چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳

بازدید کمیسیون عمران از روند بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: اعضای این کمیسیون از مناطق زلزله زده کرمانشاه بازدید کرده و در جریان مشکلات و اقدامات صورت گرفته قرار گرفتند.
کد خبر : ۴۴۲۵۲۸

محمدرضا رضایی کوچی، طی مصاحبه‌ای با اشاره به سفر هیئت ویژه کمیسیون عمران مجلس به استان کرمانشاه و بازدید از مناطق زلزله‌زده، گفت: اعضای کمیسیون عمران مجلس روز گذشته از بخش‌های مختلف مناطق زلزله زده کرمانشاه بازدید کردند.

به گزارش میزان،  نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، ضمن تقدیر از تلاش‌های استاندار زحمتکش کرمانشاه و اظهار خوشوقتی از عدم خسارت جانی در زلزله اخیر، با اشاره به اینکه کمیسیون عمران مجلس در بررسی سانحه قبلی زلزله کرمانشاه گزارش جامعی را به صحن مجلس ارائه کرده و این گزارش قرائت شد، بر ضرورت بررسی میزان توجه به رفع ایرادات و اشکالات احصاء شده در بازدید قبلی کمیسیون تاکید کرد.

وی گفت: همواره در حوادث، بار مالی ناشی از خسارات اعم از اموال و زیرساخت‌های عمومی یا بخش خصوصی وجود دارد، در حالی که در تمام دنیا، جبران خسارات حوادث با بخش بیمه است. نکته قابل توجه این است که استاندار یکی از استان‌های شرقی در سال‌های قبل، ساختمان‌های یک محدوده از استان را بیمه کرده بود و در هنگام زلزله بیمه، کل خسارات را تقبل کرده بود و هیچ فشاری نه به مردم و نه به بخش دولتی وارد شد.

طبق گزارش خانه ملت، رئیس کمیسیون عمران مجلس، ادامه داد: در زلزله آبان ماه سال گذشته کرمانشاه، کمیسیون عمران مجلس صراحتا در گزارش خود عدم پوشش بیمه‌ای را به عنوان یک ایراد برشمرد، ولی به نظر می‌رسد که هنوز این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است البته بنیاد مسکن ساختمان‌های جدید الاحداث را تا ۱۰ سال بیمه می‌کند که کاری قابل تقدیر است و باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: از طرفی دیگر مستندسازی تجارب در تمام دنیا یک اصل است و قرار نیست کشور با سعی و خطا پیش برود، وقتی در سانحه پلاسکو برای اولین بار با یک معضل مواجه می‌شویم اصل بر این است که اگر بار دیگر تکرار شد دیگر به دنبال سعی و خطا نباشیم و مستندات حاوی تجارب و راه حل‌ها در اختیار مجریان قرار گیرد که البته گویا استانداری کرمانشاه در این بخش فعالیت‌هایی کرده است.

رضایی کوچی تصریح کرد: یکی از ایرادات تکراری در هنگام بروز حوادث بزرگ مانند زلزله، بروز آشفتگی در توزیع کمک‌های اولیه و معیشتی است و قطعا تکرار این مسائل در حوادث دیگر قابل قبول نیست از این رو سازمان مدیریت بحران باید ضوابط، ساختارها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های موثر و راهگشا و حاوی تقسیم کار داشته باشد.

وی ادامه داد: کمیسیون عمران مجلس در زلزله قبل این تذکر را مطرح کرد که باید در جا نمایی ساختمان‌های جدید از مطالعات پهنه بندی لرزه‌ای که اتفاقا با اعتبارات بانک جهانی برای کرمانشاه تهیه شده، استفاده شود که امیدوارم این تذکر رعایت شده باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم ساختمان‌های با اهمیت بالا مانند مدرسه، بیمارستان و ساختمان‌های دولتی باید در هنگام بحران تداوم خدمات رسانی داشته باشند، ولی در زلزله قبلی شاهد بودیم که بیمارستان نوساز اسلام آباد آنچنان آسیب دید که قابل بهره برداری و استفاده نبود یا ساختمان فرمانداری و مدارسی در این مناطق وجود داشت که به شدت آسیب دیده بود از این رو دستگاه‌ها باید در رابطه با اقدامات صورت گرفته در این رابطه گزارش ارائه کنند.

رضایی کوچی تصریح کرد: فضای مجازی علیرغم تمام محسنات و خوبی ها، به دلیل عدم کنترل می‌توانند به کانالی برای توسعه شایعات و جوسازی‌های تخریبی تبدیل شوند از این رو کمیسیون عمران مجلس در گزارش خود تذکر داده بود که وزارت ارتباطات و نهاد‌های ذیربط باید تمهیداتی را برای شرایط بحرانی و ساعات اولیه حوادث بیاندیشند.

وی تصریح کرد: کمیسیون عمران مجلس در گزارش مربوط به زلزله قبلی استان کرمانشاه بر ضرورت ارائه خدمات کافی روان درمانی بعد از وقوع بلایایی همچون سیل و زلزله که افراد را دچار آسیب‌های جدی روحی روانی ناشی از دست دادن عزیزان یا ترس‌های ناشی از تکرار حادثه می‌کند تذکر دادیم که جای خوشبختی است که در این رابطه اعلام می‌شود که اقدامات خوبی به عمل آمده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در نهایت امیدواریم که در هنگام بروز حوادث غیرقابل پیش بینی آمادگی کافی برای مقابله و جبران داشته باشیم و قطعا از تمام دستگاه‌ها خواهیم خواست تا نتایج اقدامات خود بالاخص موارد تذکر داده شده را در قالب گزارش‌هایی به ما ارائه کنند تا این اطلاعات و گزارش‌ها را در گزارش نهایی کمیسیون عمران برای ارائه به صحن علنی مجلس لحاظ کنیم.