جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۸
به بهانه پایان پخش سریال نقطه چین

طعنه سنگین مهران مدیری به اصلاح طلبان

طعنه سنگین مهران مدیری به اصلاح طلبان
مهران مدیری در زمان پخش «دورهمی» در مظان بود که دارد علیه دولت حسن روحانی عمل می کند. دولت روحانی به نوعی اصلاح طلب محسوب می شود و حمایت رسانه های این جناح را به خود می بیند. این رسانه ها بعد از هر استندآپ بودار مدیری علیه او واکنش نشان می دادند
کد خبر : ۴۳۰۰۹۲

«نقطه چین» 15 سال فرصت بازپخش پیدا نکرد. دلیل این اتفاق حضور پررنگ حامی برنامه در دکور بود. بالاخره چندی پیش به کمک ابزارهای تکنولوژی لوگوهای اسپانسر حذف و سریال روی آنتن شبکه آی فیلم رفت. به بهانه پایان پخش سریال چند نکته درباره آن را مرور می کنیم.

طعنه های سیاسی سریال

مهران مدیری تا پیش از «نقطه چین» نقدهایش اجتماعی بود اما در این سریال به طور صریح وارد مسائل روز شد. یكی از مشهورترین آن، طعنه به نمایندگان مجلس است. ماجرا را به نقل از گزارشی که در آرشیو خبرگزاری مهر موجود است، بازخوانی می کنیم:

«ی ماه سال ۸۲ و همزمان با ردصلاحیت برخی از نمایندگان مجلس ششم، چهره های ردصلاحیت شده با تحصن در مجلس عملیات روانی علیه شورای نگهبان و دیگر نهادهای قانونی را آغاز کردند.در جریان این تحصن برخی از متحصنین با انتشار بیانیه ای اعلام کردند: « از روز شنبه ۲۷ دی ماه وارد مرحله‏ جدیدی خواهد شد و نمایندگان علاوه بر تحصن، لب بر طعام خواهند بست و به روزه می‏ نشینند.» اما این روزه سیاسی دوام زیادی نیاورد تا اینکه برخی روزنامه های اصلاح طلب نیز در آن ایام با انتشار میز غذای محسن میردامادی و دیگر متحصنین نسبت به آن انتقاد کرده و تیتر «آغاز روزه سیاسی متحصنین» را در کنار تصویر زیر منتشر کردند.

تناقض حرف و عمل نمایندگان موجب شد تا آن شب ها مهران مدیری در سریال نقطه چین به این ماجرا واکنش نشان داده و با آن شوخی کند. قصه از این قرار بود که کاسبی تصمیم می گیرد جزو هیات مدیره صنف خودش باشد اما بعد از ثبت نام صلاحیتش از طرف اتحادیه رد می شود و این فرد به همراه دوستانش تحصن می کند. آنها جلوی چشم خبرنگاران به خودشان سرم وصل می کنند اما وقتی کسی نیست یواشکی غذا می خورند.»

علاوه بر این روزنامه هفت صبح به چند اشاره سیاسی دیگر «نقطه چین» پرداخته و نوشته:« در قسمتی دیگر نیز ماجرای رئیس وقت حوزه هنری و تولید سیگار اختصاص داشت كه این ماجرا جزو اتفاقات پر سر و صدای سال بود. یك اپیزود دیگر «نقطه چین» به مخملباف اختصاص داشت و شوخی تند و نیز با جشنواره های خارجی.»

مدیری علیه اصلاح طلبان؟

مهران مدیری در زمان پخش «دورهمی» در مظان بود که دارد علیه دولت حسن روحانی عمل می کند. دولت روحانی به نوعی اصلاح طلب محسوب می شود و حمایت رسانه های این جناح را به خود می بیند. این رسانه ها بعد از هر استندآپ بودار مدیری علیه او واکنش نشان می دادند. بازپخش «نقطه چین» این نکته را یادآور می شود که مدیری در سال های دورتر هم با اصلاح طلبان زاویه داشته. البته سایت افکار نیوز،انتقادهای مدیری را منحصر به اصلاح طلبان نمی داند و با واکاوی آثار او نتیجه می گیرد، سریال «مرد هزار چهره» اشاره به محمود احمدی نژاد دارد و «قهوه تلخ» جریان انحرافی .  

 مهران مدیری در زمان پخش «دورهمی» در مظان بود که دارد علیه دولت حسن روحانی عمل می کند. دولت روحانی به نوعی اصلاح طلب محسوب می شود و حمایت رسانه های این جناح را به خود می بیند. این رسانه ها بعد از هر استندآپ بودار مدیری علیه او واکنش نشان می دادند

مدیری اما اصرار دارد که آدمی سیاسی نیست؛ کما این که بارها در «دورهمی» از نیتش گفته و در جاهای مختلف بر این نکته تاکید داشته است:« من همچنان می‌گویم اگر کسی مسئولیتی می‌گیرد و توانایی‌اش را ندارد برود بنشیند خانه‌اش. من نه سیاسی‌ام نه علاقه‌ای به این موضوع دارم».

جایگاه فنی نقطه چین

فارغ از سویه سیاسی «نقطه چین» ، این سریال حاوی نکات دیگری هم هست. سریالی که البته مدیری چندی پیش در «خندوانه» اعلام کرد دوستش ندارد. روزنامه هفت صبح درباره کیفیت «نقطه چین» می نویسید: این سیال‌ جزو یكی از فقیرترین ساخته های مدیری از نظر پروداكشن است. سریال فاقد لوكیشن های متعدد است و همه قصه در چند نقطه روایت می شود. مدیری برای پوشاندن این ضعف، غالبا از نماهای بسته استفاده كرده تا مشخص نشود لوكشین خانه و اداره بیش از حد باسمه ای است. حتی در نماهایی مثل زندان،‌ فقط فضا تاریك شده! یا ماهیگری در حوض خانه انجام می شود. خانه شخصیت ها هم فقط شامل یك مبل است و ...

مهران مدیری اما این قدر هوشمند بوده كه حتی این ضعف سریال شوخی كند و با رفتارهای گل درشت بفهماند خودش می داند اوضاع از چه قرار است. نتیجه ای كه بدست آمد اما در تراز كارهای مدیری نیست و حتما یكی از دلایل ناكامی اش را می توان در پروداكشن ضعیف آن جستجود كرد.

سایه پاورچین

موفقیت چشمگیر «پاورچین»‌انتظارها از مهران مدیری را بالا برده بود. او وقتی سراغ «نقطه چین» رفت می خواست سریالی متفاوت با قبلی (از حیث روایت داستان) بسازد اما همان ابتدا متوجه شد مسیر پیش رو اشتباه است. بنابراین قصه را تغییر داد و بازیگران جدیدی به سریال افزود. وضع بهتر شد اما هرگز به موفقیت «پاورچین» نزدیك هم نشد. مهران مدیری موقعیت های موفق «پاورچین» را در «نقطه چین» هم تكرار كرد؛‌در سریال قبلی شاهد زوج او و جواد رضویان بودیم و در این یكی با رضا شفیعی جم یك زوج شكل داد.

اتفاقا همین هم برگ برنده و تنها نقطه قوت «نقطه چین» بود. علاوه بر این، موقعیت اداره به شكل دیگری این جا بازسازی شد اما شوخی ها و اتفاقات چندین گام عقب تر بود. دوئل زن و شوهری در «پاورچین»‌ نقطه اتكا بود و در «نقطه چین» نیز مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه اما مطلوب نبود؛‌چرا؟ به دلیل نبود پیمان قاسمخانی و عدم برخورداری سریال از یك فیلمنامه جذاب. وانگهی سریال به روز پخش رسیده بود و گروه تولید خسته بودند. این هم دلیل دیگری كه می توان پی برد چرا مدیری «نقطه چین» را دوست ندارد.