پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳

تشخیص آنتی‌بیوتیک تقلبی تنها با یک کاغذ!

در کشورهای در حال توسعه، برخی شرکت‌ها به صورت غیرقانونی آنتی بیوتیک‌های تقلبی تولید می‌کنند و متأسفانه همین کشورها نیز فاقد تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای شناسایی این آنتی بیوتیک‌های تقلبی هستند.
کد خبر : ۴۲۷۹۶۱

به همین منظور پژوهشگران "دانشگاه ایالتی کلرادو " (Colorado State University) با توسعه یک سیستم ساده کاغذی تا حدودی این مشکل را حل کرده‌اند.

به گزارش ایسنا پژوهشگران در ساخت این کاغذ از یک ماده شیمیایی خشک شده به نام "نیتروسفین" (nitrocefin ) همرا با یک آنزیم به نام "بتالاکتاماز" (beta-lactamase) استفاده کردند. از این کاغذ بر روی یک سیستم استفاده می‌شود.

بتالاکتاماز آنزیم‌هایی هستند که توسط بعضی باکتری‌ها تولید شده و باعث تخریب حلقه بتالاکتام موجود در آنتی بیوتیک‌های گروه بتالاکتام شامل پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌ها می‌شوند. بتالاکتامازها حلقه β-lactam را هیدرولیز می‌کنند و بر اساس عملکرد به چهار گروه تقسیم می‌شوند.

آنزیم مذکور به نیتروسفین متصل می‌شود و با ترشح ماده شیمیایی باعث می‌شود که اگر آنتی بیوتیک تقلبی باشد، تغییر رنگ دهد.

پژوهشگران برای آزمایش یک آنتی‌بیوتیک، ابتدا آن را در آب حل کرده و سپس آن محلول را به کاغذ اضافه کردند.

اگر آنتی بیوتیک قوی و تقلبی نباشد، ماده شیمیایی نیتروسفین سبب تغییر رنگ آن نخواهد شد، اما در غیراینصورت نیتروسفین بر روی آنتی بیوتیک تاثیر خواهد گذاشت و رنگ آنتی بیوتیک به قرمز تبدیل خواهد شد.

کاربران می‌توانند توسط این دستگاه، تقلبی بودن آنتی بیوتیک‌ها را تنها در ۱۵ دقیقه تشخیص دهند.

این پژوهش توسط پروفسور "چاک هنری" (Chuck Henry) انجام شد.

این مطالعه در مجله ACS Sensors منتشر شده است.