جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲

افزایش ۱۰۰ درصدی تجهیزات آزمایشگاهی

افزایش ۱۰۰ درصدی تجهیزات آزمایشگاهی
مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امسال افزايش قيمت كيت‌های آزمايشگاهی ١٠ تا ٤٠ درصد و تجهيزات پزشکی به دليل عدم تعلق ارز دولتی حدود ١٠٠ درصد نسبت به سال گذشته بوده اما مشكل اصلي در كمبود برخي كيت‌ها و اصرار شركت‌ها بر پرداخت نقدی و تاخير پرداخت غير قابل تحمل بيمه‌ها است.
کد خبر : ۴۴۲۰۸۷

افشین مرادی مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  در ارتباط با وضعیت آزمایشگاه‌های کشور با توجه به تحریم‌های موجود اظهار داشت: خوشبختانه هنوز مشکل جدی در این زمینه نداریم ولی با گاهی مواقع محدودیت‌هایی در تأمین کیت وجود دارد و سبب می‌شود که اقدامات تشخیصی تکمیلی با ناهماهنگی‌هایی مواجه باشد. البته در حوزه تشخیص‌های اولیه هیچ مشکلی وجود ندارد.

به گزارش فارس وی افزود: اگر این کمبودها تشدید شود، در تشخیص دقیق ضایعات اختلال ایجاد خواهد شد؛ به‌طور مثال در حوزه سرطان سینه نمی‌توان تشخیص داد که بافت یا نمونه برداشته شده در کدام زیرگروه‌های سرطانی قرار دارد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در داخل کشور کیت‌های آزمایشگاهی تولید می‌شود،‌ادامه داد:‌این کیت‌ها مربوط به همه حوزه‌ها نبوده و در برخی قسمت‌ها استفاده می‌شود بنابراین هنوز نیاز به وارد کردن کیت‌های آزمایشگاهی داریم.

مرادی با اشاره به ضرورت سطح‌بندی خدمات تشخیصی پاتولوژی گفت: این مسئله سبب ارائه بهتر خدمات به بیماران شده و مشکلاتی که بیمار برای نمونه دارد و یا انتقال آن ممکن است ایجاد شود، برطرف خواهد شد.

دبیر علمی بیستمین همایش آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاه بیان داشت: سیاست وزارت بهداشت به سمت ایجاد مگالب (آزمایشگاه بزرگ) است و هدف آن نیز افزایش دقت و کاهش هزینه‌ها اعلام شده است. البته برخی در این زمینه ایراداتی را وارد دانسته و معتقدند نمونه بیمار، نمونه صنعتی نیست که بتوان این اقدام را انجام داد و این مسئله سبب قطع ارتباط پزشک آزمایشگاه و بیمار خواهد بود.

مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه در بسیاری از کشورها ترجیح به بررسی نمونه در آزمایشگاه‌های بزرگ است اضافه کرد: برای تحقق چنین مسئله‌ای در کشور ما نیاز است که نظارت انجمن‌های مرتبط گرفته شود و با اقدامات کارشناسی این مسئله صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سؤال که کیفیت آزمایشگاه‌های دولتی به چه صورت است، گفت: از جانب وزارت بهداشت برنامه‌های کنترل کیفی و نظارت‌های خوبی انجام می‌شود ولی با این مسئله احتمال خطا به صفر نمی‌رسد. خوشبختانه حدود ۱۵ سال گذشته تاکنون استانداردهای زیادی برای آزمایشگاه‌ها تعریف شده ولی با وضعیت تحریم‌ها و تأمین تجهیزات هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله داریم.

مرادی در پایان با اشاره به برگزاری بیستمین همایش آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاه گفت:‌ این همایش ۱۴ تا ۱۶ آذر ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته برگزار می‌شود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه طب آزمایشگاهی و آسیب‌شناسی ارائه و مورد بحث قرار خواهد گرفت. همچنین شش سخنران خارجی در این همایش حضور داشته و بیش از ۱۴۰ مقاله ارائه خواهد شد.

مدیر گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: کارگاه‌های دانشجویی در ارتباط با نحوه مدیریت خون و برنامه‌های مستقل با صدور گواهینامه و کارگاه مدیریت کیفیت در آزمایشگاه پزشکی نیز در این همایش برگزار خواهد شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: طب آزمایشگاه حوزه کلینیکال پاتولوژی بوده و مباحثی همچون میکروب‌شناسی هماتولوژی و بانک خون در آن مورد بحث قرار می‌گیرد و در حوزه آسیب شناسی جراحی در بیماری‌های زنان، گوارش و سینه از موضوعات مورد بحث خواهد بود.

وی افزود: امسال افزایش قیمت کیت‌های آزمایشگاهی ١٠ تا ٤٠ درصد و تجهیزات پزشکی به دلیل عدم تعلق ارز دولتی حدود ١٠٠ درصد نسبت به سال گذشته بوده اما مشکل اصلی در کمبود برخی کیت‌ها و اصرار شرکت‌ها بر پرداخت نقدی و تاخیر پرداخت غیر قابل تحمل بیمه‌ها است.