پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۴

کمالی پور : جوانگرایی در انتخاب قضات صحیح نیست

عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: جوانگرایی با حوزه قضا سازگاری ندارد چرا که باید نسبت به جان، مال و ناموس مردم اظهار نظر شود و احتمال خطا در جوان‌ها وجود دارد.
کد خبر : ۴۳۶۸۹۶

یحیی کمالی پور در گفت وگو با خانه ملت ،خصوص ابهامات مطرح شده در رابطه با اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در قوه قضائیه و اینکه آیا قضات هم مشمول این قانون می شوند؟ گفت: قضاتی که اذن رهبری را دارند، مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان نمی‌شوند همچنین بازنشستگانی که مجدداً به کار‌گیری می‌شوند می‌توانند سنوات بازنشستگی‌شان را قبل از بازنشستگی دریافت کنند.

جوانگرایی در انتخاب قضات صحیح نیست

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از جوان‌گرایی در انتخاب قضات افزود: فردی که می‌خواهد در دیوان عالی کشور به عنوان بالاترین مرجع قضایی کشور کار کند نباید جوانی باشد که تازه وارد دستگاه‌ قضا شده است. جوانگرایی در کشور ما یک اصل است اما با حوزه قضا سازگاری ندارد چرا که باید نسبت به جان، مال و ناموس مردم اظهار نظر شود و احتمال خطا در جوان‌ها بیشتر است. به همین دلیل طبق قانون الزام بازنشتگی را از قضات برداشتند.

 جوانگرایی با حوزه قضا سازگاری ندارد چرا که باید نسبت به جان، مال و ناموس مردم اظهار نظر شود و احتمال خطا در جوان‌ها بیشتر است

وی بیان کرد: اگر قضات با تجربه و کاردان  بیرون بروند معلوم نیست دیوان عالی کشور، دادستانی کل کشور، دادسرا‌ها و دادگاه های انتظامی که باید با تجربه کافی بر دستگاه عدلیه نظارت بکنند به چه سر انجامی گرفتار می‌شود، در حال حاضر نیز درصد اشتباه و خطای قضات جوان کم نیست.

نشستن قاضی بر مسند قضاوت نیازمند سختگیری در گزینش  

کمالی پور با اشاره به سخت‌گیری‌ در محاصبه‌های حضوری و گزینشی قضات اظهار کرد: به عقیده من ورود همه افراد به حوزه‌ای که باید با سلامت نفس، دست، چشم کار کند و مصون از هر گونه خطا و اشتباه باشد محل اشکال است، دستگاه قضا وظیفه پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت است به همین دلیل سختگیری های اولیه باعث می‌شود افرادی که توانایی قضاوت دارد به  این عرصه وارد شوند.

عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد:‌ افرادی که به دستگاه قضایی وارد می‌شوند از لحاظ روانشناسی تست می‌شوند، چرا که این افراد نباید تحت تاثیر قرار بگیرند و از روی احساسات و عصبانیت تصمیم بگیرند. به عقیده من فیلتر‌های مصاحبه‌ای و احراز صلاحیت  صحیح و ضروری است اما نباید به حدی سختگیری شود که افراد به هیچ عنوان وارد نشوند.

پایان پیام