جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷

فروش لباس‌های ممنوعه در نمایشگاه زنان و تولید ملی

فروش لباس‌های ممنوعه در نمایشگاه زنان و تولید ملی
شهرداری تهران فضای عظیمی از نمایشگاه بوستان گفتگو را به فروش پوشاکی اختصاص داده که اگرچه تولید داخل است، اما منطبق با فرهنگ غربی دوخته شده است.
کد خبر : ۴۳۰۷۹۰

مدیریت شهری در ماه جاری اقداماتی تعجب برانگیز انجام داده که بیم آن می رود تا در نتیجه این اقدامات، خواسته یا ناخواسته نسخه فرهنگ و پوشش ایرانی، حجاب اسلامی و حتی چادر سیاه یک جا در هم پیچیده شود.

فروش گسترده مانتوهای جلوباز در نمایشگاه شهرداری تهران/ آنچه پشت بنر جنجالی شهرداری می گذرد

فروش لباس‌های ممنوعه در نمایشگاه زنان و تولید ملی

به گزارش باشگاه خبرنگاران پس از آنکه ستاد گردشگری شهرداری تهران هفته گذشته به بهانه احیای زیست شبانه شهری از یک گروه موسیقی زیر زمینی دعوت کرد تا در پارکینگ آبشار تهران موسیقی راک و جاز اجرا کند، حالا این هفته در نمایشگاهی که به منظور حمایت از زنان و تولید ملی برگزار شده، از یک سو با نصب بنری خاص در این نمایشگاه حاشیه سازی کرده است و از سوی دیگر هم بدون انجام تدابیر نظارتی در نمایشگاه سبب شده تا فروشندگان پوشاک نامتعارف از این فضا سوء استفاده کنند و تحت پوشش حمایت از تولید ملی اقدام به عرصه الگوهای مغایر با فرهنگ دینی مردم ایران کنند.

بنر جنجالی شهرداری تهران باعث شد تا در پی مشغول شدن افکار عمومی به آن، فروشندگان پوشاک نامتعارف فرصت را غنیمت بشمارند و در نمایشگاهی که به منظور حمایت از پوشش ایرانی برگزار شده، البسه نامتعارف را به فروش برسانند.

فروش گسترده مانتوهای جلوباز در نمایشگاه شهرداری تهران/ آنچه پشت بنر جنجالی شهرداری می گذرد

متاسفانه شهرداری تهران به دلیل ضعف موجود در حوزه های نظارتی خود از برخورد لازم با این وضعیت بازمانده و زمین بازی را به طور کامل در اختیار تولید کنندگانی گذاشته که به رعایت قانون پایبند نیستند.

در حالیکه شهرداری می توانست با انجام اقدامات نظارتی قبل از برگزاری نمایشگاه، تنها اجازه فروش پوشاکی را بدهد که در راستای فرهنگ اسلامی و ایرانی مردم تهران است.

تعداد غرفه‌هایی که در این نمایشگاه، پوشاک و البسه اسلامی، مانند چادر، مقنعه و ساق می فروشند انگشت شمار است و باید در فضای نمایشگاه وقت زیادی برای یافتن آنها سپری کرد. اما در مقابل غرفه های بسیاری هستند که اگرچه محصولاتشان تولید داخل است، اما رنگ و بویی از فرهنگ داخل نبرده‌اند.

فروش گسترده مانتوهای جلوباز در نمایشگاه شهرداری تهران/ آنچه پشت بنر جنجالی شهرداری می گذرد

در این نمایشگاه یافتن مانتوهای مناسب که بتواند موجب حفظ حجاب اسلامی بانوان شود، کاری سخت است. زیرا بسیاری از مانتوهای موجود در آن با الگوگیری از فرهنگ منحط کشورهای غربی دوخته شده اند.

بسیاری از مانتوهای موجود در این نمایشگاه مانتوهای جلو باز و فاقد دکمه هستند که حتی در کشورهای غربی هم توسط عموم مردم استفاده نمی شود و فقط زنانی خاص، به منظور انجام کارهایی خاص این لباسها را مورد استفاده قرار می دهند.

متاسفانه شهرداری تهران با سپردن مسائل فرهنگی به مدیران و مشاورانی که دغدقه ای برای نشر شعائر دینی ندارند، خود را شریک اقدامات آنها کرده است.

از محمد علی افشانی شهردار تهران که خود از رزمندگان دوران دفاع مقدس است، و بخشی از عمر خود را در مسیر دفاع از نوامیس ایرانی صرف کرده، انتظار نمی رود که اجازه دهد در مجموعه تحت امر او اینچنین بر حجاب ناموس ایرانی چوب حراج بزنند.

سال گذشته ابوالقاسم شیرازی رئیس‌ اتحادیه پوشاک با اعلام ممنوعیت فروش مانتوهای جلوباز گفت: پوشاک این چنینی را از مغازه‌های سطح شهر جمع‌آوری کردیم و در صورتی که جایی مشاهده شود، این پوشاک تولید یا عرضه می‌شود با کمک نیروی انتظامی از فروش آن جلوگیری به عمل می‌آید.

وی درباره مجازات عاملان عرضه و تولید این پوشاک گفت: کالای تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نامتعارف جمع‌آوری و از فعالیت آنها جلوگیری می شود.

فروش گسترده مانتوهای جلوباز در نمایشگاه شهرداری تهران/ آنچه پشت بنر جنجالی شهرداری می گذرد

شیرازی ادامه داد: واردات و تولید این نوع از پوشاک با توجه به اینکه خلاف شئونات ما بوده ممنوع است و با آن برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که مانتویی به عنوان حجاب بانوان مطرح شود ولی تنها از حجاب یک اسم را یدک بکشد و مثلا دکمه نداشته و جلوباز یا بدن‌نما باشد با آن برخورد می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی سابق نیروی انتظامی هم در واکنش به عرضه مانتوهای نامتعارف و جدیت پلیس نسبت به جمع‌آوری این مانتوها اظهار کرد: در تاریخ 22 تیر ماه سال جاری، موضوع ممنوعیت تولید مانتوهای نامتعارف توسط رییس اتحادیه پوشاک شهر تهران، اعضای هیئت مدیره و اماکن تهران بزرگ، مورد بحث، بررسی و تصویب قرار گرفته و ممنوعیت تولید، فروش و نمایش این گونه البسه و به‌ویژه مانتو به کلیه واحدهای صنفی ابلاغ شد.

سخنگوی سابق ناجا افزود: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده مقرر شد یک هفته پس از ابلاغ مصوبه به اتحادیه پوشاک شهر تهران مبنی بر جمع‌آوری البسه نامناسب از جمله مانتوهای نامتعارف، طی 10 روز با کمک بازرسین اتحادیه‌ها، طرح مذکور اجرا شده و در نهایت مغازه و تولیدی متخلفین پلمب شوند.

وی با بیان اینکه معاونت نظارت بر اماکن ناجا پیگیر حکم قضایی برای برخورد با تولیدکنندگان و فروشندگان بوده و هست، گفت: در همین راستا نیز تهیه پیش‌نویس لایحه کشوری بین اماکن ناجا با همکاری اماکن تهران بزرگ از دیگر اقدامات ناجا بود که پس از امضاء و توافق در شهر تهران قابل اجرا شده و به کلیه استانها نیز اطلاع رسانی شد.

منتظرالمهدی گفت: در این طرح که در سراسر استان‌ها اجرا شد، 3627 واحد صنفی متخلف شناسایی، مورد تذکر قرار گرفته و برای آنها اخطاریه صادر شد که متأسفانه از بین واحدهای مذکور 825 واحد به تذکرات توجهی نکرده و پلمب شدند.

سخنگوی سابق نیروی انتظامی در پایان خاطرنشان کرد: پیش از این نیز، پلیس اماکن تهران بزرگ در تاریخ 26 اردیبهشت ماه سال جاری اقدام به بازدید از این اماکن کرده و از 1498 مورد بازدید، 406 فقره دارای مشکلاتی بودند که 206 اخطاریه برای پلمب متخلفان صادر شده بود.

فروش گسترده مانتوهای جلوباز در نمایشگاه شهرداری تهران/ آنچه پشت بنر جنجالی شهرداری می گذرد

نیروی انتظامی اکنون در پاردوکسی قرار گرفته که از یک سو باید حافظ امنیت نمایشگاه شهرداری تهران باشد و از سویی دیگر چون برگزار کننده این نمایشگاه نهادی دولتی است که خود در فرآیندی نامعلوم نوع پوشاک قابل عرصه در این نمایشگاه را تعیین کرده است، نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضایی نمی تواند با فرایند معمولی وظیفه قانونی خود را انجام دهد.

در هر صورت نیروی انتظامی در مقابل این وضعیت مسئول است، و اگرچه متولی این نمایشگاه یک نهاد دولتی و حاکمیتی است که کار را برای برخورد با آن سخت می کند، اما ناممکن نمی کند.

ضرورت برخورد با دانه درشتها تنها مختص به مفاسد اقتصادی نیست و در مفاسد فرهنگی هم باید برخورد با دانه درشتها که عموما سلبریتی ها و دستگاههای دولتی و حاکمیتی هستنتد، با جدیت دنبال شود.

فروش لباس‌های ممنوعه در نمایشگاه زنان و تولید ملی