفی تصریح کرد: صادق کلهر ابتدا در تیم افراد سالم بود و بعد از اینکه پای خود را از دست داد به تیم جانبازان و معلولین وارد شد و به اسکی پرداخت. همسر او نیز معلول است و استعداد خوبی در اسکی دارد آیا دلیل قانع کننده‌ای است که وجود صادق کلهر مانع حضور او در تیم ملی پارا اسکی شود در صورتی که استعداد این ورزش را دارد؟

روند ثابت و بدون پیشرفتی در رشته اسکی داشتیم

او در ادامه بیان کرد: بحث حمایت از ورزش‌های زمستانی جانبازان و معلولین از ۳ سال قبل آغاز شد چرا که از ۲۰ سال قبل تا سال ۹۴ در رقابت‌های مختلف بین المللی ما تنها با یک بیا دو ورزشکار در مسابقات حاضر می‌شدیم و یک روند ثابت و بدون پیشرفتی در رشته اسکی وجود داشت.

منتی بر سر تیم ملی و ملی پوشان پارا اسکی نیست

اشرفی عنوان کرد: عیسی ساوه شمشکی به درخواست کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولین انجمن پارا اسکی را راه اندازی کرد و توانست هدف کمیته که توسعه این رشته بود را به خوبی اجرایی کند و اکنون ما بیش از ۲۰ ورزشکار معلول داریم که در این رشته فعالیت دارند و منتی از سمت او بر سر تیم ملی یا ملی پوشان و فدراسیون جانبازان و معلولین و کمیته ملی پارالمپیک نیست.

در مسابقات زمستانی پیونگ چانگ ملاک ما مدال آوری نبود

دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک گفت: در مدت این ۳ سال، مسابقات استعداد یابی را به صورت قهرمانی کشور برگزار کردیم و پس از آن نفراتی که به تیم ملی دعوت شده بودند، پس از برگزاری اردو‌های مختلف راهی رقابت‌های بین المللی پیونگ چانگ کردیم. در مسابقات زمستانی پیونگ چانگ ملاک ما مدال آوری نبود و بیشتر به دنبال کسب تجربه و توسعه پارا اسکی هستیم.

اعزام اسکی بازان به اردو‌های برون مرزی هزینه سنگینی دارد

او تصریح کرد: ما تنها حدود ۶ ماه از سال برف داریم که بتوانیم اردو‌های تیم ملی را برگزار کنیم و از این بابت نمی‌توانیم با کشور‌هایی که مدام در اردو هستند رقابت کنیم. اعزام اسکی بازان به اردو‌های برون مرزی هزینه سنگینی دارد و ما می‌توانیم در فرصتی که داریم اردو‌ها را تشکیل دهیم.

اشرفی درباره حضور تیم ملی پارا اسکی در مسابقات امارات گفت: کمیته بین المللی پارالمپیک با هزینه خود کمپ آموزشی را در امارات برگزار کرد و قرار بود بعد از این کمپ رقابت‌های جام جهانی و کاپ آسیا نیز برگزار شود و فرصت خوبی بود که تیم ملی ما بدون هزینه در این کمپ شرکت کند تا تجربه ملی پوشان ما افزایش یابد.

تاپ/ماجرای خویشاوند سالاری از اسکی تا پارااسکی/ملی پوشان در خانواده اسکی یا خانوادگی در تیم ملی اسکی؟

نباید با صحبت غیر کارشناسی زحمات تیم ملی پارا اسکی را از بین برد

او ادامه داد: از ۱۹۹۸ تا مسابقات امارات ما نتوانسته بودیم به این شکل مدال آوری کنیم و نباید با صحبت های غیر کارشناسی زحمات تیم ملی پارا اسکی را از بین برد چرا که ما در رشته پارا آلپاین توانستیم ۶ مدال کسب کنیم و به طور حتم در پارا اسنوبرد هم در رقابت‌های آینده از مدال آوران خواهیم بود.

تلاش کردیم از کمپ امارات برای رشد تیم ملی استفاده کنیم

دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک عنوان کرد: IPC به کشور‌های در حال توسعه در رشته‌های ورزشی زمستانی در این کمپ فرصت داد تا بتوانند ورزشکاران خود را با قوانین جدید آشنا کنند و ما هم تلاش کردیم از این موقعیت برای رشد تیم ملی ایران استفاده کنیم و در امارات هم نتایج قابل قبولی بدست آوردیم. در حال حاضر هدفی را که کمیته ملی پارالمپیک به دنبال آن بود در حال محقق شدن است و در آینده شاهد موفقیت‌های تیم ملی خواهیم بود.

برداشت‌های نادرستی درباره عملکرد اسکی شده است

محمد علی حسین پور دبیر فدراسیون جانبازان و معلولین در این باره ناکامی های تیم ملی در مسابقات امارات بیان کرد: برداشت‌های نادرستی درباره عملکرد تیم ملی پارااسکی بیان شده است. سال‌ها است که فدراسیون جانبازان و معلولین و کمیته ملی پاراالمپیک از رشته اسکی حمایت  کرده است، اما ما در این سال ها نفرات زیادی در این رشته نداشتیم و تنها در حد یک یا 2 ورزشکار می‌توانستند در رقابت‌های بین المللی شرکت کنند.

او ادامه داد: از زمانی که عیسی ساوه شمشکی وارد انجمن پارااسکی شد در این 2 سال توانستیم استعدادیابی خوبی در کل کشور انجام دهیم و مسابقاتی با حضور نمایندگان جهانی ورزش‌های زمستانی برگزار کردیم و اکنون ۲۰ ورزشکار به تیم ملی دعوت شدند که در ماده‌های مختلف اسکی در حال تمرین هستند.

خویشاوندی در تیم ملی پارااسکی تکذیب می کنم

دبیر فدراسیون در مورد اینکه گفته می‌شود برخی از نزدیکان سرمربی در تیم ملی فعالیت داردند، گفت: این صحبت پایه درستی ندارد. در حال حاضر شمشک و دیزین قطب اصلی اسکی ایران هستند و خیلی از ورزشکاران حرفه‌ای ما که در این رشته فعالیت دارند از اهالی این مناطق هستند، اما با این وجود ما استعدادیابی را در کل کشور برگزار کردیم و پس از بررسی عملکرد نفرات مختلف، ورزشکارانی که عملکرد خوبی داشتند به تیم ملی دعوت شدند که در حال حاضر اسکی بازانی از شیراز و دیگر شهر‌ها  در تیم حضور دارند و مختص به یک منطقه خاص نیست و من این موضوع را تکذیب می‌کنم.

ماجرای خویشاوند سالاری از اسکی تا پارااسکی/ملی پوشان در خانواده اسکی یا خانوادگی در تیم ملی اسکی؟

آیا ابوالفضل خطیبی هم با شمشکی نسبت دارد؟

او در ادامه بیان کرد: ابوالفضل خطیبی یک از پارااسکی بازان تیم ملی است که به دلیل عملکرد خوبی که در تیم و مسابقات داشته به تیم صحرانوردی افراد سالم کشورمان دعوت شده است که این برای تیم ایران و فدراسیون جانبازان و معلولین بسیار با ارزش است و آیا خطیبی هم با شمشکی نسبت فامیلی دارد یا نشان می دهد که ما فرصت را در اختیار تمام ورزشکاران قرار دادیم.

از سرمربی تیم ملی حمایت می‌کنیم

دبیر فدراسیون درباره اینکه تغییری در کادر فنی رخ می دهد یا از حضور شمشکی حمایت می کنید گفت: ما از عیسی ساوه شمشکی حمایت می‌کنیم چرا که او به تیم ملی پارااسکی کمک زیادی کرده است و به طور حتم در آینده باز هم شاهد موفقیت‌های این تیم خواهیم بود و فدراسیون به طور کامل از انجمن پارااسکی حمایت می کند.

در بخش پارااسنوبرد هنوز تیم ایران نو پا است

حسین پور عنوان کرد: در بخش پارااسنوبرد هنوز تیم ایران نو پا است و به تازگی فعالیت خود را شروع کرده است و نمی‌توان از تیمی که تازه کار خود را آغاز کرده انتظار مدال آوری داشت، اما در رشته پاراآلپاین که مدت‌ها است فعالیت داریم در مسابقات امارات توانستیم مدال آوری کنیم و نتایج بسیار درخشان بود و حتی بانوان ما امروز در این رشته ورزشی وارد شدند و در تلاش هستند که بتوانند از افتخار آفرینان تیم ملی ایران باشند.

او تصریح کرد: هنوز در بخش پارااسنوبرد به جایگاه بالایی نرسیدیم و تیم ملی نیاز به زمان دارد و مطمئنم با تمرینات مناسب و برگزاری اردو‌ها ملی پوشان ما در رقابت‌های آینده نتیجه لازم را کسب خواهند کرد و می توانند موفق باشند.

حضور در امارات هزینه‌ای برای تیم ایران نداشت

دبیر فدراسیون جانبازان و معلولین درباره حضور تیم ملی در مسابقات امارات عنوان کرد: ابتدا قرار نبود تیم ملی در مسابقات حاضر شود فقط به منظور حضور در کمپ تمرینی که با حمایت مسئولان IPC بود تیم ایران شرکت کند تا تجربه ملی پوشان ما بیشتر شود و این سفر هزینه‌ای برای تیم ملی نداشت، اما با درخواست خود مسئولان جهانی تصمیم گرفتیم که تیم در رقابت‌ها حضور پیدا کند تا ورزشکاران ما بتوانند با شرایط مسابقات آشنا شوند و همچنین عملکرد آن‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد.

عده ای انتظار موفقیت ما را نداشتند

عیسی ساوه شمشکی رئیس انجمن پارااسکی درباره نتیجه مسابقات امارات بیان کرد: عده ای انتظار موفقیت ما را نداشتند و به دنبال خانه نشینی من هستند. بعد از اینکه به دلیل بازنشستگی از فدراسیون اسکی کناره گیری کردم بنت به درخواست محمود خسروی وفا انجمن پارااسکی را راه اندازی کردم و امروز بعد گذشت 2 سال بیش از 20 ورزشکار معلول در این رشته فعالیت دارند و به ورزشکاران تیمم هشق می ورزم که برای موفقیت تمام تلاش خود را به کار می گیرند.

یک نفر از خانواده ام در تیم و انجمن پارااسکی نیست

او ادامه داد: شمشک، دیزین و دربندسر مناطقی هستند که اسکی بازان موفقی دارد و به طور حتم در این مناطق کوچک افراد با یکدیگر نسبت فامیلی دارند و این خیلی اتفاق عجیبی نیست. با این وجود ما استعدادیابی را در کل کشور برگزار کردیم و در حال حاضر ملی پوشان تیم پارااسکی از استان تهران، البرز، آذربایجان غربی و فارش هستند و ورزشکار معلولی از شمشک در تیم ما حضور ندارد و تاکنون در این زمینه از این منطقه ورزشکاری برای حضور در مسابقات استعدادیابی شرکت نکرده است. 

شمشکی تصریح کرد: کل انجمن پارااسکی تنها من هستم که رئیس این انجمن هستم و هیچ یک از افراد خانواده و فامیل من در این انجمن حضور ندارند. اگر شما در تمام کشورهای دنیا نگاه کنید ورزشکار اسکی آنها مربوط به همان روستایی است که نزدیک به محل این رشته است. آیا اهالی شمشک یا دیگر مناطق در اسکی حضور داشته باشند و موفق شوند به دلیل فامیل بازی است؟

اگر مشکلی با من دارید عملکرد تیم ملی را زیر سوال نبرید

رئیس انجمن پارااسکی گفت: رشته پارااسنوبرد تازه وارد ایران شده است و حدود یک و نیم سل است که ملی پوشان ما تنرین دارند و مطمئن هستم در آینده مانند ملی پوشان پاراآلپاین می توانند از مدال آوران باشند و به طور حتم در این رشته هم موفق خواهیم بود.این ورزشکارن ما در گذشته در دیگر رشته های ورزشی جانبازان و معلولین شرکت داشتند و پس از استعدادیابی وارد تیم شدند. اگر با من مشکبی دارید عملکرد تیم ملی را زیر سوال نبرید چرا که ورزشکاران ما در این رشته هم عملکرد خوبی در امارات داشتند.

منتی بر سر تیم پارااسکی و فدراسیون چانبازان و معلولین نمی گذارم 

شمشکی در ادامه عنوان کرد: من تنها گقتم که بیاید و از نزدیک تلاش و فعالبت ورزشکاران پاراسکی را ببینید. منتی بر  تیم پارااسکی، ملی پوشان و فدراسیون چانبازان و معلولین نمی گذارم. من با عشق به آنها خدمت می کنم. من ورزشکاری دارم که دو دست او قطع شده است و با افتخار به او کمک می کنم تا بری تمرین آماده شود.

اسکی در بین ورزشکاران معلول ایران در حال توسعه است

او بیان کرد: الهه قلی فلاح ورزشکار نابینای مطلق است که در رشته پاراصحرانوردی وارد شده است و می تواند در آینده از مدال آوران ما باشد. از طرفی دیگر ابوالفضل خطیبی دیگر اسکی باز معلول کشورمان توانست به دلیل عملکرد خوب خود به تیم ملی افراد سالم در بخش صحرانوردی دعوت شود و این نشان می دهد که این رشته در بین ورزشکاران معلول در حال توسعه است و در آینده می توانند برای ایران افتخار آفرینی کنند.

حضور در رقابت های کاپ آسیا و جهانی امارات به تائید مربیان IPC بستگی داشت

شمشکی در مورد تناقضی که درباره حضور در کمپ آموزشی و رقابت های امارات وجود داشت گفت: در ابتدا می دانستیم که باید در مسابقات کاپ آسیا و جام جهانی و همچنین در کمپ آموزشی شرکت کنیم و فدراسیون جانبازان و معلولین خبر را به درستی منتشر کرد اما رمانی که وارد کمپ شدیم به ما اعلام کردند هر کدام از ورزشکارانی که در کمپ حضور دارند در صورت تائید مربیان IPC می توانند در کاپ آسیا و جام جهانی شرکت کنند و از 4 ورزشکار پارااسنوبرد ما 3 نفر و از 6 ملی پوش پاراآلپاین 4 اسکی باز تأیید شدند که توانستیم در مسابقات شرکت کنیم و این موضوع شامل تمام کشورهای شرکت کننده بود.

او تصریح کرد: این کمپ هیچ گونه هزینه ای برای ایران نداشت و پس از آنکه مربیان IPC وضعیت اسکی بازان ما را تأیید کردند در رقابت ها شرکت کردیم که در پاراآلپاین 2 مدال طلا، 2 نشان نقره و 2 برنز بدست آوردیم و مطمئنم در آینده هم می توانیم در پارااسنوبرد هم مدال آوری کنیم.