پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۷

سردار فضلی: همه قوا ازبسیج استفاده کنند

سردار فضلی: همه قوا ازبسیج استفاده کنند
فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) گفت: اگر فرهنگ بسیج و بسیجیان در محور مقاومت نبود شرایط بسیار سختی بر مردم منطقه تحمیل می شد و حوادث بسیار ناگواری رخ می داد.
کد خبر : ۴۴۱۸۱۸

سردار علی فضلی که هنوز یک سال نمی‌شود با حکم سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه، به ریاست دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) منصوب شده است، سابقه ای طولانی از حضور در جبهه های جنگ تحمیلی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. او متولد سال ۱۳۴۰ در محله نارمک تهران است. با دیدن چهره اش اولین نکته ای که توجه را به خود جلب می کند چشم مجروح شده اش است، جراحتی که از عملیات والفجر ۴ در دوران دفاع مقدس به یادگار دارد.

به گزارش مهر فرماندهی لشکر المهدی(عج)، لشکر ۱۰ سیدالشهداء و برخی دیگر از عملیات های مهم دفاع مقدس، جانشینی قرارگاه ثارالله، معاونت عملیات سپاه، فرماندهی سپاه سیدالشهدا استان تهران، جانشینی رئیس سازمان بسیج مستضعفین به مدت ۹ سال و همچنین جانشین ریاست مرکزی راهیان نور و فرمانده قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج و همچنین فرماندهی قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه، از مسئولیت های مهم او در دوران خدمتش بوده است.

غروب یکی از آغازین روزهای آذرماه در میانه باران شدیدی که شهر را فراگرفته بود، به آستانه ورودی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) رسیدیم. پس از انجام هماهنگی های مرسوم، خودمان را به دفتر سردار فضلی رساندیم. قرار بود با سردار درباره بسیج و دستاوردهای آن برای انقلاب اسلامی گفتگو کنیم. گفتگو طبق قرار قبلی در زمان تعیین شده آغاز شد.

سردار فضلی بسیج را یک فرهنگ بی نظیر از حیث اقدام و عمل دانست و گفت: بسیجیان توقعی برای دنیای خودشان ندارند و در یک کلام با خدا معامله می کنند. فرهنگ بسیج از قرآن گرفته شده و خواهران و برادران بسیجی، شیعه و سنی با تبعیت از امام راحل و مقام معظم رهبری توانسته اند رضایت خداوند را جلب کنند. اگر در یک جمله بخواهیم بیان کنیم، بسیج ذوب در اسلام و ولایت است.

وی افزود: دستاوردهای بسیج برای انقلاب اسلامی ابعاد مختلفی دارد اما مهمترین آن امیدآفرینی برای آینده است. عرصه های مختلفی بر انقلاب اسلامی ما گذشته است. عرصه های امنیتی، دفاعی، فرهنگی، سازندگی و برجسته ترین آن ۸ سال دفاع مقدس، که نقش بسیج در این حوزه ها بسیار مشهود است. یکی از دستاوردهای عمده بسیج به کمک نیروهای مسلح دفاع از کشور است که در آن شاید به اندازه نیروهای مسلح نقش آفرینی کرده اند و در این نقش آفرینی با اخلاص فقط برای رضای خدا اقدام کرده اند.

متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:

به نظر شما از بدو شکل گیری بسیج تاکنون، شما بزرگترین دستاورد بسیج در چه حوزه هایی است؟

در ابتدا باید بگویم بسیج یک فرهنگ بی نظیر از حیث اقدام و عمل است. بسیجیان توقعی برای دنیای خودشان ندارند و در یک کلام با خدا معامله می کنند. فرهنگ بسیج از قرآن گرفته شده و خواهران و برادران بسیجی، شیعه و سنی با تبعیت از امام راحل و مقام معظم رهبری توانسته اند رضایت خداوند را جلب کنند. اگر در یک جمله بخواهیم بیان کنیم، بسیج ذوب در اسلام و ولایت است.

دستاوردهای بسیج برای انقلاب اسلامی ابعاد مختلفی دارد اما مهمترین آن امیدآفرینی برای آینده است. عرصه های مختلفی بر انقلاب اسلامی ما گذشته است. عرصه های امنیتی، دفاعی، فرهنگی، سازندگی و برجسته ترین آن ۸ سال دفاع مقدس، که نقش بسیج در این حوزه ها بسیار مشهود است. یکی از دستاوردهای عمده بسیج، کمک نیروهای مسلح دفاع از کشور است که در آن شاید به اندازه نیروهای مسلح نقش آفرینی کرده اند و در این نقش آفرینی با اخلاص فقط برای رضای خدا اقدام کرده اند.

اگر فرهنگ بسیج و بسیجیان در محور مقاومت نبود شرایط بسیار سختی بر مردم منطقه تحمیل می‌شد

امام خمینی(ره) می فرمایند افتخار من این است که خود یک بسیجی هستم. بسیجیان امنیت و آرامش کشور را تامین کرده اند و این از بزرگترین سرمایه های انقلاب اسلامی است. همچنین فرهنگ و منش بسیج به کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی منتقل شده و آنها از فرهنگ غنی بسیج بهره می برند. در سوریه، عراق، یمن، فلسطین و لبنان همین فرهنگ بسیج است که موجب مقاومت در مقابل مستکبرین جهان شده است و ما می توانیم امروز فرهنگ بسیج را فراتر از مرزهای سرزمینی کشورمان مشاهده کنیم. اگر فرهنگ بسیج و بسیجیان در محور مقاومت نبود شرایط بسیار سختی بر مردم منطقه تحمیل می شد و حوادث بسیار ناگواری رخ می داد. دفاع از حرمین شریفین یکی از اقدامات برجسته بسیج است که مورد افتخار همه ما مسلمانان است.

اغلب پدیده ها با گذر زمان، کارکرد و قابلیت خود را از دست می دهند اما بسیج مردمی در سوریه و عراق با تبعیت از بسیج ملت ایران نشان داد که بسیج کهنه و قدیمی نیست. شما دلیل این پویایی و کارآمدی را چه می دانید؟

به برکت انقلاب اسلامی فرهنگ بسیج در بسیاری از کشورهای اسلامی شکل گرفته و دشمنان از این فرهنگ غنی در هراس هستند
دلیل اصلی پویایی بسیج عمل به قرآن و احکام الهی و البته پیروی از ولایت فقیه است. وجود این سه عامل موجب شده که بسیج کهنگی نداشته باشد. بدون تردید فرهنگ بسیج در تبعیت از قرآن و احکام ولایی است و ولایت موجب شده که فرهنگ بسیار غنی و کارآمد شکل بگیرد. به همین دلیل این فرهنگ جغرافیا نمی شناسد و ممکن است در هر کشوری نمود پیدا کند. به عنوان مثال مردم شریف یمن علی رغم هجمه های ناجوانمردانه آل سعود و هم پیمانانشان مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی به مقاومت خودشان ادامه دهند. اگر برای خدا و اعتقادات و باورهایشان نبود ممکن نبود بتوانند این همه تلفات را بپذیرند. در قرآن کریم هم آمده است هر کس مقاومت کند پاداش نیکو دریافت می کند.

امروز به برکت انقلاب اسلامی فرهنگ بسیج در بسیاری از کشورهای اسلامی شکل گرفته و دشمنان از این فرهنگ غنی در هراسند که چگونه می توانند با این اندیشه و تفکر مقابله کنند. من معتقدم فرهنگ بسیج هیچگاه کهنه و قدیمی نمی شود.

با توجه به تجاربی که شما در سازمان بسیج و ارتباط با بسیجیان در دوران جنگ تحمیلی تا به امروز دارید، در مسئولیت جدید برای انتقال این تجارب و فرهنگ غنی بسیج به دانشجویان و افسرانی که وارد دانشگاه افسری امام حسین (ع) می شوند، چه برنامه هایی دارید؟

بسیج یک اقیانوس و اندیشه ای به اندازه تمام گیتی است. من در این سالها درس های فراوانی از بسیجیان فراگرفته ام و درس هایی که در سال های بعد از جنگ از این عزیزان فراگرفته ام به اندازه تجارب غنی دوران دفاع مقدس برای من اهمیت و ارزش دارد. بسیاری از بسیجیان در دفاع مقدس حضور نداشته و دوران انقلاب را درک نکرده اند اما به دلیل انتقال خوب این فرهنگ، امروز شرایط بسیج بهتر از گذشته است و به لطف و عنایت خداوند باید از این شرایط پاسداری و حفاظت کرد.

نگاه ما تکثیر تفکر و فرهنگ بسیج در عزیزانی است که وارد دانشگاه امام حسین (ع) می شوند تا برای پاسداری از انقلاب اسلامی هر آنچه به عنوان دستاورد و الگوی بسیجی وجود دارد، پیاده کنیم
در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) که رسالت تربیت پاسداران بدو ورود سپاه را بر عهده دارد، نگاه ما انتقال اندیشه والای بسیج است و خط قرمز ما فرامین فرمانده معظم کل قوا است. کارکرد و عملکرد این دانش آموختگان هم بر اساس فرهنگ بسیج است. عزیزان ما در دانشگاه امام حسین (ع) اقدامات بسیار خوبی داشته اند و نگاه ما هم در تکثیر تفکر و فرهنگ بسیج در عزیزانی است که وارد این دانشگاه می شوند تا برای پاسداری از انقلاب اسلامی هر آنچه به عنوان دستاورد و الگوی بسیجی وجود دارد را بر اساس دستورات فرمانده محترم کل سپاه پیاده کنیم. در بخشی از این اقدامات به دنبال این هستیم تا هر پاسداری از این دانشگاه خارج می شود، کار با بسیجیان را بهتر و جدی تر از گذشته فراگرفته باشد و بتواند از این نعمت الهی استفاده بهتری داشته باشد.

فرهنگ بسیج حریت، آزادگی، خدمت، سخت کوشی، ایثار، گذشت و خود ندیدن و خدادیدن است. بسیجیان به دنبال منافع شخصی و معروفیت خود نیستند. ما در دانشگاه امام حسین (ع) با تعامل و همکاری با سایر دانشگاه های نیروهای مسلح و دیگر دانشگاه های کشور به دنبال انتقال این فرهنگ غنی هستیم.

یکی از مسائل فعلی کشور، مسئله اقتصادی است و افزایش تحریم های ناعادلانه. بسیج با توجه به گستردگی که دارد چه اقداماتی می تواند برای برون رفت کشور از این مسائل انجام دهد؟

بسیج بسیار گسترده است، یعنی هر کسی که قلبش برای اسلام بتپد، بسیجی است. بسیجیان نمی توانند در عرصه که مقام معظم رهبری می فرمایند، تلاش نکنند. چند سالی است که ایشان فرموده اند اقتصاد مقاومتی راه حل مشکلات کشور است، اقتصاد مقاومتی یک فرهنگ است. این فرهنگ باید در کشور ساری و جاری شود. در بسیج توفیقات بسیار خوبی را در عرصه سازندگی، اقتصاد مقاومتی و دفاع از دین خدا داشته ایم. فرامین رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی باید به صورت کامل اجرا شود و بسیجیان گزینه های عمل به این فرمان هستند و تا به امروز هزاران پروژه اقتصاد مقاومتی را اجرا کرده اند.

وقتی زلزله کرمانشاه در ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۶ رخ داد در کنار دستگاه های مسئول، بسیج از اولین گروه هایی بود که به کمک مردم شتافت. بسیجیان در امدادرسانی، اسکان موقت و دائمی با امکاناتی که در اختیارشان قرار گرفته بود خدمات موثری را به مردم ارائه دادند. بسیجیان در کنار ارتش و سپاه هنوز هم در خدمت رسانی به مردم در منطقه زلزله زده حضور دارند. در مباحث اقتصادی و سازندگی، بسیج الگوی بسیار خوبی برای کشور است. اگر به این موضوع توجه بیشتر شود، این فرهنگ حتماً می تواند تاثیر جدی را در سرنوشت کشور داشته باشد.

به نظر شما چرا نتوانسته ایم از ظرفیت عظیم بسیج مردمی در عرصه های مختلف مانند اقتصاد بهره بیشتر و بهتری ببریم؟

اقتصاد تا زمانی که فرآیند دولتی و اداری دارد، بازدهی کمتری دارد ولی اگر فرایند اقتصادی به گروه های مردمی سپرده شود، موفقیت‌های بیشتری به دست می آید

بخشی از اقتصاد کشور ما دولتی است. اقتصاد تا زمانی که فرآیند دولتی و اداری دارد، معمولاً بازدهی کمتری دارد ولی اگر فرآیند اقتصادی به گروه های مردمی، تعاونی ها و آحاد مردم سپرده شود و دولت بر آن نظارت داشته باشد، موفقیت های بیشتری به دست می آید. اعتماد به مردم راهگشا است. در حوزه اقتصادی نیز باید با ایجاد تسهیلات و کاهش مسیر اداری، زمینه را برای حضور افرادی که می خواهند وارد این عرصه شوند، فراهم کرد. دولت محترم نیز باید برای توفیق بیشتر، در این حوزه از ظرفیت های موجود در بسیج استفاده کند.

روش بهره برداری از پتانسیل بسیج برای مقابله با تهدیدات ترکیبی دشمن در حوزه اقتصاد و ناکارآمدسازی تحریم و همچنین مسائل امنیتی که برخی رژیم های منطقه با صرف هزینه های بسیار و حمایت از گروه های افراطی و تروریستی به دنبال ایجاد آن هستند، چیست؟

یکی از عرصه های تهدیدات نوین، فضای مجازی است. فضای مجازی عرصه ای است که عدم اشراف به آن می تواند خسارت های بسیاری را برای کشور به بار بیاورد. پس باید اشراف کاملی در این حوزه ایجاد شود. البته امروز اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه رخ داده اما نیازمند اقدامات بیشتری است. دشمنان در قالب یک عملیات روانی به دلیل داشتن قدرت رسانه ای برتر می خواهند القائاتشان را بیشتر از کارکردشان نشان دهند.

در بحث فضای مجازی از جزیره ای عمل کردن باید به سوی مجمع الجزایری برویم
به نظر من باید حضور ما در فضای مجازی موثر و کاربردی تر باشد و به داشته های امروز قناعت نکنیم. باید آینده را ببینیم. در این فضا حتماً نیاز به تحرک بیشتر و استفاده از همه ظرفیت های موجود وجود دارد. اگر بخواهیم در یک جمله بیان کنیم، باید بگوئیم در بحث فضای مجازی از جزیره ای عمل کردن باید به سوی مجمع الجزایری برویم. امروز اقدامات خوبی به صورت جزیره ای در فضای مجازی صورت می گیرد اما اگر با همکاری بیشتر به مقابله با عملیات روانی دشمنان برویم، قطعاً نتایج بهتری به دست می آید. برتری جمهوری اسلامی در این است که با مردم صداقت دارد و حرف و عملش یکی است. اما استکبار جهانی میان حرف و عملش فاصله هست و در عملکردشان نفاق وجود دارد.

دشمنان در جنگ روانی به دنبال ناکارآمد نشان دادن ارکان نظام هستند، به نظر شما چگونه باید با این جنگ روانی مقابله کرد؟

ما از ابتدای پیروزی انقلاب با دشمنی ها آشنا هستیم. عملیات های روانی دشمن هم از ابتدا مشهود بوده است. دشمنی آنها مختص به دیروز و امروز نیست و در آینده هم وجود خواهد داشت اما آنچه مسلم است، این است که ما باید شرط صداقت را در مقابل مردم رعایت کنیم. اعتمادها باید به جای اصلی خود برگردد در حالی که دشمن در تلاش است بی اعتمادی را در جامعه گسترش دهد. البته برخی کارکردها هم محل اشکال است و شفافیت لازم را ندارد و موجب ایجاد ذهنیت منفی در برخی از مردم می شود.

رسانه ها در مقابله با عملیات روانی دشمن نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند. زیرا دشمنان سعی می کنند با جذب مخاطب به وسیله رسانه و شبکه های اجتماعی القائات خود را به مردمی که مطالعه و شناخت کمتری دارند بقبولانند. مسئولین نیز برای مقابله با این تهدیدات باید به جای حرف زدن، عمل کنند. البته مسئولان ما زحمات بسیاری می کشند اما به دلایلی نمود کمتری دارد که در برخی موارد عدم برخورد به موقع با متخلفین موجب به وجود آمدن مسائلی می شود. از سوی دیگر، هزینه جرم در کشور ما پایین است و افراد به خود اجازه می دهند تخلف کنند. اگر با متخلفان و مجرمان متناسب با جرمشان برخورد نشود، بازخورد مناسبی در جامعه ندارد. من معتقدم هزینه جرم آنقدر باید در کشور بالا باشد که کسی جرات تخلف را به خود ندهد و حق مردم را پایمال نکند.

برخورد مناسب با متخلفان اقتصادی که در روزهای اخیر رخ داد، موجب امید در بین مردم شد. در اجرای عدالت نباید تفاوتی میان افراد جامعه باشد و در برخورد با متخلفین اگر کم کاری رخ دهد موجب بد بینی مردم و استفاده دشمن از این شرایط و البته هجمه به ارکان اصلی نظام می شود. شما ببینید چرا به بسیج هجمه می شود، کارکرد بسیج چون جلب رضایت خدا است و دشمن را به مخاطره انداخته است به آن حمله می کنند و یا اینکه به مسئولان و نظام حمله می کنند تا به آنها آسیب برسانند و موجب بی اعتمادی مردم شوند اما ما باید از این سرمایه ها پاسداری کنیم و در این شرایط صداقت می تواند یاس و ناامیدی را در بخش های اثرپذیر جامعه کاهش دهد. من معتقدم به جای حرف زدن باید عمل کنیم.

امروز در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی همان مجد و عزمت دوران ابتدایی انقلاب و حتی بیشتر از آن دوران وجود دارد و نمود آن جوانانی هستند که سنشان به انقلاب و دفاع مقدس نمی خورد اما عامل اجرای احکام الهی و اجراکننده تکالیف الهی هستند. این جوانان برای رفتن به جبهه مقاومت سر از پا نمی شناسند و به دنبال انجام وظیفه خود در دفاع از حرمین شریفین و انقلاب اسلامی هستند.

آیا توانسته ایم از تمام توان و پتانسسیل موجود در بسیج بهره برداری کنیم؟

ما تنها توانسته ایم از بخش کمی از اقیانوس عظیم و بی کران بسیج استفاده کنیم و با وجود اینکه تنها بخشی از ظرفیت بسیج را استفاده کرده ایم، این همه برکات برای کشور داشته است. اگر همه قوا بتوانند از تمامی پتانسیل موجود در بسیج استفاده کنند، حتماً گلستانی خواهد شد. خلوص نیتی که بسیجیان دارند بی نظیر است اما ما هنوز نتوانسته ایم از تمام این ظرفیت استفاده کنیم. در هر زمینه و عرصه ای که از بسیجیان درخواست کمک شده، آنها وارد عمل شده و جلوتر از ما حرکت کرده اند و در برخی اوقات ما می دویم تا به آنها برسیم زیرا بسیج بجز رضایت خدا چیز دیگری را نمی بیند.

بسیج در حوزه سازندگی، اقتصاد مقاومتی، امنیت، کمک به مردم در عرصه های مختلف مانند بلایای طبیعی، سازندگی، مسائل اجتماعی و فرهنگ، اقدامات بسیاری را انجام داده است. دشمن به دنبال این است که جوانان ما را بی هویت کند و ما وظیفه داریم که از فرهنگ عظیم بسیج محافظت کنیم.

در پایان اگر سخنو مطلب خاصی خطاب به مخاطبان ما دارید، بفرمائید.

موضوع بسیار مهمی که باید همه جوانان ما به آن توجه داشته باشند اقتدا به نایب امام زمان (عج) است. الگوی اصلی ما در انقلاب اسلامی امامین انقلاب هستند. برای عمل به فرامین آنها نباید غفلت کرد و یا لحظه شماری داشت. توصیه من به جوانان این است که از این مسئله مهم غفلت نکنند زیرا دنیا و آخرت ما در گروی اطاعت محض و بدون چرا از ولی فقیه است. ما باور داریم که اگر زنده باشیم و ظهور امام زمان (عج) را ببینیم، کسانی که امروز از ولی فقیه اطاعت بی چون و چرا می کنند، در محضر امام زمان (عج) نیز روسفید هستند.