اخیراً جشنواره تولیدات استانی سیما برگزار شد و برگزیدگان این رویداد مشخص شدند. یکی از بخشهای مهم این جشنواره مربوط به اجراهای تلویزیونی بود.
به گزارش صبح نو آقای «سیدوحید سپهرتاج» متولد ۱۳۶۵ یکی از مجریان جوان صداوسیماست. این مجری جوان که کارشناسی مهندسی مکانیک، کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی است درجشنواره امسال تولیدات مراکز استانهای رسانه ملی بهعنوان مجری برتر انتخاب شد. به مناسبت این اتفاق با او گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
چه شد که به گویندگی و اجرا علاقهمند شدید؟
از سنین خردسالی که قاری قرآن بودم اطرافیان عنوان میکردند وحید صدای خوبی دارد. درسال ۸۲ فرصتی پیش آمد و جایی به روی استیج رفتم و با استقبال همه حضار روبهرو شدم. البته مادرم هم در این حوزه فعال بودهاند که تجربیاتشان بسیار برایم مفید بود. نهایتاً این مسائل باعث شد که برای تست گویندگی اقدام کنم. مدیران تلویزیون، از جمله آقای نجابت که الان مدیرکل صداوسیمای مرکز کیش هستند، از ورودم استقبال کردند.
ازکجا وارد کار رسانه شدید؟
کار را با گویندگی رادیو شروع کردم. نخستینبار در باشگاه خبرنگاران شهرشیراز دوره گویندگی را در محضر آقای امیرهمایون یزدانپور گذراندم؛ ایشان بیش از ۵۰ سال است که از مجریان قدیمی ایران هستند.
ورود رسمیام از این دوره بود و در سال ۸۹ شاگرد مهران دوستی شدم. حدود ۶ ماه در رادیو کنار ایشان بودم. سپس به شیراز برگشتم و گویندگی رادیو را بهطور جدی انجام دادم. تقریباً تمام حوزهها، موضوعات و باکسهای رادیو را تجربه کردم.
شاید مهمترین عاملی که منجر به رشدم شد همین فرصت گویندگی در رادیو بود. درسال ۹۲ برنامه تلویزیونی «درشهر» را در شیراز تولید کردیم. پس از آن برنامه ماه رمضانی «رویش مهر» را درمرکز فارس به روی آنتن بردیم. بعد از رویش مهر وارد برنامه «خوشاشیراز» شدم.
شروع شناخته شدنتان با خوشاشیراز بود؟
بله، همینطور است. خوشاشیراز را بهجزء شبکه فارس، شبکه شما و حتی شبکه تهران هم پخش میکرد. درابتدا برای خوشاشیراز آیتم تولید میکردم، اما این بخشها به اجرای اصلی برنامه منجر شد. از تابستان ۹۵ دوباره به تهران آمدم و با شبکه سلامت وارد همکاری شدم. از آن روز تا الان اجرای برنامه روزانه «همین امروز، همین امشب» شبکه سلامت را برعهده دارم.
کمی از این برنامه بگویید!
همین امروز، همین امشب در حوزه سلامت اجتماعی به روی آنتن میرود. ارتباط زنده دوسویهای با مخاطب برقرار کرده و مشکلات این حوزه را پیگیری میکنیم. با استانهای مختلف ارتباط زنده برقرار میکنیم.
با نهادهای مرتبط در ارتباط هستیم و در کل موضوعات درگیر جامعه در حوزه سلامت را دنبال میکنیم. درکنارش افراد موفق حوزه پزشکی، ورزشی و... را هم به برنامه دعوت میکنیم.
درکنار این برنامه چه فعالیتهایی انجام دادید؟
درسال ۹۶ برنامه «گپ» را در مرکزشیراز استارت زدیم که همزمان از شبکه شما پخش میشد.
این برنامه به صورت هفتگی و با موضوع جوانان درقالب یک مجله تصویری بود. من مجری اصلی بودم، اما بیش از ۶ آیتم متنوع دیگر هم داشت.
خانم و آقایی آن آیتمها را اجرا میکردند و خروجیاش هم جذاب بود. کارگردانش سیداحمد حجازی بود که فرد بسیار خلاقی است. تهیهکننده برنامه هم آقای محسن خلیفه بود.
پس از «گپ» چه کردید؟
گپ را ادامه دادیم که بهدلیل خوشساخت بودنش مورد استقبال مردم قرار گرفت. دغدغههای جوانان را با موضوعات مختلف مطرح میکردیم. درکنارش برنامه سال تحویل و ویژهبرنامه ماه مبارک این شبکه را نیز اجرا کردم.
امسال در جشنواره تولیدات مراکز استانهای سیما برگزیده شدید!
بله، دراین جشنواره بهعنوان بهترین مجری مرد انتخاب شدم. من برای اجرای برنامه گپ از مرکز فارس این جایزه را بردم. ضمناً برنامه هم بهعنوان بهترین برنامه ترکیبی انتخاب شد.
برای آینده چه برنامههایی دارید؟
مهمترین هدفم در رسانه این است که به علایقم در برنامهسازی بپردازم. ورود به هر حوزهای باید با توجه به اجتماع باشد. خیلی دنبال این هستم که به دغدغههای اجتماعیام ورود کنم. طبیعتاً بهدلیل جوان بودنم، همواره فضایی بانشاط را میپسندم. امیدوارم فرصت این را داشته باشم که به سمت موضوعات چالشی بروم؛ مثلاً برای ورود به موضوع ازدواج باید به ریزترین مسائل توجه کرد، البته مرزی خواهد داشت که آن هنجارهای جامعه است. برنامه تلویزیونی باید جذابیتهای خاص خودش را داشته باشد و ما نباید از رسانههای روز دنیا عقب بیفتیم. مشتاقم به سمت برنامههایی برویم که منجر به جریانسازی بشود. به نظرم این چیزی است که الان تلویزیون آن را گم کرده است و بعضاً با حضور سلبریتیها موفق است. درحالی که باید باخود موضوع موفق شود. زمانی «جیوگی» به این سمت حرکت کرد که آن هم مقطعی بود.
نظرتان درباره اجرای تلویزیونی سلبریتیها چیست؟
من درحد و اندازهای نیستم که بخواهم اظهار نظرخاصی بکنم، اما به اندازه درک خودم چند جملهای دراین زمینه میگویم. شخصاً با آمدن برخی از سلبریتیها در جایگاه اجرا مشکلی ندارم، اما مهمترین دغدغهام این است که آیا آن شخص سواد اجرا را دارد؟ لحن اجرا را میشناسد؟ آیا آن سلبریتی میتواند مخاطب را برای پیگیری موضوع برنامه ترغیب کند؛ یا صرفاً جذابیت خودش دربرنامه مطرح است؟ به نظرم بهجای آنکه سلبریتی ابزاری برای جذب مخاطب باشد، برای موفقیت باید اهداف اصلی برنامه را دنبال کنیم. رسانه ملی بهعنوان یک رسانه دارای جهانبینی خاص، به اهداف کلانش نزدیک شده است؟
حضور فلان سلبریتی چه چیزی را به جامعه اضافه میکند؟ آیا با برنامه «وقتشه» در شبکه نسیم توانستیم جریانسازی کنیم؟ درفضای رسانهها بعضاً مطرح میشود که فلان مجری بیسواد است یا عمق کلام خوبی ندارد! آیا سلبریتیهایی که اجرا میکنند کاملاً با سواد و عمیق هستند؟ اصولاً کسی که در طول هفته حتی یک دقیقه تلویزیون نگاه نمیکند چرا باید مجری شود؟!
آیا مجریهای حرفهای الان موفق هستند؟
اگر برنامهای با محتوای خوب ساخته شود، همچنان تلویزیون مخاطبش را خواهد داشت. نمونهاش بازگشت هوشمندانه رضارشیدپور به تلویزیون بود. «حالا خورشید» به برنامهای تبدیل شد که مرجع اجتماعی خیلیها شده است. دغدغههای بسیاری از مردم دراین برنامه مطرح میشود. برای مثال بیماری اسامای توسط برخی از مسوولان بایکوت شده، اما رضارشیدپور به این موضوع ورود کرده است. این اتفاق خیلی مثبت است.
مشکل اصلی امروز تلویزیون چه چیزی است؟
بزرگترین مشکل برنامهسازی ما این است که به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، تولید و پیشتولید خوبی انجام نمیشود. این یکی از چالشهای اصلی امروز ماست. کمتر برنامهای یافت میشود که پشتش یک سال پژوهش باشد. همین منجر به تولید برنامههایی بدون عمق و سطحی میشود. اگر بخشی از مردم اعتمادشان به تلویزیون کم شده بهدلیل دغدغههای معیشتی مردم و البته مشکلات مالی رسانه ملی است. اگر رسانهای نبودیم که محتاج اسپانسر باشیم آن وقت صلابت تلویزیون مشخص میشد. آن وقت به طور کامل مطالبهگر حقوق حقه مردم بودیم.