پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۰

چرا «تل‌آویو» از ترور رهبران حماس در نوار غزه عقب نشست؟

چرا «تل‌آویو» از ترور رهبران حماس در نوار غزه عقب نشست؟
با وجود اعلام آمادگی دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی برای از سرگیری سیاست ترور رهبران مقاومت در نوارغزه، اما تل‌آویو از توانمندی‌های جدید جنبش حماس در گرفتن انتقام از صهیونیست‌ها می‌هراسد.
کد خبر : ۴۲۸۰۴۴

در حالی که در رسانه‌های رژیم صهیونیستی و حتی اظهارات مقامات بلندپایه این رژیم، تهدید رهبران جنبش حماس به ترور به یک امر عادی تبدیل شده و حتی اخیرا ارتش و دستگاه امنیتی اسرائیل برای اجرای این ترور‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند، اما به اعتقاد برخی کارشناسان این تهدید‌ها در حد بلوف است و تل‌آویو نگران واکنش قدرتمند نیرو‌های مقاومت فلسطین است.

به گزارش فارس پایگاه خبری «المانیتور» در گزارشی با اشاره به این مسئله نوشت که اسرائیل برای ترور شماری از رهبران جنبش حماس در واکنش به تنش‌های جاری در مرز‌های جنوبی‌اش، برنامه‌ریزی می‌کرد.

خبرگزاری فلسطینی «سما» با بازنشر این گزارش نوشت: «سال ۲۰۱۲ نیز شاهد طرح مشابهی از سوی اسرائیل بودیم که بر اساس آن، جنگنده‌های صهیونیست "احمد الجعبری" معاون فرمانده کل گردان‌های عزالدین القسام را ترور کردند که در پی آن، حماس نیز انتقام سختی گرفت و تل‌آویو را برای نخستین بار از سال ۱۹۹۱، هدف موشک قرار داد، در حالی که تا پیش از آن تنها شهرک‌های صهیونیست‌نشین عسقلان (اشکلون) و اشدود را هدف قرار می‌داد.»

در ادامه این گزارش آمده است: «حماس با این اقدام، پیام آشکاری به سران اسرائیل داد و اعلام کرد که هرگونه اقدام علیه رهبرانش موجب تشدید پاسخ‌های نظامی این جنبش و جامع‌تر شدن آن می‌شود. اکنون نیز دیگر، واکنش‌های حماس در حد سال ۲۰۱۲ باقی نمانده است.»

پیش از سال ۲۰۰۵ نیز رژیم صهیونیستی شماری از رهبران مقاومت فلسطین از جمله «صلاح شحادة» از فرماندهان گردان‌های عزالدین قسام و شیخ «احمد یاسین» رهبر معنوی جنبش حماس را ترور کرده بود، اما واکنش حماس، مانند سال ۲۰۱۲ نبود. به نوشته سما، امروز نیز که توانمندی حماس بسیار بیشتر شده است و به خوبی می‌تواند به این اقدامات اسرائیل پاسخ دهد.

بر اساس این گزارش، جنبش حماس یک سازمان هرمی است و هرچه قدر که اسرائیل رهبران آن را ترور کند، همزمان برای این رهبران جایگزین انتخاب می‌شود بدون اینکه هیچ تغییری در ماهیت این جنبش یا ایدئولوژی آن در مقابله با اشغالگران ایجاد شود؛ لذا در چنین شرایطی، بازگشت مجدد به طرح ترور رهبران مقاومت در نوار غزه، سودی برای اسرائیل نخواهد داشت.

این در حالی است که روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» پیش از این نوشته بود که تل‌آویو قصد دارد به سیاست ترور‌های رهبران مقاومت بازگردد، بدون اینکه بخواهد عملیات نظامی گسترده‌ای را علیه نوار غزه، آغاز کند.

این روزنامه ادعا کرده بود: پس از این که ارتش و دستگاه اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) اعلام کردند که ترجیح می‌دهند سیاست ترور رهبران جنبش حماس را از سر بگیرند تا این که دست به عملیات نظامی گسترده در نوار غزه بزنند، آمادگی‌ها برای انجام این عملیات آغاز شد. رژیم صهیونیستی بیم آن را دارد که این عملیات شامل حمله زمینی شود، اما طبق گزارش‌های اسرائیلی، این رژیم از این که بازگشت به سیاست ترور با واکنش خشونت‌بار جنبش حماس روبه‌رو و منجر به جنگ شود نیز می‌هراسد.