سکته مغزی دومین علت مرگ در کشور ما بوده و شیوع آن در جوانان ایرانی ۷ برابر همسالان اروپایی آنها است. گذشته از این واقعیت که رژیم غذایی مدیترانه ای از طعمی لذیذ برخوردار بوده، ممکن است برای برخی از افراد مزایای بیشتری نیز به همراه داشته باشد.
به گزارش رکنا پژوهشی که به تازگی توسط دانشمندان انگلیسی صورت گرفته و نتایج حاصل از آن در مجله Stroke به چاپ رسیده است، حاکی از آن بوده که این روش تغذیه خطر وقوع سکته مغزی را در زنان بالای 40 سال به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.درستی این نتایج بدون در نظر گرفتن وضعیت یائسگی یا درمان جایگزین هورمونی به اثبات رسید.
هرچند، مزایای یکسانی برای مردان گزارش نشد.نتایج مذکور پس از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از 23 هزار شرکت کننده در طی دوره ای 17 ساله حاصل شد.
رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از ماهی، میوه، سبزیجات، آجیل و انواع لوبیاها بوده، و از گوشت قرمز و لبنیات کمتری برخوردار است.