در حالی که این روزها دائما قیمت انواع محصولات و کالاهای موجود در بازار گران میشود، عملا برخورد خاصی از سود نهادها و سازمانهای مربوطه برای جلوگیری با این افزایش قیمتها یا گرانفروشی صورت نمیگیرد و گویا تولیدکنندگان و فروشندگان براساس یک مجوز نانوشته، این افزایش قیمتها را اعمال میکنند و هیچ نگرانی هم از پاسخگویی به هیچ مرجع قانونی ندارند.
به گزارش فارس اتفاقا در برخی موارد مثل افزایش قیمت نان سنگک در تهران، افزایش قیمت 20 تا 30 درصدی لوازم خانگی از سوی تولیدکنندگان جدای از قیمت لجام گسیخته این کالاها در بازار شنیده میشود که این افزایش قیمتها براساس مجوز غیر رسمی از سوی مراجع قانونی از جمله سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان داده شده است.
به گزارش فارس، این در حالی است که نان و لبنیات از جمله کالاهایی هستند که قیمتگذاری آنها تابع فرآیند خاصی است و هرگونه افزایش قیمتی در مورد این کالاها باید از طریق کارگروه ساماندهی آرد و نان و ستاد تنظیم بازار انجام شود و روال بدین گونه بوده که هر گونه افزایش قیمت این محصولات بدون مجوز قانونی تخلف محسوب میشده است.
اما با توجه به اتفاقات که در سطح عرضه میافتد، ظاهرا این کالاها از شمول قیمتگذاری خارج شدهاند و اصناف مربوطه و تولیدکنندگان بدون مجوز و یا با مجوز غیر رسمی که ظاهرا از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به آنها داده میشود، اقدام به قیمتگذاری میکنند.
در حالی که قیمت محصولات لبنی روز به روز در حال افزایش است، حسن یونس سینکی معاون توسعه بازرگانی وزارت صنعت روز گذشته اعلام کرد که قیمت لبنیات در حال بررسی و کارشناسی در ستاد تنظیم بازار است و هرگونه افزایش قیمت از سوی صنایع لبنی تخلف محسوب میشود.
بنابراین در اینجا این سوال پیش میآید که وقتی به صراحت یک مقام مسئول در وزارت صنعت اعلام میکند که هر گونه افزایش قیمت در محصولات لبنی بدون مجوز، تخلف است پس نهاد ناظر و رسیدگی کننده به این گران فروشیهای آشکار کیست؟
همچنین به تازگی قیمت نان سنگک بیصر و صدا و بدون صدور هیچ مجوزی در تهران از 800 به 1000 تومان افزایش یافت، این در حالی است که قیمت این کالا پیش از این در کارگروه ساماندهی آرد و نان تعیین و ابلاغ میشد.
یکی از مسئولان حوزه نان در گفتوگو با خبرنگار فارس در مورد افزایش قیمت نان بیان داشت: با توجه به افزایش هزینههای تولید و عدم افزایش قیمت نان طی 4 سال گذشته مشکلات مالی فراوانی برای نانوایان به وجود آمده است.
وی افزود: پس از مدتها تلاش برای اخذ مجوز افزایش قیمت نان بالاخره براساس یک تصمیم جمعی بین اتاق اصناف، اتحادیه نانوایان سنگکی و وزارت صنعت مقرر شد قیمت نان سنگک به طور غیر رسمی و بدون صدور مصوبه از افزایش یابد.
این فعال حوزه نان اظهار داشت: این تصمیم در راستای حل پارهای از مشکلات مالی نانوایان اتخاذ شده است.
این در حالی است که حسن یونس سینکی معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت در این باره گفت: هنوز هیچ مجوزی برای افزایش قیمت نان در تهران صادر نشده و کسانی که نان را به قیمت بالاتر از قیمت مصوب در تهران عرضه کنند، تخلف کردهاند.
وی افزود: فقط مجوز افزایش قیمت نان تا سقف 10 درصد برای استانها صادر شده است.
چندی پیش هم رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اعلام کرد که مجوز افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت لوازم خانگی از سوی سازمان حمایت به تولیدکنندگان لوازم خانگی داده است.
این گزارش میافزاید: البته دادن مجوز غیر رسمی افزایش قیمت به تولیدکنندگان لوازم خانگی در حالی است که قیمت لوازم خانگی در بازار از هیچ قانون و قاعدهای پیروی نمیکند و هیچ نهاد و سازمانی هم تاکنون برای کنترل قیمت این کالاها وارد نشده است.
بنابراین با جمعبندی از وضعیت پیشآمده در قیمت نان، لبنیات و حتی لوازم خانگی این نتیجه حاصل میشود که نهادها، سازمانها و مقاومهای مسئول در حوزه قیمتگذاری کالا و تنظیم بازار شاید به دلیل ناتوانی در کنترل بازار تسلیم شرایط شدهاند و برای اینکه تولیدکنندگان را راضی نگهدارند، مجوز افزایش قیمت به صورت غیر رسمی را به آنها میدهند و از طرفی به مصرفکننده هم اعلام میکنند که هر گونه افزایش قیمت بدون مجوز قانونی و رسمی تخلف است؟!