کاظم کوکرم در مصاحبه اختصاصی با صدا و سیما گفت: بیشترین تعداد شهاب از باران شهابی اسدی حدود ساعت ۲:۳۰ بامداد پس از غروب ماه تا سپیده صبح را میتوان در شهرهای کوچک، روستا، کویر و در مکانهایی که آلودگی نوری وجود نداشته باشد مشاهده کرد.
سردبیر ماهنامه نجوم افزود: بارش شهابی اسدی اواخر آبان به اوج خود میرسد و بیشترین تعداد شهاب را میتوان ۲۷ و ۲۸ آبان مشاهده کرد.
وی گفت: ذرات تشکیل دهنده این باران شهابی که به آن شهاب واره میگویند ذرات جدا شده از دنباله داری به نام تمپل تاتل هستند و این دنباله دار تمپل تاتل هر ۳۳.۳ سال یک بار به دور خورشید میچرخد.
کوکرم افزود: هربار بر اثر گرمای خورشید ذراتی از این دنباله دار جدا میشود و در مسیر دنباله دار به دور خورشید باقی میماند، ابعاد ذرات در حد دانههای شن است و به علتی که مسیر گردش دنباله دار با مدار گردش زمین به دور خورشید یکی است در نتیجه باهم تلاقی دارد.
وی تاکید کرد: هر سال در این بازه زمان به نظر میرسد شهابهایی که به سمت زمین میآیند در صورت فلکی اسد قرار گرفته اند و به همین علت نام آنرا باران شهابی اسدی نهاده اند.
سردبیر ماهنامه نجوم افزود: از آنجایی که دنباله دار هر ۳۳.۳ سال به دور خورشید میگذرد، در سالهایی که دنباله دار به تازگی از نزدیکی زمین گذشته باشد شهابهای بارش شهابی پر شمار است.
وی گفت: به طوری که در سال ۱۳۷۸ رصدگران در ایران و در جهان در هر ساعت حدود ۵ تا ۷ هزار شهاب را مشاهده کرده بودند، اما با توجه به اینکه ۱۹ سال از این پرشمارترین بارش شهابی گذشته است هم اکنون بارش شهابی زیادی مشاهده نمیکنیم و پیش بینی میشود در این شبها و در اوج بارش در یک ساعت ۱۰ تا ۳۰ شهاب کم تا پرنور مشاهده کنیم.
کوکرم افزود: این شبها بعد از غروب ماه تا سپیده صبح با لباس گرم روی پشت بام یا جایی که آسمان پرستارهای دارد قرار بگیریم و آسمان را تماشا کنیم احتمالا چند شهاب دریک ساعت را میبینیم.
وی گفت: احتمال دیدن این باران شهابی در شهرهای بزرگ با آلودگی نوری بسیار، کم است.