پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۴

جزئیات نخستین جلسه بررسی بودجه فرهنگی سال98

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه جراحی شیوه تخصیص اعتبار و دخل‌وخرج بودجه دستگاه‌های فرهنگی ضروری است، گفت: باید به جای دستگاه‌های فرهنگی موازی‌کاری‌های آن‌ها حذف شوند.
کد خبر : ۴۳۴۴۱۵

اصغر مسعودی در گفت‌وگو با  خانه ملت از برگزاری نخستین جلسه کمیسیون فرهنگی به منظور بررسی بودجه سال 98 با حضور مدیران بخش منابع مالی دستگاه‌های فرهنگی مختلف همچون سازمان تبلیغات، حوزه علمیه، جامعه المصطفی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، برخی از ائمه جمعه و معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه طی امروز (دوشنبه 16 مهرماه) خبر داد.

بررسی مباحث کلی پیرامون بودجه دستگاه‌های فرهنگی در سال 98

نماینده مردم نی‌ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این جلسه مباحث کلی پیرامون بودجه دستگاه‌های فرهنگی در سال 98 و نقطه‌نظرات نمایندگان این دستگاه‌ها در این خصوص مطرح و شنیده شد، ادامه داد: در این جلسه میزان اعتباری که به دستگاه‌های مختلف داده می‌شود بیش از دیگر موضوعات مورد بررسی قرار گرفت هرچند هم‌افزایی این دستگاه‌ها از دیگر دغدغه‌های مطروحه در این جلسه به شمار می‌آید.

ضرورت جراحی شیوه تخصیص اعتبار و دخل و خرج بودجه فرهنگی کشور

وی همچنین افزایش بودجه فرهنگی کشور و تخصیص بیشتر آن را به‌عنوان دیگر موضوعات تاکید شده عنوان کرد و افزود: جراحی تخصیص اعتبار و دخل و خرج بودجه فرهنگی در این جلسه توسط کارشناسان ضروری خوانده شد، بدین معنا که شیوه تخصیص اعتبار به ارگان‌های مختلف فرهنگی نیاز به بازبینی دارد چراکه این شیوه کارآمد و کارساز نیست.

پیدا کردن راه‌حلی برای جلوگیری از موازی‌کاری دستگاه‌ها

مسعودی با اشاره به اینکه تعاریف وظایف دستگاه‌های مختلف فرهنگی با یکدیگر تداخل دارند به همین دلیل موازی‌کاری صورت می‌گیرد، اضافه کرد: نظارت بر این دستگاه‌ها موضوع دیگری است باید به آن توجه کرد، ضمن آنکه باید مشکلات این حوزه را به صورت ریشه‌ای حل کرد چراکه هر سال در ایام بودجه‌بندی مشکلات سال و سال‌های قبل مجددا مطرح می‌شود.

عدالت توزیع بودجه در حوزه فرهنگ، براساس معیارهای خاص همچون سرانه و تکیه بر مهندسی فرهنگی ضروری است.

بودجه در حوزه فرهنگ عادلانه توزیع شود

وی با یادآوری اینکه بودجه سال 97حدود 9هزار میلیارد تومان بوده است که مسئولان توضیحاتی در زمینه میزان تخصیص و دخل و خرج آن در 6ماه نخست نیز ارائه کردند، اضافه کرد: عدالت توزیع بودجه در حوزه فرهنگ، براساس معیارهای خاص همچون سرانه و تکیه بر مهندسی فرهنگی ضروری است.

به جای دستگاه‌های فرهنگی موازی‌کاری‌ها حذف شوند

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به دیگر مباحث مطروحه در این جلسه اشاره کرد و گفت: طبق نظر حاضران حذف دستگاه‌های فرهنگی درست نیست و باید کارهای‌موازی را حذف کرد.