دوربین مدار بسته مخفف کلمه ی closet circuit televisionیا به اختصار cctv می باشد. علت نام گذاری این دوربین ها ، عکس برداری و فیلم برداری از یک یا چند مکان برای حفاظت ،مانیتورینگ و نظارت می باشد. سیستم دوربین های مداربسته در آلمان ابتدا برای پرتاب موشک و در آمریکا در پایگاه های فضایی مورد استفاده قرار گرفت.
اما با گذشت زمان برای کاربردهای متداول مورد استفاده قرار گرفت. دوربین های مداربسته انواع مختلفی دارند. دوربین های آنالوگ که با امواج آنالوگ کار می کردند ، نسل اول دروبین های مداربسته بودند.سیگنال های آنالوگ بر اساس سیگنال پیوسته کار می کنند. دوربین های مداربسته به دوربین های آنالوگ ، دوربین های دیجیتال و دوربین های آنالوگ HD تقسیم می شوند. دوربین های تحت شبکه ، دارای یک دوربین و یک کامپیوتر است. دوربین های مداربسته ی دام، بولت ، سی مونت ،روز و شب ، فروسرخ،آی پی،بی سیم ، با کیفیت HD،گردان، از انواع بعدی دوربین های مداربسته بودند که به بازار عرضه شدند.
در مقاله های مرتبط با آموزش نصب دوربین مداربسته به توضیحات بیشتر می پردازیم.
ایسیو خوردو چیست؟
ایسیو یا icu مخفف کلمه ی Electronic control unit است که به معنای واحد کنترل مدیریت در ماشین های انژکتوری است و برای هدایت و کنترل این ماشین ها مورد استفاده قرار می گیرد. علت جایگزینی ماشین های انژکتوری به جای ماشین های کاربراتوری، رعایت استاندار این ماشین ها در کنترل آلودگی و پیشرفتگی این ماشین است.توسط سنسور هایی مانند سنسور آب ،سنسور هوا ، سنسور ضربه و غیره که به موتور خودروهای انژکتوری متصل است ، ایسیوها خروجی لازم را به اجزای مختلف ماشین مانند انژکتورها و جرقه زن ها می دهند و باعث هدایت ماشین می شوند.هر چه تعداد این سنسور ها بیشتر باشد ، ایسیو عملکرد بهتری خواهد داشت. ایسیو از بخش های مختلفی مانند: کاندیشر ها، مبدل آنالوگ به دیجیتال ، مبدل دیجیتال به آنالوگ ، میکروچیپ ها تشکیل شده اند.خروجی های ایسیو شامل نمایش تنظیم باد تایرها، میزان آلایندگی، نمایش وضعیت های بحرانی ماشین و غیره است. اما اصلی ترین ویژگی ایسیو ها مربوط به تنظیم سوخت انژکتور است. ادامه ی بحث را در آموزش تعمیرات ایسیو خودرو مشاهده کنید.
plc چیست؟
پی ال سی یا plc مخفف کلمه ی Programmable Logic Controller است که به معنای کنترلگر منطقی برنامهپذیر در خطوط تولید مکانیکی و صنعتی است که همانند یک رایانه عمل می کند. می توان به آن اطلاعاتی برای پردازش داد و از آن خروجی مورد نظر را بر مبنای عملیات منطقی دریافت نمود. این دستگاه قادر به انجام وظیفه در شرایط سخت ،مانند نواسانات برق،گرما و سرما می باشد و از آن در عملیات کوچک با خروجی و ورودی های محدود و همچنین در عملیات صنعتی و بزرگ می توان بهره گرفت. هر plc از حافظه ی موقت و دایم ، منبع تغذیه ،واحد پردازنده ی مرکزی ، واحدهای ورودی و خروجی، پروگرامر تشکیل تشکیل شده است. پی ال سی ها به دلیل استفاده از کنترل منطقی ، بر مدار فرمان ها مزیت دارند. از پی ال سی ها در صنایع غذایی ، صنایع سنگین ، صنایع خودروسازی و غیره استفاده می شود. آموزش plc ارایه دهنده ی مطالب plc از صفر تا صد می باشد.
ساختمان هوشمند چیست؟
هوشمند سازی ساختمان یا bms علمی است که می توان با آن تمام تجهیزات داخلی و خارجی را مدیریت کرد و با استفاده از آن تمام اجزای ساختمان در تعامل و ارتباط منطقی باهم قرار می گیرند. مزیت ساختمان های هوشمند، صرفه جویی در هزینه، صرفه جویی در مصرف انرژی و صرفه جویی در زمان است که منجر به بهبود کیفیت زندگی می شود.در ساختمان های هوشمند، این کار به وسیله نرم افزار ها وسخت افزار های ویژه انجام می شود . سنسور ها در این پروژه ،نقش کلیدی برای ورود اطلاعات و گرفتن خروجی مورد نیاز دارند.یکی از مزایای مهم ساختمان های هوشمند، قدرت تعمیر و نگهداری و بالارفتن سطح ایمنی ساختمان است. برای رسیدن به اهداف هوشمند سازی ساختمان باید از علوم برق ،ساختمان و کامپیوتر بهره جست.براساس نیاز کارفرما و هزینه ای که بابت این کار درنظر گرفته هوشمندسازی انجام می شود. کنترل تجهیزات خانه با بلوتوث،موبایل ،لب تاب ،ریموت ماشین و کلیدهای چندکاره انجام می شود. و با استفاده از آن ها در ها و پنجره ها ، پریزهای برق را میتوان تحت کنترل قرار داد. در مقالات مربوط به آموزش هوشمند سازی ساختمان به توضیحات بیشتر می پردازیم.