جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۰

بازآماد «سوخو-24 فیتر» موهبتی برای ایران است

اندیشکده آمریکایی با اشاره به موفقیت‌های ایران در باز آماد یک جنگنده و ساخت موشک‌های «فاتح مبین» نوشت: دانشمندان ایرانی در حال کار روی فناوری‌‌های جدیدی هستند که می‌تواند تمام موجودیت موشکی این کشور را ارتقاء دهد.
کد خبر : ۴۲۸۰۰۸

اندیشکده «واشنگتن» در تازه ترین گزارش از برگزاری رزمایش دریایی ایران در خلیج فارس  و باز آماد جنگنده‌های «سوخو-22 فیتر» نوشت: در این رزمایش، ایران موشک «فاتح مبین» که از نوع بالستیک هدایت شونده و نوع  توسعه یافته موشک مدل «فاتح -110» است را آزمایش کرد. ایران اعلام کرده که موشک فاتح مبین می‌تواند با کمک خاصیت پنهانکاری و مانور پذیری به اهداف دریایی و زمینی در روز و شب حمله کند.

  به گزارش فارس، این اندیشکده با اشاره به سخنان امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع ایران در مورد این‌که می توان فناوری هدایت شونده موشک فاتح مبین را در موشک‌های  «ذوالفقار» منطبق کرد، نوشت: موشک ذوالفقار که تابستان گذشته علیه اهداف داعش در شرق سوریه استفاده شد در زمینه اصابت دقیق با مشکلاتی مواجه بود اما با اضافه کردن قطعات موشک فاتح مبین اثر بخشی این موشک افزایش می‌یابد.

فیترهای ایران تا ریاض پرواز  کرده و تمامی استعداد دریایی آمریکا در منطقه را در برد خود دارند.

 

این اندیشکده سپس به باز آماد هواپیماهای سوخو 22 فیتر و استفاده آن توسط نیروی هوایی سپاه پاسداران اشاره کرد و نوشت: مجله «کامبت ایرکرافت» در آذر ماه گذشته اشاره کرده بود که بین 16 تا 22 فروند از این هواپیمای ایران در چند سال بعد عملیاتی می‌شوند.

بر این اساس، با وجودی که سوخو -22 قدیمی است،  اما این جنگنده نیز برای ایرانی که در کسب هواپیماهای جدید ناتوان است خود «نعمتی» است. این جنگنده‌ها در پایگاه هوایی «سید الشهدا» در شیراز مستقرند و قادرند در بوشهر، بندر عباس ، جاسک و کنارک در مواقع لازم مستقر شود.

این جنگنده می‌تواند با حمل بمب 2000 کیلوگرمی و تا مسافت 600 تا 700 کیلومتری  در ماموریت‌های ارتفاع پایین به اهداف سطحی  حمله کند. فیتر‌های مسلح، با پرواز خارج از فضای پایگاه اصلی خود قادرند به ریاض نیز برسند، مسافتی که تمامی مناطق گشتزنی و پایگاه‌های نیروی دریایی آمریکا را در خلیج فارس شامل می‌شود.

برای یک جنگنده حمل سلاح تا عبور از سامانه‌های رهگیر مهمتر است.

 

  در ادامه این گزارش آمده است : شاید جنگنده‌های سوخو فیتر قادر نباشند از سامانه‌های پیشرفته‌تر دفاع هوایی ، پرنده‌های رهگیر و هواپیماهای هشدار سریع آمریکا و دیگر کشورها بگریزند، اما با این وجود در یک رزم  پیشرفته، حمل سلاح برای یک جنگنده موردی مهمتر است و بنابراین فیتر را می‌توان  به موشک‌های کروز تجهیز و از آن استفاده کرد.


سوخو فیتر

 این اندیشکده  در ادامه با اشاره به سخنان مقام‌های ایران درباره توسعه موشک‌های کروز هوا پایه با برد نزدیک به 1500 کیلومتر برای استفاده  آینده در جنگنده‌های فیتر نوشت، در صورت تحقق این امر، جنگنده‌های ایرانی می‌توانند از پایگاه هوایی بندر عباس اهداف دور دست در سینا، باب المندب و حتی دیگر نقاط را زیر حملات دقیق خود قرار دهند. البته در برهه کنونی هیچ کدام از موشک‌های کروز هوا پایه  ایران برد 1500 کیلومتر ندارند، هرچند که وزارت دفاع ایران در سال 2015 اعلام کرده که در حال راه اندازی خط تولید موشک سومار» نسخه  روسی «کا اچ 55» است. این سامانه به طور بالقوه به اهداف بیش از 2500 کیلومتر حمله می‌کند اما برای حمل در جنگنده‌های سوخو فیتر بسیار بزرگ است.

ساخت فراوان  موشک‌های بالستیک دقیق و هدایت شونده فاتح مبین که قادر است از زمین و دریا به اهداف حمله کند باعث نگرانی است.

 

اینک این جنگنده‌های ایرانی می توانند با موشک ضد کشتی «قادر» تطبیق یابند که برد آن ها بین 200 تا 250 کیلومتر  است. این موشک ضد کشتی در جنگنده‌های «فانتوم ایی» مستقر در پایگاه هوایی بندر عباس نصب شده است.

 اندیشکده واشنگتن  در خاتمه نوشت: فیترهای جدید ایران تا رسیدن موشک‌های کروز هوا پایه برد بلند تغییر دهنده وضعیت نخواهند بود اما در این برهه، ساخت فراوان بالقوه موشک‌های بالستیک دقیق و هدایت شونده چون فاتح مبین که قادر است از زمین و دریا به اهداف حمله کند باعث نگرانی بیشتری تا سوخو فیترهای جدید ایران است.  همچنین، اعلام جدیدترین دستاورد نظامی ایران نشان می‌دهد که این کشور می‌تواند در این برهه نیز برنامه موشکی پیشرفته خود را پیش ببرد. اینک دانشمندان ایرانی در حال کار بر فناوری‌‌های جدیدی هستند که می‌تواند با آن‌ها تمام موجودیت موشکی این کشور را ارتقاء دهد و در هرگونه مذاکره آینده احتمالی با این کشور این نکات باید  در نظر گرفته شود.