محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران اظهار کرد: حدود ۵۰ سال است که محصولات تراریخته در زمینهای کشاورزی کشت و تولید میشود و سطح کشت این نوع تولیدات از ۴۰ سال پیش رو به افزایش بوده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران وی ادامه داد: در این بین در کنار آمریکا به عنوان بزرگترین تولید کننده محصولات تراریخته جهان، نام کشورهایی مانند چین و هند مطرح قرار گرفته است، کشورهای اروپایی اما به دلیل ضرر و زیانهای مختلف اینگونه تولیدات مخالف کشت محصولات تراریخته هستند.
عزیزی اضافه کرد: موافقان و مخالفان تولید محصولات تراریخته دلایل و مستنداتی محکم مبنی بر مفید بودن و یا ضرر داشتن این نوع تولیدات ندارند و صرفا بر اساس یکسری پژوهش و تحقیقات علمی صحبتهایی در این زمینه کردهاند.
ارتباطی بین محصولات تراریخته با بروز بیماری های مختلف پیدا نشده است
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران عنوان کرد: مردم دنیا محصولات تراریخته را به مدت طولانی مصرف میکنند و هنوز ارتباط مستقیمی بین بیماریهای مختلف مانند عقیم شدن با مصرف محصولات تراریخته به دست نیامده است.
وی تاکید کرد: در کشورهای آسیایی برچسب تراریخته بر روی این محصولات زده نمیشود، ولی در کشورهای اروپایی و آمریکا لزوما برچسب محصولات تراریخته بودن الزامی است.
عزیزی اظهار کرد: تولیدات محصول تراریخته از راندمان بالایی برخوردار است به طوری که ۵ برابر بذرهای معمولی مواد غذایی تولید میکند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: مردم ایران حدود ۳۰ سال است که این نوع محصولات را مصرف کرده و بیماری زا بودن محصولات تراریخته بر دانشمندان ثابت نشده است.
وی ادامه داد: بیماریزا بودن محصولات تراریخته صرفا یک نظر کارشناسی بوده و بر اساس تحقیقات علمی این مسئله ثابت نشده است.
عزیزی یادآور شد: قیمت این نوع تولیدات در همه جای دنیا ارزانتر از مواد غذایی معمولی است و این تولیدات در سطح وسیعی کشت میشود.