پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۳

نماینده ای داشتیم که بارها استیضاحی را امضا کرده و آن را پس گرفته است

در راهروهای مجلس که قدم می گذاری، کمتر روزی است که صحبت از یک طرح یا استیضاح جدید نشود، و با کمی دقت می توان افرادی را دید که یک یا چند برگ کاغذ در دست گرفته و به هر نماینده ای که می رسند، برگه ها را به آنها نشان می دهند و اغلب پس از یک مکالمه کوتاه، یک امضا به زیربرگه های خود می افزایند.
کد خبر : ۴۲۸۳۸۸

در روزهای گذشته و زمانی که طرح استیضاح مسعود کرباسیانوزیر اقتصاد و داریی مطرح شد، 70 امضاپای آن زرح بود اما تعداد امضا ها در فاصله یک هفته چنان ریزش کرد که برخی از نمایندگان صحبت از عدم اعلام وصول این استیضاح و به نتیجه نرسیدن آن می کردند.

به گزارش تابناک به طوری که علی اصغر یوسف‌نژاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای‌اسلامی با اشاره به این موضوع در روز اعلام وصول گفته بود: این طرح ابتدا با 70 امضا تقدیم هیئت‌رئیسه پارلمان شده بود، اما هم اکنون طرح استیضاح وزیر اقتصاد 20 امضاء دارد، اگر این طرح از حد نصاب قانونی یعنی 10 امضاء پایین‌تر نیاید امروز در جلسه علنی پارلمان اعلام وصول می‌شود.

برای بررسی این رفتار نمایندگان به سراغ برخی از آنها رفتیم و در باره چرایی آن سوال کردیم، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از جمله نمایندگانی است که به این رفتارها اعتراض داشته و بر این باور است، باید سامانه ای باشد که رفتار نماینده ها را به مردم اعلام کند، و مردم بدانند که نماینده آنها موافق و یا مخالف کدام طرح است.

این نماینده مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: به نظر من، پس گرفتن امضا در مجلس شورای اسلامی، کار بسیار ناپسندی است؛ بنابراین، باید این مسائل شفاف به مردم اعلام شود و مردم هم بدانند، با چه نماینده ای سر و کار دارند؛ البته یک نقص آیین نامه هم وجود دارد که باید این نقص ها هم به زودی رفع شود.

این نماینده مجلس گفت: دیده شده که نمایندگان مجلس، استیضاح یا سؤالی را امضا می کنند و بعد امضای خود را پس می گیرند و دوباره امضا می کنند و بعد از آن، بار دیگر امضا را پس می گیرند. این موارد باید به مردم اطلاع رسانی شود و مردم این چیز ها را بدانند که البته و متأسفانه ما ساماندهی عملکردی نمایندگان را در این زمینه نداریم. حال آنکه باید سامانه ای ایجاد شود که نشان دهد یک نماینده، موافق و یا مخالف کدام طرح است، به چه چیزی رأی داده و یا چرا رأی نداده. اینها باید به آگاهی عموم برسد و مردم بدانند، ولی هم اکنون کسی از این وضعیت خبر ندارد و به نظر من، اگر این اتفاق رخ دهد، عملکرد بسیار مثبتی در مجلس خواهیم دید، چون اگر این سامانه درست شود، این گونه نیست که هر دقیقه یک نماینده امضا کند و بعد پس بگیرد. به نظر من، این کار که یک نماینده امضا کند و دوباره آن را پس بگیرد، در شأن یک نماینده نیست.

وی در ادامه این سخن یادآور شد: البته این گونه هم نیست که همه پس گرفتن ها پشت پرده داشته باشد، بلکه گاهی نماینده ای در یک حوزه ای مشکلی دارد و استیضاح را امضا کرده، اما بعد از مدتی آن مشکل در آن حوزه رفع شده است. در نتیجه نماینده رفته و امضای خود را پس گرفته است، در واقع گاهی بحث ها مربوط به بخشی از عملکردهایی بوده که پس از رفع آن، نماینده دیگر نیاز به استیضاح ندیده است.

وی افزود: در هر حال بعد از پس گرفتن دوباره امضا کردن استیضاح به نظر من ایراد دارد و نماینده نباید هر دقیقه نظر خود را تغییر دهد این باعث از بین رفتن اعتماد مردم به مجلس و ایجاد شبهه در بین مردم می شود.

قاسم میرزایی نکو، دیگر نماینده مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع گفت: به نظر من نماینده یا باید یک طرح را امضا نکند و یا اگر کرد، پای امضای خود بایستد. البته اینکه سریع از امضای خود برمی گردند، شاید به شرایط کشور بازمی گردد و شاید برخی نمایندگان فکر می کنند الان رئیس جمهور قرار است به مجلس بیاید و به پرسش های آنان پاسخ دهد و اگر قرار است سؤالی از وزیر شود، رئیس جمهور به آن پاسخ دهد و به همین دلیل، شاید برخی احساس کرده اند که شاید دیگر نیاز به استیضاح یا سؤال نباشد.

این نماینده در پاسخ به این که استیضاح های مجلس به دلیل فشار برای تغییر کابینه بوده و با پس گرفتن امضاها این موضوع به نتیجه نمی رسد نیز خاطرنشان کرد: به نظر من، تغییر اعضا تنها می تواند 15 درصد در کل قضیه تأثیر بگذارد و اصل قضیه به یکسری مسائل دیگر مربوط است که بیشتر ساختاری هستند.

وی در ادامه گفت: این مسأله ساختاری هم با رفت و آمد وزیر و سؤال از رئیس جمهور و مسائلی از این دست حل نمی شود، باید خیلی از ساختارها تغییر پیدا کند و نهادهای موازی که با دولت کار می کنند و باعث شده اند، دولت کند شود، رفع و رجوع شود، در غیر این صورت مشکلات حل نمی شود.