شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۰

4 درخواست قطعه سازان از رئیس جمهور+سند

انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواستار حل مشکلات این صنعت شد.
کد خبر : ۴۴۰۵۹۸

انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواستار حل مشکلات این صنعت شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  متن نامه انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور به رئیس‌جمهوری به شرح زیر است:

با سلام. احتراما همانگونه که مستحضرید صنعت قطعه‌سازی خودرو کشور در شرایط حاد به سر می‌برد و بحران حاضر در صورت عدم اقدام عملی و عاجل مسئولان به زودی به دلیل بیکاری وسیع پرسنل این صنعت و توقف تولید، به فاجعه‌ای جبران ناپذیر و زیان‌بار برای اقتصاد کلان کشور و امنیت ملی تبدیل خواهد شد که اثرات خسات‌بار آن گریبان‌گیر ملت و مسئولین می‌شود.

بدینوسیله اعلام می‌گردد چنانچه چهار مشکل زیر ظرف مدت حداکثر یک هفته حل نشود، جلوگیری از بروز فاجعه حتی با تلاش چند برابر و هزینه‌های گزاف بعید به نظر می‌رسد:

۱. حل مشکل قیمت فروش قطعات که در گرو اصلاح قیمت فروش خودرو می‌باشد.

۲. حل مشکل کسری نقدینگی که بدلیل مطالبات معوق از خودروسازان و افزایش نرخ نهاده‌های تولید، گریبانگیر قطعه‌سازان شده است.

۳. دشواری تامین مواد اولیه داخلی (که عمدتاً تولیدکنندگانی دولتی دارد) و مواد اولیه خارجی (که به دلیل مشکل تبادلات ارزی، مشکلات گمرکی و تحریم با بحران مواجه شده است) شاهرگ ورودی قطعه‌سازان را به سختی می‌فشارد.

۴. تسویه خریدهای اعتباری و مدت‌دار ارزی قطعه‌سازان که قبل از افزایش نرخ ارز نسبت به تامین مواد اقدام کرده بودند و در حال حاضر بایستی به نرخ روز تسویه شود. در حالی‌که فروش محصول در زمان تامین به نرخ ریال بوده است، بسیاری از قطعه‌سازان را ورشکسته خواهد کرد.

4 درخواست قطعه سازان از رئیس جمهور4 درخواست قطعه سازان از رئیس جمهور

شایان ذکر است طرح‌های عملیاتی این انجمن به وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجلس محترم شورای اسلامی ارائه شده است.

صنعت قطعه سازی در رده های ۱ و ۲ و ۳ جمعاً حدود ۵۵۰ هزار نفر شاغل مستقیم داشته که تاکنون متاسفانه حدود ۳۰ هزار نفر تعدیل شده‌اند و حدود ۷۰ هزار نفر هم از کار تعلیق شده‌اند و جمعاً حدود بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۷ بیکار شده‌اند و چنانچه مشکلات چهارگانه فوق ظرف مدت یک هفته آتی حل نشوند، موج دوم بیکاری که حدود ۸۰ هزار نفر تا ۱۰۰ هزار نفر برآورد می‌گردد در راه خواهد بود و تعداد بیکاران این حوزه به بیش از ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید و تولید متوقف خواهد شد.

شایان ذکر است مشکلات فوق‌الذکر عمدتاً داخلی بوده و در صورت حل این مشکلات، با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های میان مدت و بلندمدت، قطعه‌سازان توان مواجهه با تحریم‌های ثانویه تحمیلی را خواهند داشت. فلذا از جنابعالی استدعا دارد به عنوان عالی‌ترین مقام ارشد اجرایی کشور، دستور عاجل و اکید جهت حل مشکل صادر فرمایید."

 

 
برچسب ها: صنعت صنعت خودرو