به گزارش صراط به نقل از مهر، این روزها زائران و مجاوران پایتخت معنوی ایران هنگام تماس با ۱۱۸ به جای دریافت پاسخ سریع و درست ناچار به شنیدن حداقل ۵۰ ثانیه اطلاعاتی هستند که نرم افزار این مجموعه به افراد تحمیل می کند.
این اتفاق که احتمالا منبع درآمد تازه ای برای مخابرات محسوب می شود، در سال ۹۰ به عنوان یک رخداد و پدیده تازه برای همه ساکنان این کلانشهر آشناست و اعتراض و انتقاد و گلایه آنان نیز درمان کار نبوده است.
اقدام ۱۱۸ مشهد حرفه ای نیست
رضا رحیمی کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این مطلب که در هر نظام اجتماعی وظایف سازمان ها و ارگان ها تعریف شده و مسئولان بر اساس این تعریف اقدام به ارائه خدمات می کنند، می گوید: مجموعه هایی مثل ۱۱۰، آتش نشانی و ۱۱۸ و یا اورژانس بر اساس حقوق انسانی مخاطبان باید سهل الوصول ترین شرایط را برای ارتباط انتخاب کنند.
وی می افزاید: ممکن است تاخیر در اطلاع رسانی در یک مورد خاص منجر به بروز فاجعه شود، این مسئله در عرصه دسترسی به ۱۱۸ نیز تبعات خاص خودش را دارد.
رحیمی یادآورمی شود: شما خانواده ای را در نظر بگیرید که تلفن پزشک خود را در دسترس ندارد و قصد کمک فوری دارد، اگر او مجبور شود، اگهی های ۱۱۸ را در اوج دسترسی تحمل کند و بعد با تاخیر شماره را دریافت و سپس برای کار دیگری دوباره همین قصه تکرار شود چقدر به نارضایتی دامن زده می شود.
ارزش وقت را نمی دانیم
حمید رضاپور معلم، با انتقاد از رویه ۱۱۸ مشهد یادآور می شود: شواهد حاکی از آن است که مدیران مخابرات مشهد برای وقت شهروندان ارزشی قائل نیستند، اینکه شما مجبور به دریافت اطلاعات شوی با هیچ مقررات و فرهنگی منطبق نیست.
وی بیان می کند: در عرصه گسترده رسانه ها، دهها نوع ابزار اطلاع رسانی وجود دارد، مخابرات هم برای افزایش درآمد راه های متعددی را می تواند بررسی کند، پس دلیلی ندارد این مرکز را به کانون پخش آگهی تبدیل کنند.
به گفته رضا پور، کاهش رضایتمندی ارباب رجوع از مخابرات در این نوع ارتباطات نمود عینی دارد، قطعا پرت وقت مردم آنها را نسبت به این سازمان خدماتی دلسرد می کند.
این اقدام ضد تبلیغ بوده و نتیجه عکس می دهد
مرضیه کاظم پور خانه دار هم معتقد است تبلیغات که در اوج نیاز به مقوله دیگری به شما ارائه شود بطور حتم اثر منفی دارد.
وی می افزاید: موسساتی که امسال وقت ۱۱۸ را بخود اختصاص داده اند جز اقبال منفی دستاوردی نخواهند داشت.
کاظم زاده می گوید: اگر فردی قصد دریافت وام داشته باشد، باز هم در زمان اضطرار نمی تواند روی پیام ۱۱۸ تمرکز کند، روشن است که در این عرصه هم پیام دهنده نصیبی نخواهد برد.
ضرورت چاره اندیشی
شهروندان در تماس با خبرگزاری مهر ضمن گلایه از هدر رفت اوقات حیاتی خود، از مسئولان استان و بویژه مدیران مخابرات خواستار چاره اندیشی در این خصوص هستند.
شهروندان روش تبلیغ در ۱۱۸ را مطلوب نمی دانند و عقیده دارند باید محل هایی که سرعت در خدمات ارزش حیاتی دارد، مورد هجوم آگهی های مختلف قرار نگیرد.
به نظر می رسد، با توجه به آثار منفی این اقدامات بر روی شهروندان چاره اندیشی در این زمنیه ضروری و غیر قابل تعویق است.
بابا کلافه شدیم شماره ای که میخواستیم یادمون میره