پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶

محمدی: محدودیت فضای اسکان در منا تبیین شود

محمدی: محدودیت فضای اسکان در منا تبیین شود
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: محدودیت فضای اسکان و تنگی جا در منا باید به درستی برای زائران تبیین شود.
کد خبر : ۴۲۴۶۸۷

حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در جلسه ستاد مدینه منوره با تشکر از زحمات دست اندرکاران ستاد مدینه منوره اظهار داشت: باید امکانات لازم برای حجاجی که حدودا ۵ شب و ۶ روز در مدینه اقامت دارند، اندیشیده شود تا لااقل این زائران از فرصت ایجاد شده بهترین استفاده را ببرند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران وی افزود: با توجه به محدودیت‌های موجود در مدینه، سعی همه باید بر این باشد تا زائران در طول اقامت کوتاه خود در مدینه، روز‌های اندک دغدغه مسایل جزئی را نداشته باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: زائران باید بدانند که یکی از محدودیت‌های امسال به اسکان آن‌ها در مدینه باز می‌گردد و این موضوع نیز به دلیل کاهش تعداد هتل‌های این شهر است.

محمدی با بیان اینکه تلاش لازم برای اجاره بهترین و مناسب‌ترین هتل‌های موجود در مدینه صورت گرفته است، گفت: همه این محدودیت‌ها در زمینه اسکان در مدینه طی ماه‌های اخیر اطلاع رسانی شده است؛ حجاج نیز طی حضور خود از ظرفیت معنوی موجود در شهر پیامبر (ص) بهترین بهره را ببرند.

وی افزود: اگر نقص یا ایرادی در محل اسکان وجود دارد، باید به سرعت برطرف شود و در این راستا نیز مسئولان مناطق باید پاسخگو باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه مدیران مجموعه‌ها باید به سرعت مطالبات زائران را در هتل‌ها رفع کنند، گفت: رفع مشکل زائران نباید درگیر پروسه‌های زمان بر شود و در این راستا سرعت عمل و تلاش شبانه روزی بسیار حایز اهمیت است.

محمدی با بیان اینکه دست اندرکاران به چهار اصل مهم در خدمت رسانی به زائران توجه کنند، گفت: تلاش و کار بی وقفه و شبانه روزی، ابتکار و نوآوری، مستند سازی فرآیند‌ها و صرفه جویی باید سرلوحه همه فعالیت‌های دست اندرکاران اجرایی قرار گیرد.

وی افزود: تلاش و کار شبانه روزی به معنای آن است که در موسم حج هیچ یک از خادمان حجاج ساعت کار نخواهند داشت بلکه به صورت شبانه روزی پاسخگوی عزیزان هستند تا هیچ مسئله‌ای زائران را دچار مشکل نکند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ابتکار و نوآوری گفت: امسال با توجه به ابتکار و نوآوری و برای سلامت حجاج برنامه ریزی مناسبی برای آن دسته از زائران مدینه بعد که برای رهسپاری به جحفه از اتوبوس‌های مکشوف استفاده می‌کردند، اندیشیده شده است.

وی توضیح داد: در گذشته برای آن دسته از زائران مدینه بعد که زمان حرکت و وصولشان به مکه، مصادف با طلوع آفتاب بود، از اتوبوس‌های مکشوف (بدون سقف) استفاده می‌شد، اما با توجه به گرمای شدید و خطراتی که برای سلامت حجاج وجود دارد، این روند با هدف حفظ سلامت حجاج، در حج امسال تغییر کرده است.

محمدی افزود: بنابر این برنامه ریزی ها، امسال آن دسته از زائران مدینه بعدی که در ساعات قبل از طلوع آفتاب عازم جحفه هستند، دیگر با اتوبوس‌های مکشوف این مسیر را طی نمی‌کنند.

وی توضیح داد: برای این دسته از زائران، محل‌هایی برای استراحت تدارک دیده شده است تا بعد از پذیرایی و رفع خستگی، در ساعات نزدیک به غروب آفتاب و با اتوبوس‌های کولر دار به جحفه منتقل شوند و این مهم نهایی شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: امنیت و سلامت حجاج یک اصل مهم و مبنایی برای همه ما محسوب می‌شود و همه برنامه سازمان حج و زیارت و امور اجرایی باید بر مبنای اصل امنیت و سلامت حجاج باشد.

محمدی به موضوع صرفه جویی اشاره کرد و افزود: باید راهکار‌های صرفه جویی مورد توجه جدی مجموعه‌ها قرار گیرد، چراکه گاهی اوقات دیده شده که در بحث ناهار یا شام، غذا‌های اضافه دور ریز می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین بر بهداشت و سلامت حجاج تاکید کرد و به دست اندرکاران گفت: بحث سلامت و بهداشت به طور جدی لحاظ شود و برخی اشکالات هتل‌های محل اسکان زائران نیز برای خدمات دهی بهتر، رفع شود.

وی به بازدید روز‌های اخیر خود در مکه مکرمه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه بسیاری مسائل سال گذشته رفع شده و برنامه‌های خوبی صورت گرفته است.

محمدی به موضوع ایام تشریق و مشاعر اشاره کرد و افزود: در بحث عرفات مشکلات سال قبل حل شده است، چرا که چادر‌های عرفات بهبود یافته و مشکل قطعی کولر‌ها در برخی ساعات که سال قبل ایجاد شده بود، با تدابیر لازم از بین رفته است.

رئیس سازمان حج یکی از محدودیت‌های بالفعل پیش رو را در بحث منا دانست و گفت: مهمترین موضوع به تنگی فضای اسکان در منا باز می‌گردد و این مهم فقط به حجاج ایرانی باز نمی‌گردد و برای همه حجاج کشور‌های حاضر وجود دارد که به درستی باید از سوی دست اندرکاران مطرح و به زائران منتقل شود.