پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳

آصفی: ایران در زمینه حقوق بشر مدعی است نه متهم

آصفی: ایران در زمینه حقوق بشر مدعی است نه متهم
سخنگوی پیشین وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه متاسفانه حقوق بشر در حال حاضر مساله کشورهای اسلامی نیست چون عمدتا آنها به حفظ بقای خود می‌اندیشند و درگیر این موضوع هستند، تصریح کرد: این در حالی است که رعایت حقوق بشر می‌تواند ضامن بقای آنها باشد.
کد خبر : ۴۲۴۸۹۲

 سخنگوی پیشین وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه متاسفانه حقوق بشر در حال حاضر مساله کشورهای اسلامی نیست چون عمدتا آنها به حفظ بقای خود می‌اندیشند و درگیر این موضوع هستند، تصریح کرد: این در حالی است که رعایت حقوق بشر می‌تواند ضامن بقای آنها باشد.

به گزارش ایسنا حمیدرضا آصفی صبح روز شنبه در میزگرد حقوق بشر اسلامی و ظرفیت‌های قانونی و مبنایی آن در دفاع از حقوق انسان‌ها با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر مدعی هستیم و نه متهم و از ظرفیت‌های زیادی در این زمینه برخوردار هستیم که باید از آن استفاده کنیم، تصریح کرد: بعضا حقوق بشر به حربه‌ای برای فشار به کشورهای اسلامی به خصوص کشورهایی که مستقل هستند و می‌خواهند روی پای خود بایستند تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه حقوق بشر مقوله غربی نیست و این موضوعی است که به غلط تبلیغ می‌شود، خاطرنشان کرد: حقوق بشر در خلقت انسان‌ها وجود داشته و ما آن را در مقوله‌هایی چون حق حاکمیت، حق حیات و حق برابری مشاهده می‌کنیم. اینها موضوعاتی است که در فرهنگ اسلامی نیز وجود دارد.

آصفی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه متاسفانه در این سال‌ها کشورهای اسلامی در ارتباط با موضوع حقوق بشر در موضع متهم قرار گرفته‌اند در حالیکه اگر حقی ضایع شده باشد این حق مسلمانان است که در برهه‌های مختلف ضایع شده است، اظهار کرد: همانطور که اشاره کردم برخی فکر می‌کنند که حقوق بشر مقوله‌ای است که مربوط به هفتاد سال اخیر است در حالیکه این مغلطه‌ای است که کشورهای غربی انجام می‌دهند و غربی‌ها در این زمینه از جهالت ما استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه کشورهای اسلامی در نگارش متن حقوقی اعلامی حقوق بشر اسلامی حضوری نداشتند و این متن ملغمه‌ای از فرهنگ یهودی و مسیحی است، به تدوین بیانیه حقوق بشر اسلامی اشاره کرد و گفت: علت اینکه این بیانیه تصویب شد این بود که حقوق بشر مورد توجه بیشتری از کشورهای اسلامی قرار بگیرد. یک سال قبل از کنفرانس قاهره و تصویب این بیانیه در تهران نیز کنفرانسی در این زمینه برگزار شد و همانطور که اشاره شد سال بعد این بیانیه در قاهره مورد تصویب کشورهای اسلامی قرار گرفت. ایران درواقع تلاش کرد که حضور کم رنگ کشورهای اسلامی در بیانیه حقوق بشر را با تدوین بیانیه حقوق بشر اسلامی به نوعی جبران کند.

آصفی با تاکید بر اینکه هدف حقوق بشر غربی یکسان‌سازی فرهنگ‌هاست، ادامه داد: آنها درواقع تلاش می‌کنند که در پوشش حقوق بشر، موضوع یکسان‌سازی فرهنگ‌ها را اجرا کنند و باورهای غربی را جهانی کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نگاه ابزاری کشورهای غربی به موضوع حقوق بشر، تصریح کرد: کشورهای اروپایی و آمریکا به دلیل نگرانی از بیداری کشورهای اسلامی بارها ارزش‌های حقوق بشر را که خود مدعی آن هستند زیر پا گذاشته‌اند و با حربه‌های مختلف به مقابله با کشورها و مردمی به پا خواسته‌اند که می‌خواستند روی پای خودشان بایستند.

وی با بیان اینکه ما در اسلام داعیه‌دار حقوق بشر هستیم و بسیاری از مفاهیم حقوق بشر در مفاهیم اسلامی وجود دارد، به برخی از موارد نقض حقوق بشر در طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: موضوع سوریه و حمایت غربی‌ها از داعش در برابر دولت سوریه، جنگ یمن و حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان به مردم این کشور، موضوع منا، سرنگونی هواپیمای جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا، جنگ‌های آمریکا در افغانستان و عراق، ‌اینها همه نمونه‌هایی از نقض حقوق بشری است که در منطقه در طی سال‌های اخیر رخ داده است.

آصفی با تاکید بر اینکه برای جبران این وضعیت راهکار این است که یک همگرایی بین کشورهای اسلامی ایجاد شود، ادامه داد: انشقاقی که اکنون در کشورهای اسلامی به وجود آمده از زمان پیدایش سازمان کنفرانس اسلامی بی‌سابقه است و این سازمان موجودیتی به آن معنا دیگر ندارد.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه ایجاد این همگرایی قطعا کار سختی است ولی باید در این زمینه تلاش کرد، ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور مستقل و منادی حقوق بشر در ایجاد این همگرایی می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. کشورهای اسلامی باید به خودباوری برسند و بدانند که دنیا همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین با تاکید بر اینکه در راستای پیشبرد این اهداف باید به نقش NGO ها و نهادهای دولتی نیز توجه کنیم و از ظرفیت فضای مجازی نیز به نحو بهتری استفاده کنیم، افزود: متاسفانه ما در زمینه تبلیغات و استفاده از رسانه‌ها بی‌حوصله هستیم و انتظار داریم که یک شبه در این زمینه به نتیجه برسیم.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با تاکید مجدد بر اینکه ما در زمینه حقوق بشر مدعی هستیم نه متهم و ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم که باید در این زمینه از آن استفاده کنیم، ادامه داد: دنیای غرب در انفعال کامل به سر می‌برد و اگر می‌تواند اهدافش را در این زمینه به پیش ببرد به خاطر ضعف ما است.